שתף קטע נבחר

 

האזינו: ההקלטות מטבח הילדים בארה"ב

"הם רצים במסדרון, היריות נמשכות. אנחנו בבית הספר סנדי הוק, מהר!". בדצמבר שעבר נכנס אדם לנזה לבית הספר היסודי בניוטאון וטבח ב-20 ילדים ושישה מורים, ברצח שחשבנו שישנה את ארה"ב - אך לא הביא לצמצום משמעותי בזכות לשאת נשק. הערב מתפרסמות הקלטות מרגעי האימה

כמעט שנה אחרי טבח הילדים בבית הספר בניוטאון, חשפה אמש (יום ד') המשטרה בקונטיקט את הקלטות שיחות הטלפון למוקד החירום לאחר תחילת אירוע הירי, אחד הקשים והמחרידים ביותר שידעה אמריקה. בהקלטות נשמעים אנשי המשטרה מבקשים מהמתקשרים לתפוס מחסה, שולחים צוותי חירום למקום ושואלים לשלומם של הילדים - כל זאת כשברקע נשמעות ברקע יריות. חלק מההקלטות מובאות בקטע הבא.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

הטבח בקונטיקט אירע ב-14 בדצמבר אשתקד. אדם לנזה, צעיר בן 20 מעורער בנפשו, רצח את אמו בביתם בניוטאון, ומשם נסע לבית הספר ופתח באש לכל עבר. הוא רצח 20 ילדים ושישה מורים ברובה חצי-אוטומטי. בחלק מהילדים ביצע וידוא הריגה מקרוב. הוא הספיק להתאבד בירייה לפני הגעת השוטרים. בדו"ח שפורסם בשבוע שעבר נמסר כי לא ניתן לקבוע את המניע למעשיו.

 

שיחות הטלפון למוקד החירום פורסמו באתר האינטרנט של עיריית ניוטאון בצו בית המשפט לבקשת סוכנות הידיעות AP. באחת משיחות הטלפון נשמע אדם אומר למשטרה בקול רועד וחסר נשימה כי חמוש יורה בתוך הבניים. "ראיתי מישהו במבט חטוף. הם רצים לאורך המסדרון. הו, הם עדיין רצים ועדיין יורים. בית הספר סנדי הוק, מהר", נשמעת אישה קוראת.

 

ילדים מבועתים מובלים החוצה מבית הספר בזמן הטבח (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ילדים מבועתים מובלים החוצה מבית הספר בזמן הטבח(צילום: EPA)
 

בדקות שלאחר מכן קראו אנשי הסגל בבית הספר לעזרה, בעוד משטרת ניוטאון מנסה להתמודד עם מבול הטלפונים. שיחת טלפון נוספת באה מריק ת'ורן, שדיווח כי חלון בחזית של בית הספר שבור וכי הוא עדיין שומע יריות. בעודו על הקו עם ת'ורן, אמר המוקדן למישהו: "שלח לשם את כל מי שאתה יכול". ת'ורן נשאר על הקו במשך כמה דקות. "הירי עדיין נמשך, בבקשה!", הוא מתחנן למוקדן במשטרת ניוטאון, וברקע ניתן לשמוע שש או שבע יריות. "עדיין, זה עדיין נמשך!".

 

שבע משיחות הטלפון מבית הספר פורסמו. התביעה התנגדה לפרסום ההקלטות, בטענה כי הדבר עלול לגרום למשפחות הקורבנות צער נוסף.

 

דגלי ארה"ב בחצי התורן לאחר מסע ההרג (צילום: AFP) (צילום: AFP)
דגלי ארה"ב בחצי התורן לאחר מסע ההרג(צילום: AFP)

 

סגן נשיא סוכנות הידיעות AP, קתלין קרול, הסבירה: "כולנו מבינים מדוע לאנשים מסוימים עלולים להיות רגשות חזקים בנוגע לפרסום ההקלטות הללו. זה פשע מחריד. עם זאת, חשוב לזכור שהקלטות המשטרה, כמו מסמכים אחרים של המשטרה, הן הקלטות ציבוריות. בחינתן היא חלק נורמלי מאיסוף חדשות בארגון חדשות אחראי".

 

הדמעות של משפחות התלמידים והתושבים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הדמעות של משפחות התלמידים והתושבים(צילום: EPA)

 

בעיירה ניוטאון עצמה התכוננו מראש לפרסום ההקלטות. ג'ון ריד המפקח על בתי הספר בניוטאון יעץ להורים לשקול לנקוט צעדים כדי להגביל

את החשיפה של בני משפחותיהם לתקשורת, כפי שעשה לפני פרסומו בשבוע שעבר של דו"ח התובע על המתקפה.

 

הטבח בבית הספר "סנדי הוק" בניוטאון העלה שוב - והפעם ביתר שאת - לדיון ציבורי בארה"ב את שאלת הקלות שבה יכול כמעט כל אמריקני להשיג נשק חם. נשיא ארה"ב ברק אובמה ומפלגתו הדמוקרטית שבו וניסו לקדם חוקים שיקשו על השגת נשק, אבל נתקלו כרגיל בהתנגדות אדירה מצד המפלגה הרפובליקנית. לובי הרובאים, שעיקר עניינו שימור הזכות לנשיאת נשק, הוא הלובי החזק ביותר בפוליטיקה האמריקנית.


פורסם לראשונה 04/12/2013 23:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
קרובי תלמידים בביה"ס ביום הטבח
צילום: AFP
מומלצים