שתף קטע נבחר

טעים וכשר: לזניה בשרית עם ערמונים וקישואים

שכבה של בשר, שכבה של עלי לזניה, שכבה של קישואים. מתכון ללזניה בשרית כשרה עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים

לזניה בשרית כשרה עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים

 

החומרים:

• 750 גרם בשר בקר טחון

• 1 קופסא (500 גרם) דפי לזניה של ברילה

• 1 צנצנת רוטב עגבניות ברילה

• 2 ביצים

• 2 גזרים

• 1 בצל

• 6 קישואים ישרים וארוכים

• 1 חבילת ערמונים קלופים בואקום

• מלח ופלפל לפי הטעם

• קורט טימין טרי

• שמן זית לטיגון

 

 

עוד מתכונים  בערוץ האוכל:

סטוקהולם-בגדד: קיבוץ גלויות של קציצות

העדשה הנסיכה: תבשיל פתיתים ועדשים

הנסיכה ביאנקה ואדון אלפרדו: 5 רטבי שמנת איטלקיים

 

אופן הכנה:

1. חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות, ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את הערמונים והבשר הטחון, ממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מעט. מוסיפים את רוטב העגבניות והטימין ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מניחים בצד לצינון.

 

2. בינתיים, פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ וצולים על מחבת פסים לוהטת. כעבור חצי דקה הופכים צד, וצורבים לחצי דקה נוספת.

 

3. כשהבשר התקרר קלות, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. יוצקים מעט מתערובת הבשר לתבנית אפייה, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליהם שכבה אחת של קישואים ושוב שכבת בשר, עלי לזניה וקישואים. מסיימים בשכבה של עלי לזניה, עליהם קישואים ועליהם מעט מאד רוטב בצורה בה הקישואים עדיין יבצבצו. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כשעה. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

באדיבות שף יניב פרטוש-תמיר ל"ברילה"


פורסם לראשונה 12/12/2013 20:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לזניה בשרית כשרה עם ערמונים
מומלצים