רותם אמפרט: העובדים חסמו יציאת המנהלים
800 עובדי החברה מקבוצת כי"ל מתבצרים במפעל ומונעים מהנהלים לצאת משטחו, לאחר שההנהלה החלה לחלק מכתבי פיטורים. כוחות משטרה הגיעו למקום
800 עובדי רותם אמפרט בנגב החריפו היום (ב') את העיצומים והתבצרו במפעל, לאחר שההנהלה החלה לחלק מכתבי פיטורים לעובדים. העובדים סגרו את שערי המפעל ומנעו מהמנהלים לצאת משטחו. כוחות משטרה נמצאים במקום.
- כי"ל: כ-130 עובדים קיבלו הודעה שהם יפוטרו
- כי"ל בכוננות: פוטאש מפטרת 18% מהעובדים
- עוד פיטורים: 130 ברותם אמפרט, 50 בסרגון
רותם אמפרט, חברה בת של כי"ל (כימיקלים לישראל), הודיעה לפני כחודש כוונתה לפטר 130 עובדים. העובדים וההנהלה פתחו במו"מ, אולם בשבוע שעבר החלה
ההנהלה לחלק זימונים לשימוע לפני פיטורים ומספר עובדים פונו לבית החולים מכיוון שחשו ברע. בוועד העובדים מסרו כי העובדים לא הגיעו בהוראתם לשימועים.
בוועד מוסיפים כי למרות המו"מ המתקיים בין הצדדים - היום המשיכה ההנהלה בצעדיה והוציאה מכתבי פיטורים למספר עובדים, "כל העובדים פה במפעל, אף שער לא נפתח ושום רכב לא יוצא עד שנקבל הבהרות", אמר משה חדד, יו"ר מועצת העובדים במפעל. "סגרנו את השערים, לא ניתן לאף אחד לצאת, לא לסחורות ולא להנהלה".
חדד הוסיף כי "ההנהלה מתבצרת בעמדתה לפטר עובדים ולהוציא עובדים לפרישה מרצון רק בתנאים שלהם. אנחנו דורשים שההנהלה תחזור בה ממכתבי הפיטורים הללו. כולם צריכים להבין מדובר במפעל מרוויח זה לא מפעל כושל. בשנה החולפת הוא שילם 142 מיליון דולר דיווידנדים. אנו מוכנים להגיע לפרישה מרצון של עובדים אבל הכול במסגרת הסכם בין הצדדים".
מרותם אמפרט נמסר בתגובה: "חברת רותם אמפרט נגב נמצאת באחד מרגעי המשבר הקשים ביותר בשנים האחרונות הנובעים מהמצב הקשה בשוק הדשנים, מתחרות עזה מצד מתחרותיה הגדולות בעולם ומירידה חדה במחירי המוצרים. אלו הופכים את רותם אמפרט לבעלת כושר תחרות מהנמוכים ביותר בשוק והם מחייבים אותה להוביל תוכנית חירום להתייעלות.
"מדובר בתהליך כואב מאוד לחברה, אך הוא מחויב המציאות במטרה לאפשר לחברה להתחרות בהצלחה מול מתחרותיה הגדולות בשווקים הבינלאומיים, תוך הבטחת מקום עבודתם של מעל 1,100 עובדים. אנו שבים וקוראים לוועד העובדים לקיים מו"מ על מנת להגיע להסכמה בנוגע לתנאים ולדרך בה הדברים ייעשו".