שתף קטע נבחר
 

ירידה של 6% ביצוא התעשייתי ביולי-אוקטובר

התאחדות התעשיינים: היצוא התעשייתי רשם נסיגה חדה בחודשים יולי-אוקטובר, בהשוואה לממוצע החודשי ברבעון השני. מנכ"ל ההתאחדות: "מובילים את המפעלים בארץ לפתוח קווי ייצור ומפעלים חדשים בחו"ל"

היצוא התעשייתי רשם נסיגה ריאלית חדה של כ-6% בחודשים יולי-אוקטובר, בהשוואה לממוצע החודשי ברבעון השני של 2013. כך עולה מנתונים שפרסם היום (ג') אגף המחקר הכלכלי בהתאחדות התעשיינים. בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד מדובר בירידה של 5%.

 

החברות היצואניות, המעסיקות באופן ישיר ועקיף כרבע מכוח האדם במשק הישראלי, קובלות כבר תקופה ארוכה על שער הדולר הנמוך שפוגע ברווחיהן. כך גם התריע ד"ר אדם רויטר, יו"ר רויטר מידן ומנכ"ל חיסונים פיננסים, בטור שפרסם ב-ynet.

 

 מהנתונים עולה כי הרמה החודשית הממוצעת של היצוא התעשייתי הסתכמה בכ-3.7 מיליארד דולר.  90% מהנסיגה ביצוא, נגזרה מקבוצות ענפי הטכנולוגיות המעורבות, זאת על רקע נסיגה חדה ביצוא ענפי מתכת בסיסית (22%-), כימיה (14%-) וכלי תחבורה (13%-).

 

בתוך כך, בייצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית נרשמה נסיגה של כ-15% בעיקר בשל נסיגה ביצוא בענף המתכת הבסיסית, שמותנה במקצת הודות לגידול ביצוא ענפי מוצרי הנפט (13%+) והמינרלים האל מתכתיים (10%+), לצד קיפאון ביצוא ענף הגומי והפלסטיק.

 

במקביל נרשמה נסיגה ריאלית של כ-8% נרשמה ביצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית. נסיגה זו, משקפת נסיגה ביצוא כל ענפי הקבוצה, אך נגזרה ברובה מנסיגה חדה ביצוא ענף הכימיה, זאת לאחר גידול מצטבר של כ-30% בשני הרבעונים הראשונים של השנה.

 

ייצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה העילית ירד בכ-1%, זאת בעקבות נסיגה ביצוא ענפי הרכיבים האלקטרוניים (9%-) וכלי טיס (8%-). מנגד, יצוא ענף התרופות חזר לצמיחה (10%+), אחרי צניחה של 49% ביצוא ברבעון השני של השנה.  ייצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית ירד ב-0.5%, על רקע נסיגה בייצוא תכשיטים (12%-), מזון ומשקאות (6%-) וטקסטיל והלבשה (1%-). נסיגה זו, קוזזה במקצת בשל גידול ביצוא ענף העץ, נייר ודפוס (4%).

 

מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק, מסר כי "המשך הנסיגה ביצוא הנו תוצאה ישירה של תהליך ההתדרדרות בכושר התחרות של התעשייה הישראלית אל מול השווקים בעולם.

 

"התחזקות השקל, העלויות ההולכות וגדלות כגון ארנונה, מים וחשמל והרגולציה הכבדה - מהגבוהות בעולם - פוגעים ביכולת של מפעלים בארץ לצמוח ולייצא ומובילים אותם לצמצם את פעילותם בארץ ולפתוח קווי ייצור ומפעלים חדשים בחו"ל. על הממשלה ובנק ישראל לפעול בדחיפות, במטרה לסייע ליצוא הישראלי לחזור למסלול של צמיחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים