העליון בהודו: הומוסקסואליות - עבירה פלילית
ביהמ"ש בהודו הפך החלטה מ-2009 של ערכאה נמוכה וחידש תוקפו של חוק מהמנדט הבריטי לפיו הומוסקסואליות היא עבירה שדינה עד 10 שנות מאסר
עוד חדשות בעולם :
מבצע "קינדרטרנספורט": הניצולים משחזרים
'אני וקמרון באשכבת מנדלה': אובמה ב"סלפי"
סטודנט הומו מניו יורק: יהודים תקפו אותי
רקדנים סורים ניצחו את 'אום כולתום' מבוסטון
פעילים למען זכויות הומואים ולסביות הביעו אכזבה רבה מהפסיקה במדינה שבה החברה הדתית והשמרנית לא מגלה סובלנות יתר לבני קהילת הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים). "זה נראה כמו כישלון", אמר אנאנד גרובר, עורך דין שמייצג את קהילת הלהט"ב, לעיתון "וושינגטון פוסט". "אני יכול לומר שהמאבק לא תם. זהו מאבק חוקתי. הוא יימשך".
בשנת 2009 פסק בית משפט בניו דלהי לראשונה שהומוסקסואליות איננה עבירה פלילית ובכך ביטל חוק בריטי קולוניאלי משנת 1861 שנודע בשם "קטע 377". חוק זה קבע שפעולה הומוסקסואלית "מנוגדת לסדר הטבעי" ושהעונש עליה הוא עד עשר שנות מאסר. היום פסק העליון בניו דלהי כי החוק הבריטי תקף וששינויו יכול להיעשות רק בפרלמנט.
הפסיקה משנת 2009 נחשבה בזמנו לאבן דרך עבור קהילת הלהט"ב ההודית. בית המשפט קבע כי החוק הבריטי מפלה ומהווה "הפרה של זכויות בסיסיות". "אסור לשכוח שהאפליה היא אנטיתזה לשוויון ושההכרה בשוויון תשמור על כבודו של כל אדם", נכתב בפסיקת בית המשפט לפני ארבע שנים. אלא שארגונים דתיים ושמרניים החליטו לערער על הפסיקה בבית המשפט העליון.
"כל הקהילות הדתיות - מוסלמים, נוצרים והינדים - אמרו שמדובר ביחסי מין שלא כדרך הטבע", אמר סעיד מאקבול, עורך דין שייצג את העותרים לעליון. "היום בית המשפט העליון קבע שהפסיקה (מ-2009) הייתה שגויה".