הר"י: יעילות ובטיחות הקנאביס הרפואי לא הוכחו
רגע לפני ההצבעה מחר בישיבת הממשלה, שתגביל את הקנאביס הרפואי בישראל, מקבלת שרת הבריאות תמיכה מההסתדרות הרפואית: "הרופאים מקבלים החלטות על בסיס מידע רפואי בדוק ומבוסס מדעית, ולא על פי רצונות של פוליטיקאים או הלך רוח של הציבור". מנגד, יו"ר ועדת הבריאות ח"כ חיים כץ יוצא נגד שרת הבריאות: "היא מפרה הבטחות ומבצעת מחטף"
"הצעת חוק זו מבקשת להתערב בשאלות רפואיות באמצעות חקיקה ראשית. אנו מזהירים בבירור - חולים עלולים להינזק מההתערבות הפופוליסטית הבוטה, יותר ויותר רופאים יהיו כתובת ללחצים ולאיומים", כתבו במכתב, שחתומים עליו יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, יחד עם פרופ' משה וינקר, יו"ר איגוד רופאי המשפחה, ד"ר סילביו בריל, יו"ר האגודה הישראלית לכאב, פרופ' משה קוטלר, יו"ר איגוד הרופאים הפסיכיאטריים, ויושבי ראש איגודים מקצועיים נוספים העוסקים בקנאביס רפואי.
חלק מן הרופאים השתתפו בדיון שנערך בלשכת שרת הבריאות לפני ימים אחדים, ובו רובם התנגדו להגדלת מספר אישורי השימוש לקנאביס רפואי, וטענו שלא בוצעו מספיק מחקרים המוכיחים את יעילות הצמח ושהם לא יודעים לטפל באמצעותו כמו שצריך. גם במכתב שנשלח הערב נכתבו דברים ברוח דומה. "הרופאים מקבלים החלטות על בסיס מידע רפואי בדוק ומבוסס מדעית, ולא על פי רצונות של פוליטיקאים או הלך רוח של הציבור ... הידע הרפואי הקיים טרם מאפשר להרחיב את הסמכות לרשום קנאביס לכל רופא מומחה בישראל. בספרות הרפואית עדיין קיים פולמוס בשאלה האם מדובר בתרופה ... יעילות השימוש ובטיחותו ברוב המטרות הרפואיות טרם הוכחו".
יו"ר ועדת הבריאות: גרמן מבצעת מחטף
הרופאים ביקשו לתמוך בגרמן בהצעת המחליטים שגיבשה יחד עם המשרד לביטחון פנים ומשרד החקלאות, שמנסה להסדיר את נושא הקנאביס הרפואי בישראל על ידי הפרדה בין מגדלי הקנאביס לבתי מרקחת ייעודיים באמצעות הכנסת חברת "שראל", ובנוסף להגדיל את מספר הרופאים המוסמכים לאשר שימוש בקנאביס רפואי. לפי משרד הבריאות, הנושאים הללו צפויים להגדיל את הנגישות של חולים אך מבלי "לפרוץ את הסכר".
מנגד, תומכי השימוש בקנאביס רפואי טוענים כי הצעת המחליטים תעלה את המחירים ותכביד את הבירוקרטיה על החולים. "הצעת המחליטים היא שערורייתית ותוביל לחיסול הענף בישראל", האשים ח"כ חיים כץ, יו"ר ועדת הבריאות של הכנסת. כץ טען שגרמן הפרה את ההתחייבויות שנתנה בדיון בוועדה לפני מספר חודשים, ומנסה להעביר את ההצעה במחטף. "ההצעה מוגשת ללא תיאום עם ועדת הבריאות ובניגוד להבטחות שניתנו לפרוטוקול. בהצעה יש פגיעה באיכות השירות לחולים ומשרד הבריאות משאיר בידו את האפשרות לסרב להמלצות רופאים מומחים הממליצים על הטיפול בקנאביס רפואי. ישנם סימני שאלה כבדים ותמיהות קשות לגבי חלק מהסעיפים בהצעת המחליטים, שתחסל פוטנציאל כלכלי אדיר למדינה דרך ענף חקלאי רפואי שיכול להעסיק בקרוב מאות עובדים נוספים ולהביא להכנסות עתק למדינה מייצוא קנאביס רפואי לעולם".