שתף קטע נבחר

 

"זיופים ופשע מאורגן בבחירות בבית שמש"

תושבים שמחו נגד ראש העיר הנבחר בבית שמש וממלא מקומו הטיחו אמירות קשות בדיון בערעור בביהמ"ש על תוצאות הבחירות בעיר: "החרדים - כמו סרטן". נציגת המדינה: "התלוו לבחירות סממנים של פשיעה מאורגנת"

"החרדים הם כמו סרטן מתפשט, יש להם גרורות בכל עיר ועיר, לא ניתן להם להשתלט על העיר". כך אמרה בצהריים (יום ג') תושבת בית שמש עמליה בוחבוט, במהלך הפסקת הדיון בערעור על תוצאות הבחירות לראשות העיר שהתקיים בבית המשפט המחוזי בירושלים. בוחבוט הטיחה את הדברים לעברו של עו"ד אילן בומבך, שמייצג את מ"מ ראש העיר מאיר בלעיש.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

יחודשו החיפושים אחר החייל הנעדר גיא חבר

אונס על רחבת הריקודים: 'כולם צילמו, מזעזע'  

 

צפו ראש עיריית בית שמש משה אבוטבול בבית המשפט:

צילום: אוהד צויגנברג

צילום: אוהד צויגנברג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דיון סוער בערעור תוצאות הבחירות בבית שמש

דיון סוער בערעור תוצאות הבחירות בבית שמש

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הדיון מתקיים בעקבות הערעור שהגיש היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין מחשש שזיופים הביאו לניצחונו של משה אבוטבול בבחירות. בוחבוט, שנמנתה עם קבוצת תושבים שהתפרצה לעברו של עו"ד בומבך, אמרה עוד כי "אני נולדתי בעיר, הורידו לנו את הבריכה, את כל מה שהיה לנו, אבל אנחנו לא ניתן לחרדים להשתלט. שיעשו בחירות חוזרות והוגנות וניקח אותן ב-30 אחוז. הם רוצים כוללים וישיבות, אנחנו רוצים בריכה וקולנוע".

הדיון בבג"ץ, הבוקר (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הדיון בבג"ץ, הבוקר(צילום: אוהד צויגנברג)

אבוטבול הדגיש מצדו כי אמר בעבר במספר ראיונות שאם היה זיוף בבחירות הוא מוקיע אותו. לדבריו, "זה אסור לפי חוק ואסור לפי התורה, אם היו 1,000 זיופים אמיתיים ולא טענות כלליות וסתמיות יש לקיים בחירות חוזרות".

 

על מחאת התושבים בבית המשפט אמר אבוטבול כי "הציבור החרדי הוא ציבור מבורך וזכותו לחיות בעיר כמו כל ציבור, אין כאן הוכחות של ממש לזיוף. גם אם היועץ המשפטי טוען כך, היו פעמים רבות שהיועץ תמך בעמדה ובית המשפט דחה אותה".

 

נציגת המדינה, פרקליטת מחוז ירושלים (אזרחי) עו"ד ליאורה חביליו, אמרה כי "המטרה הייתה להשיג עוד שני מנדטים למפלגת כוח וכן לטובת ראש העיר שנבחר. השיטה הייתה הצבעה באמצעות תעודות זהות של מי שלא מעוניינים או לא יכולים להגיע לקלפי באמצעות התחזות. יש לנו גם עדויות של אותם אנשים שמעורבים שמאשרים שכך היו פני הדברים".

 

בבואה לפרט את חומר הראיות ציינה עו"ד חביליו כי "מדובר בעשרות מעורבים בזיוף ופעיל מדבר על 1,200 עד 1,700 אנשים שהתלבטו והייתה כוונה להשתמש בהם. אפשרות ממשית להשפעה על תוצאות הבחירות קיימת גם פה ולכן די בה כדי להכריז על פסילת הבחירות. מישהו בקהילה, גורם מרכזי, אומר להם לעשות את זה ולכן ניתן להגיע לסדר גודל כזה. מתלווים כאן סממנים של פשיעה מאורגנת".

 

"ליקוי חמור ועמוק" 

גם אלי כהן, המועמד שנוצח בבחירות לראשות עיריית בית שמש, ערער על התוצאות. פרקליטו, עו"ד איתן הברמן, טען כי הוכח שבשני שלישים מהקלפיות היו אי סדרים. לדבריו, "הראינו שבמרבית הקלפיות בבית שמש לא נמצא גיליון בוחרים מסודר ומלא. בעיניי, לכל הליך הספירה של תוצאות הבחירות האלה יש בהם ליקוי חמור ועמוק".

 

נשיא בית המשפט המחוזי השופט דוד חשין והשופטים משה סובל

ויגאל מרזל תהו אם אין צורך להוכיח מתמטית, כפי שטוען אבוטבול ופרקליטו עו"ד יעקב וינרוט, כי היו מספיק זיופים כדי להשפיע על תוצאות הבחירות. על כך אמרה עו"ד חביליו כי די בכך שיש חשש שהמספרים שזויפו עלולים היו לשנות את תוצאות הבחירות.

 

מנגד, עו"ד וינרוט טען כי המדינה מסתמכת על מידע מודיעיני ללא כל הוכחות בשטח, וכי אין ראיות ממשיות. "משפט לא מוכרע על סמך אווירה או ניסיונות השלמה, וזה כל מה שיש לפרקליטות", אמר עו"ד וינרוט. "אין בסיס ואין חומר ראיות. אי אפשר להכניס כל ראיה כי זה הליך מנהלי, נטל הראיה כאן מתקרב לנטל הפלילי - מעבר לספק סביר ואנחנו רחוקים מכך".

 

עוד וינרוט הוסיף כי "מה שאנו יודעים הוא שהמשטרה פשטה על כמה בתים ותפסה 120 תעודות זהות וב-36 מהן נעשה שימוש בהצבעה שלא כדין. אלה העובדות הקשיחות וכל דבר אחר הוא ספקולציה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
ראש העיר הנבחר אבוטבול
צילום: אוהד צויגנברג
צילום: אוהד צויגנברג
המתמודד שהפסיד כהן
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים