שנת שירות – הדרך להשאיר צעירים בבירה?
סקר של עמותת "בקהילה" מראה כי שנת השירות גורמת לצעירים לרצות להמשיך לגור בעיר - במקום לעזוב. "זוכים להכיר לא רק את הכותל"
עוד חדשות בארץ:
בסקר שערך מכון המחקר "צפנת" העידו 45% מהצעירים כי טרם גיוסם לצה"ל החליטו להתנדב בעמותת "בקהילה" לא בשל מיקום פעילותה, בירושלים. עם זאת, בתום שנת השירות הצהירו 84% כי החשיפה לעיר גורמת להם לרצות לגור בה. עוד עולה מהסקר כי 50% מהנשאלים היו שמחים להימנות עם אוכלוסיית העיר.
גילי (23) הגיעה לשנת שירות בעיר מהרצליה. לאחר שסיימה את התנדבותה, נשארה ללמוד ולגור בעיר. "זו הייתה אהבה ממבט ראשון" היא מספרת. "במסגרת ההתנדבות זכיתי להכיר את העיר האמתית ואת האנשים שבה ולא רק את הכותל ואת העיר העתיקה. יש לעודד את המסר שלצעירים יש כוח לשנות את המציאות החברתית והתרבותית בעיר", אמרה.
89% מהנשאלים העידו כי הקשר לעיר נוצר בעקבות ההתנדבות בעמותה, שמטרתה לשנות את המציאות החברתית בירושלים, והיא פועלת לצמצום הפערים החברתיים והחינוכיים בחברה הירושלמית. 84% אף הביעו את נכונותם להמשיך בעשייה החברתית בירושלים ובכלל.
הסקר נערך בקרב כ-200 צעירים שהתנדבו לשנת שירות באמצעות "בקהילה", שהקימו ח"כ אראל מרגלית (העבודה) ואשתו דבי. העמותה פעילה בשש שכונות: בית צפאפה, נווה יעקב, פסגת זאב, שיכוני תלפיות, קטמונים וגילה, ובהן היא מפעילה מרכזי למידה, תוכניות חינוך ופעילויות העשרה.
מנכ"ל העמותה, יאיר זעפרני, אמר: "התוצאות הפתיעו אותנו. יש פה מצב של 'ווין-ווין': מלבד ה'שי"ן-שי"נים' (מתנדבי שנת השירות) שרואים את עתידם בעיר, גם הצעירים שעמם הם עבדו מוצאים את מקומם בעיר הזו".