קוגלהוף לשבת
הנס ברטלה מכין את העוגה המחוררת הכי מפורסמת: קוגלהוף מפוארת וגבוהה עם שקדים
קולגהוף שקדים
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו
פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה
קלאסיקה צרפתית: קוק או וין - תבשיל עוף ביין
המרכיבים לתבנית קוטר 18:
240 גרם קמח שטיבל 2
60 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
3 חלמונים
120 גרם חלב
75 גרם חמאה רכה
5 גרם מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 לימון מגורר
50 גרם צימוקים
25 גרם רום
30 שקדים פלחים
לסירופ השקדים:
100 גרם סוכר
100 גרם מים
1/2 מקל וניל
2-4 טיפות תמצית שקדים
לציפוי:
100 גרם א.סוכר
30 מ"ל סירופ שקדים 30
אופן ההכנה:
- מערבבים את השמרים עם הקמח
- לשים בצק עם כל החומרים עם גיטרה במהירות בינונית כ-7 דקות, חוץ מהצימוקים, הרום והשקדים. מכסים את הקערת מיקסר עם ניילון ומתפיחים כשעה אחת.
- משרים את הצימוקים ברום. משמנים את התבנית ומפזרים שקדים.
- מערבבים את הבצק התפוח כ-1/2 דקה במיקסר במהירות איטית, מוסיפים את הצימוקים המושרים,מערבבים.קצר
- יוצקים את הבצק הרך מאוד לתוך התבנית ומתפיחים את בסביבה חמימה כ-30
- מעלות עד שהבצק מגיע ל3/4 גובה של התבנית.
- אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, אופים כ-20 דקות.
- אחרי המתנה של 10 דקות הופכים את הגוגלהופף על רשת ומשחררים מהתבנית.
- מכינים את הסירופ שקדים: מרתיחים הכל יחד.מצננים מעט
- יוצקים את הסירופ לתוך התבנית הריקה עד3/4 גובה ,מחזירים אליו את העוגה למשך 1 דקה והופכים את העוגה חזרה על רשת ומניחים על מגש עם ניר אפיה.
- מכינים את הציפוי: מערבבים יחד ומורחים על העוגה. מכניסים לתנור ל-2 דקות בלבד ב-200 מעלות.מצננים ומפזרים א.סוכר
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן
קוגלהוף
צילום: יפה עירון קוץ
מומלצים