שתף קטע נבחר

 

גוברות המהומות בארגנטינה: כבר 5 הרוגים

שוטרים הדורשים העלאת משכורות הכריזו על שביתה, ומתפרעים הבוזזים מכל הבא ליד ניצלו זאת ופשטו על מרכולים ובתי עסק ב-19 מ-23 המחוזות

שבוע אחרי שהחלו המהומות והביזה בעיר קורדובה בארגנטינה , הן הולכות ומתפשטות. כלי תקשורת במדינה דיווחו אמש והלילה (יום ג') כי מתפרעים ובוזזים פשטו ביממה האחרונה על רחובותיהן של ערים נוספות, על רקע שביתתם של השוטרים שמטרתה להפעיל לחץ על מושלי המחוזות כדי שיעלו את משכורותיהם.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

לפי הדיווחים, בעוד השוטרים עסוקים בישיבות המשא ומתן, אנשים מנפצים חלונות ראווה של חנויות וגונבים כל דבר שהם יכולים לשאת: ממזרנים דרך עגלות תינוק ועד לבירות. קבוצה אחת של שישה גברים במחוז טוקומן גררה מקרר שלם מחנות גלידה והעמיסה אותו לעגלת חמור.

 

הרס במרכול סן מיגל דה טוקומן, הלילה (צילום: AP) (צילום: AP)
הרס במרכול סן מיגל דה טוקומן, הלילה(צילום: AP)

הרס שזרעו מתפרעים בסן מיגל דה טוקומן (צילום: AP) (צילום: AP)
הרס שזרעו מתפרעים בסן מיגל דה טוקומן(צילום: AP)
 

מספר ההרוגים במהומות בארגנטינה עלה לחמישה לפחות, והוא כולל כעת ארבעה חשודים בביזה ובעל חנות שנהרג בתוך החנות שלו אחרי שמתפרעים העלו אותה באש. מאות בני אדם נפצעו ואלפי חנויות ובתים נבזזו. האלימות התפשטה כבר ל-19 מ-23 מחוזות ארגנטינה.

 

גל חום פוקד כעת את חצי הכדור הדרומי, שם החל הקיץ, ובנקים, סופרמרקטים, עסקי קמעונאות ושירותי תחבורה ציבורית נסגרו בערים רבות. נשיאת ארגנטינה, כריסטינה קירשנר פרננדס, שומרת לפי שעה על שתיקה, אולם ראש הקבינט שלה, חורחה קפיטניץ', תיאר את הפשעים כ"בגידה" שמטרתה לזרוע כאוס ערב החגיגות לציון 30 שנה להשבת הדמוקרטיה לארגנטינה.

 

היום יציינו בארגנטינה 30 שנה להשבעתו של הנשיא ראול אלפונסין, ששמה קץ לדיקטטורה ששלטה בארגנטינה בשנים 1976-1983. במה ענקית הוקמה מול ארמון הממשלה בבואנוס איירס לקראת חגיגה שאליה הוזמנו כל המפלגות הפוליטיות בארגנטינה. כולן היו צפויות להגיע אל האירוע, אולם בנו של הנשיא המנוח, חבר הפרלמנט ריקרדו אלפונסין, אמר כי סביר להניח שהאירוע יידחה "על רקע ההתרחשויות במדינה".

 

ביזה לעיני המצלמות בטוקומן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ביזה לעיני המצלמות בטוקומן(צילום: רויטרס)

 

ממשלת ארגנטינה שלחה בימים האחרונים כוחות ביטחון פדרליים למקומות שבהם גברה האלימות באופן משמעותי במיוחד, ואנשי התביעה התבקשו להיערך לגבש תיקים נגד חשודים בביזה. שר המשפטים חוליו אלק הזהיר כי מי שיתאם ויניח את הקרקע לאלימות בעזרת הרשתות החברתיות יעמוד לדין.

 

רבים בארגנטינה מכנים את גל השביתות של השוטרים ואת התפשטות האלימות "אפקט קורדובה", על שם המחוז שבו החלו המהומות בשבוע שעבר כששוטרים מקומיים סירבו לצאת לסיורים ברחובות עד שמשכורתם תועלה. המושל חוסה דה לה סוטה, יריבה של הנשיאה פרננדס, הגיע להסדר עם השוטרים והכפיל למעשה את משכורותיהם ל-12 אלף פסו בחודש - כ-1,915 דולר. שוטרים במחוזות אחרים התקנאו בהם, ופתחו בשביתות משלהם, מה שהותיר את האזרחים ברחובות ללא הגנה.

 

זה מה שנשאר מאחד מבתי העסק שהותקפו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
זה מה שנשאר מאחד מבתי העסק שהותקפו(צילום: רויטרס)

 

על רקע התפשטות האלימות אתמול, אפילו בני בריתה הקרובים של הנשיאה ניסו בקדחתנות למצוא כסף כדי לשפר את משכורות השוטרים, העומדות בממוצע על 6,000 פסו לחודש (960$). במהומות בקורדובה בשבוע שעבר שהחלו את גל האלימות נהרגו שני בני אדם. לאחר מכן

מצאו כבאים את גופתו של בעל חנות מכולת באלמירנטה בראון שבמחוז בואנוס איירס. ההרוגים הרביעי והחמישי הם שני בחורים צעירים שהיו בתוך חנויות שנבזזו במחוזות אנטרה ריוס וחוחוי.

 

רוב השוטרים בבואנוס איירס הסכימו להעלאה שהוצעה להם, ושקבעה את משכורתם החדשה על 8,570 פסו (1,400 דולר), אולם שוטרים אחרים במחוז המשיכו בשביתתם גם הלילה, ומתעקשים לקבל העלאה שתביא את משכורתם לרמה של 12,500 פסו. מחירי הצריכה בארגנטינה עולים ביותר מ-25% בשנה, ועובדי המדינה דורשים גם הם להעלות את משכורותיהם. עובדי מגזר הבריאות מתכננים אף הם פעולות בכמה וכמה מחוזות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הרס וביזה, הלילה בארגנטינה
צילום: AP
מומלצים