שתף קטע נבחר

 

סינגפור: המהומות הקשות ביותר זה 40 שנה

שלוותה של העיר-מדינה, שאינה מורגלת באירועי אלימות המוניים, הופרה אמש כשמאות בני אדם התפרעו ברובע מהגרים. הכול החל באוטובוס שדרס

סינגפור התעוררה היום (ב') לבוקר שאחרי המהומות ברובע ההודי של העיר, שבמהלכן כ-400 בני אדם העלו מכוניות באש והתעמתו עם המשטרה. ההתפרעויות אמש נרשמו אחרי שגבר נהרג מפגיעת אוטובוס, והן המהומות הגדולות הראשונות שאיתן מתמודדת העיר-מדינה זה יותר מ-40 שנה.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

לדברי המשטרה, 27 חשודים נעצרו אחרי המהומות, שהחלו כשאוטובוס פרטי פגע באזרח הודי בן 33 באזור Little India. המהומות מעוררות חשש מאי שביעות רצון בקרב העובדים הזרים בסינגפור, הסובלים ממשכורות נמוכות. בשנה שעברה ידעה סינגפור את מחאת העובדים הגדולה ביותר שאירעה בה זה שנים, כאשר כ-170 נהגי אוטובוס מסין פתחו בשביתה בניגוד לחוק.

 

המהומות בסינגפור, אמש (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המהומות בסינגפור, אמש(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בכמה סרטוני וידאו שפורסמו באינטרנט נראה קהל רב של אנשים מנפץ את השמשה הקדמית של האוטובוס, בעוד הקורבן תקוע עדיין תחת גלגליו. המשטרה מסרה כי 28 העצורים הם ממוצא דרום-אסייתי, וכי צפויים מעצרים נוספים בימים הקרובים. כ-300 שוטרים נשלחו לרחובות כדי לשים קץ למהומות.

 

כוח ההגנה האזרחית של סינגפור, המפקח על שירותי האמבולנסים וכיבוי האש, פרסם הודעה שבה מסר כי אנשי הצלה שניסו לפנות את הגופה הותקפו כשהגיעו למקום האירוע. בצילומי טלוויזיה מאזור המהומות נראו מפגינים הופכים מכוניות משטרה ושורפים כלי רכב אחרים. בין כלי הרכב שהוצתו גם אמבולנס, ניידות משטרה ואופנוע.


 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

סינגפור כפי שהיא מעדיפה שתראו אותה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סינגפור כפי שהיא מעדיפה שתראו אותה(צילום: shutterstock)

 

Little India הוא אזור פופולרי בקרב תושבים זרים מהודו, בנגלדש, פקיסטן, סרי לנקה ונפאל. יש בו מסעדות וחנויות מכולת רבות וכן קניון המוכר מזון ופריטים המיועדים עבור תושבים ממדינות אלה. בימי ראשון, כמו אתמול, האזור עמוס במיוחד בעובדים זרים מדרום אסיה. סינגפור לא ידעה מהומות בשיעור שכזה מאז 1969, אז התעמתו תושבים סינים ומלזים. בסינגפור יש חוקים נוקשים בכל הקשור למהומות,

ולפיהם ניתן לגזור על המעורבים בהן עד שבע שנות מאסר ואף עונש של מלקות.

 

ראש ממשלת סינגפור, לי הסיין לונג, אמר בהודעה בפייסבוק כי מדובר באירוע קשה ביותר: "לא משנה איזה אירוע הצית את המהומות, אין תירוץ לאלימות, הרס והתנהגות פושעת שכזו. לא נחסוך מאמצים בניסיון לזהות את העבריינים ולמצות איתם את הדין במלואו".

 

המהומות התרחשו בדיוק ביום שבו אימצה מפלגת השלטון בסינגפור החלטה חדשה, הראשונה מאז 1988, בנוגע למטרות החברתיות שלה. הצהרת שמונה הנקודות של "מפלגת הפעולה של העם" כללה החלטה לחזק את הזהות הסינגפורית, שבה אנשים מגזעים, דתות ורקעים שונים "חיים יחד בהרמוניה, מקבלים זה את זה כאזרחים עמיתים ופועלים יחד למען סינגפור טובה יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מתפרעים מבעירים ניידת משטרה, אמש
צילום: AFP
מומלצים