2 רופאים טיפלו בנשאית HIV - ונחשפו לדמה
הרופאים טיפלו באישה שהגיעה לבית חולים ונחשפו לדמה, בלי לדעת כי הייתה נשאית HIV. לאחר שנפטרה, הם התחילו לקבל טיפול מונע אולם טענו כי לא קיבלו את הטיפול המיטבי. משרד הבריאות: "הטיפול המונע מבוסס על פרוטוקול שנבחן במחקרים מדעיים והוכח כמוצלח"
את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד
המקרה אירע לפני מספר חודשים, במהלכו הגיעה פצועת דקירה לבית החולים בו שני הרופאים עובדים. במהלך הטיפול הם נחשפו לדמה לאחר שנדקרו ממחט. רק כעבור יומיים הרופאים החלו לדאוג לאחר שהאישה נפטרה, ולאחר מותה התברר כי נשאה בגופה את נגיף ה - HIV.
יממה לאחר הגילוי, השניים החלו לקבל טיפול מונע. הרופאים התלוננו על כך שלא היה ידוע שהמטפלת היא נשאית HIV ושהרצון להגן על המטופלים גורם לכך שהרופאים חשופים. בנוסף, הם טוענים שהתרופות שקיבלו הן לא החדישות ביותר שקיימות היום בטיפול בנגיף, וכי נשאים וחולים מקבלים תרופות מתקדמות יותר.
עוד על HIV:
- מה הסיכוי להידבק ב-HIV מחלב אם?
- לשתות מאותה כוס של נשא HIV זה מידבק?
- ישראל: עלייה מדאיגה במספר נשאי HIV
הנחיות בריאות מקובלות
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "הנחיות משרד הבריאות הן להתייחס לכל מטופל כאל נשא אפשרי של מחלות המועברות באמצעות דם ומוצריו (כגון הפטיטיס b ו-c וHIV. על כן יש לנקוט בצעדי זהירות אוניברסליים. אין הנחייה שלא ליידע רופאים על היותו של נשא HIV. מצב זה מדווח בתיק הרפואי כמו כל מצב רפואי אחר. ההנחייה היא שלא לסמל בסימול מיוחד כפי שמופיע בחוזר בריאות הציבור".
עוד נמסר ממשרד הבריאות כי "הנחיות משרד הבריאות וההמלצות המקצועיות המקובלות בעולם הן שבכל מקרה של דקירה ממחט, בין אם במהלך ניתוח או בכל מצב אחר, יש להיבדק ולבדוק מה מצב מקור הדקירה. הטיפול המונע מבוסס על פרוטוקול שנבחן במחקרים מדעיים והוכח כמוצלח לצורך מניעה. זהו הפרוטוקול המקובל למניעה בכל העולם".