OECD: ההיי-טק בישראל פורח, אך רמת החיים נמוכה
בדו"ח מיוחד שהכין על כלכלת ישראל מדגיש הארגון למדינות המפותחות את שיעור העוני בארץ, שהוא הגבוה מבין המדינות החברות בו ומגיע לכ-20%. כמו כן הוא חוזר על אזהרתו ממצוקת כוח אדם חמורה הצפויה בשנים הקרובות במערכת הבריאות
תעשיית ההיי-טק פורחת, רמת החיים נמוכה - כך מתאר ה-OECD את המשק הישראלי. ביום ראשון הקרוב יציגו שר האוצר, יאיר לפיד, ומזכ"ל ארגון המדינות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD), אנחל גורייה, את הדו"ח שהכין הארגון על ישראל, וזוהי תמציתו.
- מחקר: שילוב החרדים בהשכלה חיוני למשק
- בנק ישראל: כך נחלץ 4,700 משפחות עובדות מעוני
- האם המשק הישראלי בעיצומו של גל פיטורים?
ישראל זוכה לשבחים בזכות שיעור הצמיחה הגבוה יחסית ותעשיית ההיי-טק המפותחת שבה, אך ביקורת מפורשת נמתחת על רמת החיים הנמוכה מאוד ביחס למדינות אחרות בארגון. ה-OECD מדגיש את שיעור העוני בישראל, שהוא הגבוה מבין המדינות החברות בארגון, ומגיע לכ-20%.
עוד מציין הדו"ח את שיעור העוני הגבוה באוכלוסייה החרדית והערבית, שם אחד מכל שני משקי בית הוא עני.
מנגד, מציין הארגון כי מספר משקי הבית בהם יש שני מפרנסים הוא נמוך יחסית, וכי מיעוטם של משקי בית בקרב הערבים והחרדים הוא הגורם העיקרי לשכיחות העוני בהן.
ה-OECD בחר לשים דגש מיוחד על מערכת הבריאות בישראל, וחוזר על אזהרתו ממצוקת כוח אדם חמורה הצפויה לשרור בה בשנים הקרובות, עם הגעתם של רופאים רבים לגיל פרישה וכן בשל המספר הנמוך של בוגרי בתי ספר לרפואה ביחס לאוכלוסייה.
הארגון קורא גם לשמור על הליבה הציבורית של המערכת, ולהגביר את התחרות בין קופות החולים.
באמצע החודש שעבר הוריד ה-OECD את תחזית הצמיחה למשק הישראלי ל-3.7% מ-3.9% והמליץ לממשלה להמשיך במדיניות הריסון התקציבי, על אף שהכנסות המדינה השנה יהיו גבוהות מהצפוי והוצאותיה נמוכות ממנו. הארגון פרסם את ההמלצה במסגרת עדכון התחזית הכלכלית שלו למדינות החברות בו.