צפו: פדיקור ומסאז' במהלך יום העבודה
חדר הישיבות בבנייני משרדים מפוארים של חברות היי-טק הופך אחת לשבוע לחדר טיפולים שמציע מסאז' או פדיקור לעובדים במחירים מוזלים. הערך המוסף הוא תרומה לחברה: הטיפולים מועברים על ידי בעלי מוגבלויות או אוכלוסיות מוחלשות. יצאנו לראות איך זה נראה בשטח
עובדי חברת ההיי-טק SAP ברעננה נהנים מפינוק מיוחד, שאי אפשר למצוא בכל מקום עבודה: אחת לשבוע הופך אחד החדרים בבניין המשרדים המפואר, לחדר טיפולים בו הם יכולים להינות מעיסוי של 45-20 דקות, בעלויות נמוכות במיוחד. להטבה הזו נלווית גם תרומה חברתית, שכן את הטיפולים מעבירים מעסים עוורים ולקויי ראייה, המועסקים במיזם "ידיים רואות".
קיימים יזמים עסקיים חברתיים נוספים, המעסיקים בעלי מוגבלויות או אוכלוסיות מוחלשות במתן שירותים שנועדו לצ'פר עובדים במהלך יום העבודה. כאלה הם "נייליט", המעסיק נערות בסיכון במתן שירותי פדיקור-אקספרס חברות היי-טק ו"מפגש בטעם' - שמציע סדנאות אוכל המועברות על ידי מדריכים בעלי מוגבלויות. איך זה נראה בשטח? צפו בסרטון.
מיזם ידיים רואות מעסיק כ-30 מעסים המחזיקים בתעודת עיוור ממשרד הרווחה ושכולם עברו הסמכה במכון וינגייט. המיזם פועל בפריסה ארצית כאשר הטיפולים ניתנים לעיתים כצ'ופר על ידי המעסיק ולעתים על חשבון העובדים, לפי הזמנתם. העלויות: כ-70-60 שקלים ל-20 דקות.
לכתבות נוספות בערוץ קריירה
- נותנים רעיונות לבוס ומקבלים 1,000 שקל
- גיוס עובדים: הביאו חבר וקבלו 4,500 שקל
- גמילה מעישון ועוד: הטבות לעובדים בעולם
מיזם Nail-It מעסיק נערות בסיכון בגילאי 19-16 במתן שירותי פדיקור במחירים מוזלים לחברות היי-טק, דוגמת VERINT בהרצליה פיתוח ו-ECI בפתח תקווה. השירות מוצע לעובדות אחת לשבוע ומתקיים במשרדי החברות. "הרעיון הוא להציע שירותי פדיקור וטיפוח לנשים קרייריסטיות, שאין להן זמן במהלך שבוע העבודה להתפנות לכך", מסבירים בחברה. המחיר: 70-30 שקל.
את המיזם מלווה ארגון ציונות 2000, הפועל להקמת עסקים חברתיים המעסיקים נוער בסיכון, בשיתוף המוסד לביטוח לאומי. הנערות המשתתפות בו לומדות במסגרת "תכנית הילה" שמפעילה רשת חינוך עתיד. "עסקים חברתיים מציעים שירות שבו כולם מרוויחים", הסבירה עלווה הראל, מציונות 2000, "הלקוחות נהנים משירות מקצועי ואיכותי, העובדים זוכים להשתלב בשוק העבודה בצורה מכובדת ולהשתכר שכר הולם, ומקומות העבודה מרעננים את שגרת היום ותורמים לקהילה".
מיזם נוסף הוא מפגש בטעם, שמציע ייעוץ ארגוני וגיבוש עובדים באמצעות סדנאות אוכל. כל המדריכים הם בעלי לקויות כמו שיתוק מוחין או מגבלות נפשיות, המסוגלים לעמוד מול קהל. בין לקוחות המיזם נמנים אל על, עיריית הרצליה והוסטלים ברחבי הארץ.