שתף קטע נבחר

 

סיבוך נדיר: בת 23 התעוררה מכאבים - ומתה

הצעירה מהצפון שבאה לישון כמה ימים אצל דודתה בקריית מלאכי, חשה כאבים ברגליים ולקחה כדור. מצבה הידרדר - כנראה בגלל תסחיף ריאה - ולא היה אפשר להצילה

טרגדיה הבוקר (יום ב') בקריית מלאכי: צעירה בת 23, שהגיעה לבקר את דודה שלה, חשה באמצע הלילה ברע - ומתה. לדברי גורמי רפואה, מדובר בסיבוך נדיר שמוביל למוות פתאומי.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

סערת הבדואים: המכתב המפתיע של בגין

תקלה במחשב גילתה פדופיל שתקף ילדים  

 

הצעירה מהצפון, ללא בעיות בריאות קודמות מוכרות, לנה אצל דודתה כמה ימים. הלילה היא התעוררה וסיפרה לקרוביה כי היא מרגישה כאבים ברגליים ולקחה כדור נגד כאבים. לפנות בוקר, אחרי 4:00, בני המשפחה שמו לב כי מצבה מידרדר. הם הוציאו אותה מחוץ לדירה כדי שתשאף אוויר, אבל אז היא התמוטטה. בני המשפחה הזעיקו פרמדיקים של מד"א לכיש שהעניקו לה טיפול רפואי ומצאו כי היא מחוסרת הכרה וסובלת מקשיי נשימה.

 

הפרמדיקים ביצעו פעולות החייאה ופינו את הצעירה לבית חולים קפלן ברחובות, לשם הגיעה במצב אנוש. הרופאים ניסו להצילה אך בהמשך קבעו את מותה. בבית החולים המליצו להעביר את הגופה לנתיחה וכעת הנושא נמצא בהחלטת בני משפחתה.

 

ההערכה הראשונית היא כי הצעירה מתה כתוצאה מקריש דם שחדר לריאות (תסחיף). גורמים שטיפלו בה אמרו כי מדובר במקרה נדיר ביותר שבו קריש דם שקיים במשך תקופה או שנוצר באותו הרגע, הוא זה שמוביל למוות הפתאומי. את התופעה קשה מאוד לזהות, והיא מתרחשת לרוב בקרב אנשים צעירים.

 

דודתה של הצעירה סיפרה כי "אחת לכמה זמן היא הייתה באה לבקר אותי, אני ממש כמו האימא השנייה שלה. היא אמרה לי שבשבועיים האחרונים יש לה כאבים ברגל שמאל באזור הברך. היא הלכה לרופא פעמיים, הוא נתן לה זריקה נגד כאבים. לפנות בוקר היא העירה אותנו ואמרה שממש כואב לה והיא לא יכולים להירדם, אז יצאנו איתה לרחוב לחכות לאמבולנס ואז היא התמוטטה".

 

הדודה אמרה עוד: "אני עדיין לא מבינה איך זה קרה אבל ממה שהסבירו לנו עד עכשיו זה שככל הנראה התפתח לה קריש דם ברגל ועלה לריאות. אנחנו מבקשים לבדוק איזה טיפול רפואי ניתן לה, היא הייתה ילדה בריאה ומאושרת. רק לפני שנה היא השתחררה מהצבא ועבדה בכל מיני עבודות. אנחנו לא מעכלים שהיא איננה, זה נפל עלינו כמו רעם ביום בהיר".

 

מנהל חדר המיון בבית החולים קפלן, ד"ר אסף ניני, סיפר כי "הצעירה הגיעה לבית החולים במצב אנוש לאחר שהתמוטטה בבית והובהלה לחדר המיון תוך כדי החייאה. הרופאים נלחמו על חייה זמן ממושך אך לצערנו נאלצו לקבוע את מותה".

 

משפחת הצעירה התכנסה בבית בטבריה. אחיה החורג סיפר כי היא הייתה בריאה. לדבריו, "היא התלוננה על כאבים וזמן קצר אחר כך נקבע המוות שלה בבית החולים. היה לה מסלול של כל ילדה, להשתחרר מהצבא, לימודים, תוכניות. היא הייתה ילדה של בית וחיפשה להגשים אתה חלומות שלה וגם להיות עם המשפחה".

 

פרופ' יונה נדיר, מנהלת שירות הקרישה בבית החולים רמב"ם בחיפה, אמרה בהתייחסותה למקרה כי "ב-95 אחוז מהמקרים קריש הדם מופיע בוורידים העמוקים של הרגליים, זה קורה בשכיחות של אחד לאלף ובקרב צעירים מתחת לגיל 30 אחד ל-10 אלף. במחצית מהמקרים יתרחש תסחיף ריאתי,

 אבל רק ב-5 עד 10 אחוז המקרה מסתיים במוות. תסחיף ריאתי מתרחש כאשר קריש הדם ניתק ועובר לכלי דם בריאה, והוא עלול להיות קטלני".

 

פרופ' נדיר הוסיפה כי "מצבים של נטייה ליצירת קרישי דם החוסמים עורק או וריד, כלומר, נטייה לקרישתיות יתר, כוללים היריון, נטילת גלולות, היסטוריה משפחתית, היסטוריה משפחתית של הפלות חוזרות, חוסר ניידות לאחר ניתוחים גדולים, או בחולי סרטן. לדוגמה, נשים בהיריון או אלו הנוטלות גלולות נמצאות בסיכון גבוה פי ארבעה עד שישה להיווצרות קריש דם חוסם לעומת שאר האוכלוסייה. במצבים של נטייה לקרישתיות יתר, מומלץ להיוועץ עם רופא לגבי צורך בנטילת תרופה שמעכבת את גורמי הקרישה בדם או באמצעים מכאניים כמו גרביים מיוחדים. מומלץ לבצע בירור לקרישתיות יתר אם ידוע על מקרה במשפחה של קריש החוסם כלי דם. במקרים של כאבים ברגליים צריך להתעורר חשד גבוה לקרישי דם ברגליים, על אף שעלולות להיות סיבות רבות נוספות".

 

השתתף בהכנת הידיעה ירון קלנר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים