אקספריה Z1: נגד מים, בעד איכות
בעולם יבש, האקספיריה Z1 הוא סמארטפון מוצלח מאוד - והמחיר בהתאם. בנוסף אפשר גם לצלול איתו והוא אפילו יצלם שם. שימו לב: צריך להישאר במים הרדודים ולא זמן רב מדי. והילד עם הבוגי - עזוב ת'דגל!
בין הסארטפונים החזקים שמוצעים היום, בודדים מתהדרים גם בתואר של עמיד במים. אחד מהם הוא האקספיריה Z1 של סוני - במגבלות מסוימות. האקספיריה הוא טלפון מלבני וגדול (מסך של 5 אינץ').יש לו מסגרת כסופה ממתכת ואטמים מפלסטיק והוא עשוי זכוכית. הוא לא הכי נוח לאחיזה, אבל לא מציק ביד. נוסף על כפתורי הכיבוי ועצמת השמע, יש לו כפתור למצלמה - עניין הכרחי לצילום מתחת למים ובאופן כללי - תמיד נוח שיש כפתור לצילום.
עמידות במים
אין מה לעשת. להכנס עם סמארטפון מתחת למים זה עניין מלחיץ. למרות שהיצרן מבטיח שהמכשיר אטום, ולמרות שאחרי כמה פעמים שנכנסים למים רואים שהוא עובד - עדיין יש מחסום פסיכולוגי.
זאת, בין השאר, מכיוון שבכל כניסה למים צריך לסגור שלושה אטמי פלסטיק סביב המסגרת. תנועה לא נכונה, אחד מהם ייפתח ומים יזלגו פנימה. על פי היצרן התקן הוא IP55/IP58 - המשמעות היא שאפשר לצלול עם המכשיר לעומק של 1.5 מטר בלבד, ולמשך לא יותר מ-30 דקות.
השימוש במים, אם כך, צריך להעשות בזהירות ובשימוש סביר. אי אפשר באופן חופשי לשחות במשך שעה במים עם המכשיר. אבל בשימושים כאלה - סמארטפון עובד, ומצלם. מסך המגע, כמו בכל סמארטפון עמיד, לא יפעל מתחת למים ולשם כך קיימים הכפתורים הפיזיים. בין שימוש במים לשימוש יבש צריך לנגב טוב את המכשיר, אחרת המסך לא יעבוד, ואף יזייף לחיצות ונגיעות על המסך.
תודה לבריכת דג הזהב ברמת גן
צילום
המצלמה של סוני עולה די מהר.לחיצה ארוכה על כפתור הצלום, גם כשהמסך כבוי, והיא מוכנה. אפשר לצלם, ודי מהר גם מהלחיצה ועד פתיחת הצמצם. עם זאת, בצילומי סטילס מתחת למים, נתקלנו פה ושם בעיכובים קלים בצילום.
אפליקצית הצילום המובנית היא מהפשוטות והטובות שראינו. לחיצה על המצלמה או על הכפתור הפיזי כדי לצלם, או לחיצה על העיגול עבור וידאו (לא צריך לעבור בין המצלמות). כדי לצלם ווידאו בתוך המים, יש קודם להתחיל כל להתחיל לצלם - ואז לצלול, זאת מאחר שמסך המגע לא עובד מתחת למים. בנוסף, יש כפתור לפלאש, כפתור לסיבוב המצלמה, כפתור להגדרות נוספות, וכפתור למצבי הצילום.
שם ישנם כפתורים עם הסברים פשוטים בעברית למצב אוטומטי, שמזהה ומראה באייקון קטן איזו סצינה הוא מזהה - ספורט, מסמך, מאקרו, תארה חלשה ועוד. יש גם מצב ידני, אפקטים (חביב למי שרוצה דינוזאורים או פרחים על התמונה שלו, היישר מהמצלמה וללא תוכנת עריכה), איתור התמונה הטובה ביותר מתוך רצף, פנורמה ועוד.
באשר לאיכות - כמו שאר המצלמות של סוני, וספציפית המצלמות הסלולריות - גם האקספיריה Z1 מעולה. עם חישן של 20.7 מגהפיקסל מתקבלות תמונות טובות מאוד, ובולטות לעומת סמארטפונים אחרים - בין אם אלה תמונות מעל למים, או תמונות בתוך המים. אך בדיוק כמו המתחרים, בחושך או אפילו בתנאי תאורה ירודים, קשה למצלמה לספק תמונות באותה איכות, למרות הפלאש.
ביצועים
הסמארטפון של סוני רץ חלק, לא נתקע ובליבו נמצא סנאפדרגון 800 מרובע ליבות במהירות 2.2 גיגהרץ - מעבד חזק שאנחנו מכירים אותו (או את אחיו לסדרה) מסמארטפונים רבים אחרים.
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגירסה 4.2.2, כאשר העדכנית יותר למכשירי גוגל היא 4.4.2 (כלומר מאחור, אבל רק קצת). בניגוד לסמארטפונים אחרים, כאן התוספת של סוני לא משתלטת על מערכת ההפעלה הבסיסית של המכשיר, ומספקת חוויית אנדרואיד כמעט נקיה. הסוללה מחזיק כיום שלם בשימוש סביר. כמובן שאם מרבים להשתמש במצלמה, המספרים הללו יורדים.
למי והאם כדאי?
האקספיריה Z1 הוא סמארטפון טוב מאוד גם בעולם היבש, ויושב בשורה אחת עם ה-HTC One, הנקסוס 5, ה-G2 ואחרים. היתרון שלו לעומת אלה, הוא בעיקר בעמידות למים (שם הוא עומד בתחרות לא פשוטה עם ה-S4 אקטיב של סמסונג). המחיר של 3,299 שקלים גם שם אותו יחד עם המכשירים היקרים יחסית.
ה-Z1 יכול להתאים למי שמחפש מצלמה טובה, ושעוסק בפעילות יום-יומית שבה סביר שהסמארטפון יירטב - בין אם זה ספורט מימי, צלילות, או אפילו נפילות מדי פעם לכיור - כל זאת בהנחה שהוא לא נרטב ליותר מחצי שעה, ולא צולל למעמקים.