שום, לימון וסלק: 10 מזונות לניקוי רעלים
ניקוי רעלים היא אחת הדרכים של הגוף להתחדש ולהיות בריא יותר. נטורופתית מסבירה איזה מזונות יכולים לעזור לעשות את הפעולה באופן טבעי, ולמה זה כל כך בריא
פתיחת העונה הקרה יכולה להיות הדרך הטובה ביותר לניקוי רעלים. על פי הגישה הנטורופתית כולל תזונה עשירה בסיבים תזונתיים וכן ויטמינים ומינרלים הנחוצים לגוף. המזון הנצרך במהלך ניקוי, הינו טבעי ולא מצריך מהגוף משאבים רבים בכדי לעכלו.
לכתבות נוספות בנושאי אורח חיים בריא - היכנסו למדור באלאנס
ישנם ירקות ופירות שכדאי לתת להם יותר דגש במהלך ניקוי, חלקם מזונות שעובדים על הכבד, עוזרים בנטרול רעלים וממריצים את פעילותו, עניין המסייע להליך הניקוי. ישנם ירקות ופירות המכילים כמות גבוהה של נוגדי חמצון שחשובים להליך נטרול הרעלים המשתחררים לזרם הדם במהלך ניקוי.
את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד
עוד כתבות
קטניות, קינמון ושקדים: 10 עצות לא להשמין בחורף
לשלב אימון גופני בחיים: 4 שלבים פשוטיםאיך להיפטר מעודפי משקל קטנים? 14 עצות
אלו הם עשרת המזונות שאני ממליצה עליהם בתהליך ניקוי רעלים:
1. עלים ירוקים
בעיקר העלים המרירים, כמו ארוגולה (ידוע גם בשם רוקט). העלים הירוקים קלים לעיכול, משפרים את פעילות המעיים על ידי הגדלת נפח הצואה, משביעים, מכילים נוטריינטים חשובים ומהווים מקור טוב לכלורופיל.
הארוגולה, צמח חד-שנתי ממשפחת המצליבים, מכיל רכיבים שונים שמצוינים לתהליכי ניקוי רעלים ורכיבים נוגדי חמצון עוצמתיים, כגון סולפוראפאן, בעל פעילות אנטי סרטנית חזקה ואינדול 3 קרבינול, תרכובת המצויה בירקות ממשפחת המצליבים, המעודדת סילוק רעלים במעיים ובכבד.
2. שום
השום הוא אחד הירקות החשובים ביותר בניקוי. אחת הסיבות לכך היא המרכיב הנוגד חמצון העוצמתי, אליצין. האליצין הוא אינו נוגד חמצון קלאסי וחוקרים תהו עד היום כיצד הוא פועל כנוגד חמצון, בנוסף לתכונותיו האנטי דלקתיות היעילות.
ממחקרים שנעשו התגלה שתוצר פירוק של האליצין הוא האחראי לפעילות זו, חומצה סולפנית המגיבה מהר, ככל הנראה יותר מכל תרכובת טבעית אחרת לרדיקלים חופשיים.
3. לימון
אחד הירקות החשובים בתהליך ניקוי. מטפלים רבים ממליצים למטופליהם להתחיל את הבוקר עם כוס מים, חצי לימון סחוט וכפית שמן זית, על מנת לעזור לגוף בפינוי רעלים על ידי פירוק רעלים בכבד ועל ידי כך שפעול העבודה של הכבד בסינון הדם מרעלים.
הלימון עשיר בויטמין C והיווה בעבר כתרופת מנע וטיפול במחלת הצפדינה, בנוסף ללימון יש יכולת חיטוי ויראלית ובקטריאלית.
4. כורכום
כאמור, אחד האיברים שחשוב לתת עליהם דגש בעת ניקוי הוא הכבד. הכורכום ממריץ ייצור מרה, ממריץ את פעילות הקיבה, משקם כבד, נוגד חמצון עוצמתי, נוגד דלקת ונוגד סרטן.
5. תפוח
עשיר בסיב תזונתי מסיס הנקרא פקטין. סיבים מסיסים סופחים מים במעי הדק והופכים לג’ל הלוכד חלקיקי שומן, כולסטרול וסוכר ועל ידי כך מונעים את ספיגתם. בנוסף הם מגבירים את תחושת השובע ומסייעים לגוף להימנע ממזהמים.
6. כרוב
לכרוב יש תכונות נפלאות המסייעות להליך של ניקוי רעלים ונחשב לאחד ממטהרי הגוף החשובים ביותר. כרוב לבן מכיל סיבים תזונתיים וכן גם גלוקוסינולט, תרכובת אורגנית המכילה חנקן וגופרית, המסייעת לגוף להפריש רעלים וחומרים מסרטנים.
רכיב תזונתי זה נחשב פעיל במניעת מחלות, כגון סרטן ומחלות לב והורדת רמת הכולסטרול. הכרוב הסגול מכיל אנתוציאנינים, פיגמנטים אדומים-סגולים ממשפחת הפלבנואידים בעלי תכונות אנטי חמצוניות חשובות המסייעות בהפחתת הסיכון לסרטן, מחלות לב ושבץ מוחי באמצעות הגנה על ליפידים ברקמת המוח מפני נזקי חמצון.
7. עשב חיטה
מרכיב פופולארי בדיאטות ניקוי, מכיל כלורופיל, המקנה לו את הצבע הירוק. המולקולה של הכלורופיל דומה במבנה הכימי למולקולה של ההמוגלובין, הנושאת את החמצן בגופנו.
הדמיון בין המולקולות מאפשר יכולת בנייה מהירה יותר של מולקולת המוגלובין ממולקולת כלורופיל בגוף. בנוסף, עשב החיטה מכיל כמויות נאותות של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ואת תשע חומצות האמינו החיוניות.
8. שקדים
שקדים מתאימים לתזונת ניקוי גוף משתי סיבות עיקריות: כתחליף לחלב פרה והערכים התזונתיים שבו- כמות ויטמין E, נוגד חמצון חשוב. חופן שקדים מכיל 35% מכמות הויטמין המומלצת ליום.
ערכים תזונתיים נוספים הם: סידן, מקור טוב לחלבון צמחי, סיבים, וחומצת שומן חד בלתי רוויה. ניתן להכין את השקדים כנוזל, ‘חלב שקדים’ וכממרח שקדים.
9. אוכמניות
מזון המתאים לתהליכי ניקוי רעלים, מכילים סיבים ונוגדי חמצון חשובים. הצבע הכחול שלהם מתקבל מפיגמנט ממשפחת הפלבונואידים הנקראים אנטוציאנינים, המגנים על התא מפני נזקי חמצון, מגבירים ייצור גלוטתיון, נוגד חמצון חזק, המיוצר בתהליך מורכב בכבד.
10. סלק
כוכב המזונות לניקוי רעלים. עשיר באשלגן, חומצה פולית, סיבים, אנטיאוקסידנטים. הסלק מכיל בטאין, מרכיב בעל יכולת הורדת מדדי הדלקת בגוף, מגן מפני נזקי כבד ועוד. בנוסף, הסלק מכיל בטאציאנין, צבען סגול, שאחראי לתכונות הבריאותיות של הסלק ובעל יכולת אנטי דלקתית, אנטיאוקסידנטית וסיוע בפעילות ניקוי רעלים.
הכותבת היא נטורופתית והרבליסטית קלינית בעלת חברה 'בריה' תוספים טבעיים על בסיס צמחי מרפא