13 חברי מועצה לא באו, לחיאני לא הודח
ברוב של 11 תומכים כשהוא עצמו נמנע, הוחלט על המשך כהונתו כראש העיר. 13 מתנגדיו נעדרו מההצבעה
עוד דיווחים בחדשות ynet:
"הסכם תעלת הימים - הגשמת חזון הרצל"
ג'ורג' קלוני: בדמוקרטיה לא פוגעים במפגינים
13 חברי המועצה שהצהירו על התנגדותם להמשך כהונתו לא הגיעו לישיבה. ואולם, גם אם היו מכבדים את ההצבעה בנוכחותם, לחיאני לא היה מודח כיוון שלשם כך נדרש רוב של 75 אחוזי הצבעה, שממילא לא היו בני השגה.
המועצה התכנסה לדון בהדחתו בעקבות עתירה לבג"ץ בדרישה לסיום כהונתו של לחיאני, נוכח כתב האישום החמור שתלוי ועומד נגדו. בין היתר מואשם ראש העיר בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים.
שניים מ-13 חברי המועצה שנעדרו מההצבעה, אלי יריב וששון אליהו, הסבירו כי הם וחבריהם הגישו מכתב לבג"ץ שבו הסבירו כי הם תומכים בעמדת היועץ המשפטי לממשלה, ולפיה לחיאני צריך להיות מושעה. לפיכך, לא חשו צורך להגיע לישיבה ולהשתתף בהצבעה.
חבר המועצה אלי יריב ציין כי "בגץ קבע שהמועצה תתכנס עד 19 בנובמבר. בפועל, הדיון התקיים רק היום. 13 חברי מועצת עיריית בת ים, המהווים את הרוב במועצה, הביעו עמדה נחרצת, גם בפני בג"ץ, שלפיה לחיאני לא יכול להמשיך בתפקידו לאור כתב האישום שהוגש נגדו".
חברת המועצה אסתר פירון שהצביעה בעד המשך כהונתו של לחיאני, אמרה ל-ynet: "אנחנו תומכים בראש העיר, חושבים שהוא ראש עיר מצויין, ובטוחים שייעשה צדק ובית המשפט יאמר את דברו".
חבר נוסף במועצת העיר שתמך בהמשך הכהונה, איציק דריקס, סיפק הסבר אחר: "הסיבה שבגינה התקבלה ההחלטה לא להדיח את ראש העיר היא כי הליכי חקיקת חוק ההשעיה מתקדמים בכנסת. החוק נוגע לראשי ערים שהוגש נגדם כתב אישום, ואם יעבור - יחול עליו רטרואקטיבית".
אין זו הפעם הראשונה שהמועצה דנה בהדחת לחיאני. בחודש אוקטובר, שבוע לפני הבחירות, בהוראת בג"ץ, התכנסה המועצה וגם אז החליטו חבריה ברוב קולות שאין להדיחו, אולם בג"ץ לא התרשם מההחלטה ויומיים לפני הבחירות קבע כי יש להדיח את לחיאני ואף פסק: "המשך כהונתו עלול לגרום לפגיעה קשה בטוהר המידות ושלטון החוק", כדברי השופטת מרים נאור.
עם זאת, החוק איפשר ללחיאני להתמודד שוב לראשות העירייה ולגרוף ניצחון, ולכן כאמור שוב הוגשה עתירה לבג"ץ בדרישה להדיחו.
מאז הבחירות עדיין לא הצליח לחיאני להקים קואליציה למועצת העיר, נוכח הקמת גוש חוסם של 13 חברי המועצה האמורים.