שתף קטע נבחר

 

טען לניגוד עניינים של מבקר המדינה והודח

שמואל יונס, המשנה למנכ"ל למנהל במשרד, הועבר מתפקידו כאחראי פרויקט לאחר שטען כי שפירא מכיר אישית מנהל בחברה שזכתה במכרז. שפירא כתב לו: "סופר לי על שיטות העבודה שלך"

סערה במשרד מבקר המדינה: בכיר במשרד מבקר המדינה הודח מתפקידו כממונה על פרויקט הקמת משרדי המבקר החדשים, לאחר שטען לניגוד עניינים בין המבקר יוסף שפירא לאחד ממנהלי חברה שזכתה במכרז. הפרשה כוללת חילופי מכתבים ובהם האשמות קשות בין הבכיר, שמואל יונס, לבין המבקר.

 

הפרשה התפוצצה לאחר שיונס, המשנה למנכ"ל למנהל במשרד המבקר, טען כי המבקר שפירא ומנכ"ל המשרד אלי מרזל לא הפסיקו את עבודת החברה בפרויקט להקמת בניין המשרדים החדש, שאת אחד ממנהליה מכיר שפירא באופן אישי.

 

"כינו אותך שקרן". מבקר המדינה יוסף שפירא (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"כינו אותך שקרן". מבקר המדינה יוסף שפירא(צילום: גיל יוחנן)

 

עיקר טענתו של יונס הוא כי חברה מטעם המדינה שאחראית על הפיקוח על הפרויקט, היא בעלת שליטה משותפת על חברה שלישית, יחד עם החברה שזכתה במכרז.

 

יונס דרש לבטל את המכרז, ואף איים לפנות ליועץ המשפטי לממשלה אם הנושא לא ייבדק כראוי במשרד המבקר. הדברים נדחו על ידי מבקר המדינה, ובעקבותיהם הודח יונס מאחריותו לניהול הפרויקט.

 

עוד חדשות ב-ynet:

קרי עונה לליברמן ויעלון: "השלום אפשרי"

נעצרו 11 מאנשיו של עמיר מולנר

הפלסטינים: נער נהרג מאש צה"ל

 

בגלי צה"ל, שם פורסם הסיפור לראשונה הבוקר על-ידי הכתב ספי עובדיה, צוטט מכתב ששלח מבקר המדינה ליונס, ובו הוא דוחה את הטענות. במכתב טוען שפירא כי ההיכרות היחידה שלו עם המנהל בחברה היא סיוע ברכישת דירה לפני 25 שנה.

 

שפירא תקף אישית את יונס ואת התנהלותו: "ראשי חטיבות כינו אותך שקרן. סופר לי על שיטות העבודה שלך ובין היתר אפילו הוזהרתי שאתה אף עלול להקליט אותי, אולם לא התייחסתי לכך מאחר שמדובר בעבירת משמעת.

 

"שיטת עבודתך היא להגיד 'לא' לכל דבר, וכך לעכב כל דבר ללא סיבה הנראית לעין או מציאת תקלות שבדיעבד נראות כי הושתלו מראש. לצערי, עוד בטרם נכנסתי לתפקידי שמעתי דעות קשות עליך מגורמים שונים, אולם כאשר פגשתיך לראשונה אמרתי לך שאני מתחיל מדף חלק.

 

 

"כנראה טעיתי ואני מכה על חטא. לא ניתן לקיים איתך עבודה סדירה אלא אם כן מקבלים את דעתך, גם בתחומים שאינם בתחום סמכותך".

 

"עד לפני כחודשיים ציינת שהפרויקט מתנהל היטב ואף מקדים את לוח הזמנים, או במילים אחרות, הכול דבש – אמרת שהכול בסדר ופתאום, כך מתברר, הכול לא בסדר".

 

במכתבו טוען המבקר כי יונס היה בדעת מיעוט ומרבית המעורבים במכרז חשבו שהחברה שזכתה היא המתאימה ביותר. שפירא כתב ליונס כי טענותיו נגד הבחירה, ועוד קודם לכן בטענתו כי יש לבחור בחברה אחרת לביצוע העבודות נובעות מניגוד עניינים של יונס עצמו - בת דודתו עובדת במשרד עורכי דין שנותנת שירותים לחברת הבנייה שלא נבחרה במכרז, "לאחר שאני עשיתי גילוי נאות, מן הסתם חששת שאם לא תגלה אתה את ניגוד העניינים הלכאורי הקיים אצלך... עלול הדבר

להתגלות בעתיד ולפסול אותך מלטפל בפרויקט מטעם המשרד".

 

השופט שפירא הוסיף כי "חמור בעיניי כי, לכאורה, הייתה מוכן לנסות ולגרום למשרד לבחור בהצעה הפחות טובה ולגרום למשרד נזק עתידי בלתי הפיך, וכל זאת על מנת שלא להיכנס לשאלת ניגוד העניינים ולהסתכן במניעות מלעסוק בפרוייקט". המבקר מציין כי דעת כל חברי ועדת המכרזים הייתה כי הצעת החברה שנבחרה היא הטובה והמתאימה ביותר, בניגוד לעמדתו של יונס. "רק הגילוי הנאות שאני עשיתי הביא אותך לחשוף את הזיקה לכאורית, וגם זה רק בדקה ה-90", כתב שפירא.

 

שפירא מפרט במכתבו ליקויים רבים לכאורה שביצע יונס במהלך השנים וכן במהלך המכרז לבניית בית המבקר הבא: "שיטת עבודתך הינה לומר 'לא' לכל דבר, או 'לא מקובל' או 'מנוגד לנוהל במשרד' וכיו"ב וכך לעכב כל דבר ללא סיבה נראית לעין...".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מבקר המדינה יוסף שפירא
צילום: גיל יוחנן
מומלצים