שתף קטע נבחר

 

"להכפיל כל שנה את מספר העולים לארץ"

שרת הקליטה הציבה יעד שאפתני, והציגה תוכנית מחודשת למתן מענקים לעולים ולתושבים חוזרים לקידום יוזמות עסקיות

משרד הקליטה השיק בשבוע שעבר קמפיין שמטרתו לסייע ולעודד עולים חדשים או תושבים חוזרים להקים עסקים חדשים בישראל. במסגרת הפרויקט, עולים ותושבים חוזרים יקבלו חבילת הטבות לפתיחת עסק משלהם בישראל.

 

חבילת ההטבות כוללת הלוואה בתנאים נוחים של עד רבע מיליון שקל, וכן ליווי אישי מקצועי של יועצי עסקים, רואי חשבון, יועצי מימון ואנשי שיווק, אשר יסייעו לעולים בבניית תוכנית עסקית ופתיחת העסק, עוד לפני העלייה לארץ.

 

בלי הסלנג מהסיירת

בעשור האחרון הגיעו לישראל יותר מ-209,000 עולים חדשים מ-114 מדינות שונות. להשתלבות בשוק התעסוקה המקומי יש חשיבות רבה בקליטת העולים לארץ, ואת העובדה הזו מנסים ליישם במשרד העלייה והקליטה בעזרת התוכנית החדשה.

 

סברינה בריול, עולה חדשה מצרפת, מתארת את הקושי במציאת עבודה בשוק העבודה הישראלי: "מעסיקים מעדיפים לעבוד עם החברים מהצבא, מהלימודים או מהבית, או לפחות עם אנשים בעלי אותו רקע ומעגלי היכרות דומים, ובעיקר עם מי שמדברים עברית 'כמו צבר'. קשה מאוד לשכנע מעסיק שגם אני, אפילו שאיני דוברת עברית רהוטה ולא מכירה את כל הסלנג מהסיירת, גם יכולה להיות עובדת מצוינת לא פחות מהישראלי".

 

שרת העלייה והקליטה סופה לנדבר מוסיפה: "אנחנו מבינים היום שללא השמת עולים במקומות העבודה, תהליך הקליטה לא יסתיים. לכן לקחנו על עצמנו לדאוג גם לתחום התעסוקה. אנחנו עושים את זה בעזרת הכשרות מקצועיות לתחומי תעסוקה נדרשים בישראל וסיוע בהשמת כוח אדם. אנחנו אפילו מציעים מימון של כחצי שכר מינימום עבור כל עולה שהמעסיקים קולטים לחצי שנה לפחות".

 

לנדבר הציגה את תוכנית היזמות המחודשת בכנס קליטת עולים בשוק התעסוקה, שהתקיים בשבוע שעבר באוניברסיטת בר אילן בהשתתפות מאות מעסיקים ישראלים. השרה הדגישה את חשיבות התוכנית ואת נכונות המשרד לסייע בקידומה.

 

"הצבתי יעד לעובדי המשרד להכפיל מידי שנה את מספר העולים לארץ, וכן לתמרץ חזרתם של ישראלים החיים בחו"ל" אומרת לנדבר. "חשוב לנו שהאוכלוסייה שתיקלט בישראל תהיה חזקה, תשתלב היטב בחברה המקומית, ובסופו של דבר תהפוך להיות אחד ממנועי הצמיחה של המשק הישראלי. לשם כך, שיפרנו את הקרן לעידוד יזמות, אשר תעניק בכל שנה כ-50 מיליון שקל ליזמים וסטארט-אפיסטים שיבקשו להקים בישראל את העסק שלהם, או לנייד לארץ עסק קיים מחו"ל".

 

התחילו בניקוי בתים

אנדריי סצ'קוב, תושב חיפה, עלה לארץ בשנת 2001 עם אשתו ושלושת ילדיהם וכיום הם בעלי רשת גנים מצליחה בחיפה.

 הוא מספר איך נעזר בפרויקט היזמות שבו השתתף אחרי עלייתו לישראל.

 

"הגענו לארץ מקזחסטן עם שלושה ילדים קטנים, התחלתי לעבוד במוסך ואשתי ניקתה בתים", תיאר את חבלי הקליטה. "בשלב מסוים החלטנו שאנחנו יכולים לעשות יותר, רוצים לעשות יותר, ואין שום סיבה שנמשיך להתפשר. החלטנו לפתוח גן ילדים, וביקשנו וקיבלנו סיוע כספי ממשרד הקליטה. ב-12 השנים האחרונות אנחנו עובדים קשה, אבל גן הילדים שלנו הפך לרשת, היום אנחנו מעסיקים עובדים בעצמנו וקולטים לעבודה גם עולים אחרים, ובעיקר - מצליחים להתפרנס בכבוד בארץ".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לנדבר. קרן של 50 מיליון שקל
צילום: ירון ברנר
מומלצים