שתף קטע נבחר

צהוב בתוך כתום: דלעת ממולאת בפסטה

פסטה בתוך קערה למאכל: מתכון מהיר להכנה עם פסטה, דלעת, כרישה וגם שמנת

דלעת ממולאת בפסטה, כרשה ושמנת אלפרו

 

חומרים:

2 כוסות פסטה פנה של "ברילה", מבושלת לפי הוראות היצרן

1 דלעת בינונית

25 גרם חמאה

1 כרשה פרוסה דק

125 מ"ל שמנת אלפרו 5%

קורט אגוז מוסקט

60 מ"ל שמן זית

 

עוד מתכונים  בערוץ האוכל:

סטוקהולם-בגדד: קיבוץ גלויות של קציצות

העדשה הנסיכה: תבשיל פתיתים ועדשים

הנסיכה ביאנקה ואדון אלפרדו: 5 רטבי שמנת איטלקיים

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

 

2. חותכים את כיפת הדלעת (הרבע העליון עם הגבעול), ושומרים אותו כמכסה. מיישרים את תחתית הדלעת, כך שתוכל לעמוד ביציבות. מנקים את פנים הדלעת מגרעינים וסיבים ויוצרים חלל מרכזי נקי למילוי.

 

3. זורים מלח ופלפל על פני השטח ומעבירים את הדלעת לכלי אפייה קטן.

 

4. במחבת קטנה ממיסים חמאה ומטגנים את הכרשה עד לריכוך.

 

5. וצקים מעל שמנת אלפרו ואגוז מוסקט, ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות, עד שהתערובת מתעבה.

 

6. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מוסיפים את הפסטה המבושלת.

 

7. ממלאים את הדלעת בתערובת הפסטה, מניחים מעל את המכסה הדלעת ומטפטפים שמן זית.

 

8. אופים כשעה עד שהדלעת רכה. בודקים בעזרת קיסם המוחדר דרך החלק העבה ביותר של הדלעת.

 

באדיבות שף יניב פרטוש-תמיר ל"ברילה"

פורסם לראשונה 12/12/2013 20:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דלעת ממולאת בפסטה, כרישה ושמנת אלפרו
מומלצים