שתף קטע נבחר

הודו: שיעורי היגיינה למוכרי האוכל

מאות רוכלים השתתפו בסמינר שנועד למנוע את קלקולי הקיבה שהורסים להרבה תיירים את הטיול. "לא לעשן, לחטט באף או לנקות אוזניים ליד האוכל"

מיליוני הטבחים שמוכרים מטעמים ברחובות הודו מסמלים את רוחה הסוערת, אך גם את הצד המוזנח שלה. כעת הרשויות שולחות מסר נוקשה לשפים ברחובות ומבקשת מהם בכל לשון של בקשה: אנא שטפו ידיים ואל תחטטו באף.

 

עוד חדשות בעולם :

סוער בבריטניה: בתים נפלו מצוק. צפו

רמאללה: חנות הסקס ה-1 רוצה לשקם נישואים

 

"רבים ממוכרי האוכל ברחוב הם לא מאוד קפדנים", מספר טג'ינדר סינג בן ה-48, שמוכר את תבשיל העדשים "דאל מקאני" בדוכן בניו דלהי. "אנחנו לא הבנים של אלוהים. יש לנו הרבה מה ללמוד". סינג הוא בין 500 הרוכלים שבסוף אוקטובר השתתפו בסמינר בניו דלהי, שנועד להלחם בכינוי הידוע לשמצה "בטן דלהי" (Delhi belly), ברמיזה לקלוקלי הקיבה הצפויים לתיירים.

500 השתתפו בסמינר. טבחים בניו דלהי (צילום: AP) (צילום: AP)
500 השתתפו בסמינר. טבחים בניו דלהי(צילום: AP)
 

מקבלים המלצות קולינריות בהתאם לכמות הזבובים. אוכל רחוב בניו דלהי (צילום: AP) (צילום: AP)
מקבלים המלצות קולינריות בהתאם לכמות הזבובים. אוכל רחוב בניו דלהי(צילום: AP)

בסמינר נדרשו הטבחים להשתמש במים נקיים ובכפפות חד פעמיות, וקיבלו מהמארגנים רשימת "עשה" ו-"אל תעשה" בזמן הכנת האוכל והגשתו. בראש רשימת הדברים שאין לעשותם: חיטוט באף. בנוסף התבקשו הרוכלים שלא לעשן, לירוק או לנקות אוזניים באזור הבישול.

 

מטרת התוכנית היא ליצור "אזורים בטוחים" באתרים פופולאריים. המקומיים כבר מנוסים: דארם סינג, תלמיד תיכון בן 18 מניו דלהי, סיפר כי ההמלצות הקולינריות שהוא מקבל מחבריו הן על הדוכנים שבהם אין זבובים על האוכל. 

 

סינג למד בדרך הקשה שארוחת הצהריים צריכה להיות מוגשת בכלים נקיים בלבד, לאחר קלקול קיבה קשה שנגרם לו כתוצאה מאכילת התבשיל צ'ולה באטורה, בדוכן של רוכל שהשתמש בכלים מלוכלכים. "הוא שטף כלים ליד הביוב. הייתי חולה שבוע", סיפר סינג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
סוף לקלקולי הקיבה?
צילום: AP
מומלצים