שתף קטע נבחר

 

קרי עם נתניהו: נגביר אכיפת הסנקציות

אחרי חילופי המהלומות הפומביים, ראש הממשלה ומזכיר המדינה נפגשו וקרי הבטיח: כל הסנקציות החריפות נותרו בעינן. בנושא הפלסטיני הוא דיבר על הצגת פתרונות ביטחוניים: "יש התקדמות מסוימת"

מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, וראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, נועדו היום (ה') בירושלים לראשונה מאז חילופי ההאשמות הפומביים ביניהם בעניין הסכם הגרעין בין המעצמות לאיראן. קרי הודה שיש חילוקי דעות מסוימים ברמה הטקטית, אבל הדגיש: "משטר הסנקציות הבסיסי על הנפט והמגזר הבנקאי של איראן נותר לחלוטין בעינו. הוא לא השתנה".

 

נתניהו וקרי: ישראל מחויבת לפתרון שתי המדינות    (צילום: רויטרס)

נתניהו וקרי: ישראל מחויבת לפתרון שתי המדינות    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קרי, שספג מנתניהו ביקורת מתוקשרת על הפתח שניתן לאיראנים בדמות הקלות מסוימות והפשרת כספים, הדגיש בדברים שנשא לתקשורת לצד ראש הממשלה: "נגביר את המאמץ לאכוף אותן באמצעות משרד האוצר והסוכנויות המתאימות של ארצות הברית".

 

לפניו דיבר נתניהו, שהדגיש במילים מעט יפות יותר את המסר שניסה להעביר לארה"ב ולעולם בשבועות האחרונים, בתגובה להסכם ז'נבה: "יש לנקוט צעדים שימנעו סדקים נוספים בסנקציות".

קרי ונתניהו. מחויבים (צילום: נועם מושקוביץ ) (צילום: נועם מושקוביץ )
קרי ונתניהו. מחויבים(צילום: נועם מושקוביץ )

 

עוד על יחסי נתניהו וקרי:

 

השיחה בין קרי לנתניהו התארכה כשעה וחצי מעבר למתוכנן, ועסקה גם בניסיון לקדם את שיחות המשא ומתן עם הפלסטינים. קרי אמר בפתח דבריו כי "תמיד ידענו שזה מסלול מסובך, אני מאמין שעשינו התקדמות והצדדים מחויבים לתהליך. אנחנו מחויבים לביטחונה של ישראל".

 

הוא הזכיר את בואו של הגנרל ג'ון אלן, שמציג לישראל סידורי ביטחון שאמורים להרגיע את החששות בהסדר שבמסגרתו תיסוג משטחים בגדה המערבית, ואף בבקעת הירדן. "אני וגנרל אלן נפגשנו עם נתניהו וראשי הצבא, והעלינו הצעות הנושא הביטחון, ונמשיך בשיחות הללו מחר בבוקר. אין לנו חילוקי דעות בנושא הביטחון והשלום לטווח ארוך באזור הזה. הקשר בין מדינת ישראל וארצות הברית הוא בלתי ניתן לשבירה". 

 

נראה כי שני הצדדים לא תולים תקוות גדולות מדי בביקור הנוכחי של קרי,שנחת אתמול בישראל, ובצד הישראלי טענו כי מדובר בניסיון עקר. בצד הפלסטיני אמרו כי מדובר אולי בהזדמנות האחרונה להציל את התהליך.

 

על פי ההערכות, הסוגיות שמעכבות את התקדמות הצדדים הן בעיקר בטחוניות, ולפיכך הציג קרי את

הצעותיו לפתרון. עיקר העיכוב נובע סביב נוכח התעקשותו של נתניהו לשמור על נוכחות ישראלית בבקעת הירדן ועל סידורי ביטחון קפדניים.

 

בישראל מאשימים את הפלסטינים בהצבת תירוצים, באיומים בהתפטרות ובעיסוק יתר בסוגיית הבניה בהתנחלויות. "בניגוד לפרסומים, ישראל לא תעביר שום שטח לידי הרשות הפלסטינית ולא תוותר על דרישות הביטחון שלה. אנחנו לא מזהים שום רצון טוב בצד הפלסטיני בשיחות, לא בסוגיית ההכרה, לא בסוגיית הפליטים וגם לא בנושאים של סופיות הסכסוך", אמר גורם מדיני. "בינתיים, ישראל לא משנה גישה. כל זמן שיש תהליך - נעמוד בהתחייבויות שלנו כלפי האמריקנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתי שטרן, שגרירות ארה"ב בת"א
נתניהו וקרי. שיחות החייאה
צילום: מתי שטרן, שגרירות ארה"ב בת"א
מומלצים