מהיר להכנה וטעים: קנלוני במילוי בולונז
קנלוני ממולא? זה רק נשמע מורכב. כך תכינו קנלוני במילוי בולונז ברוטב עגבניות - בחמש דקות בלבד, עם השף יניב פרטוש-תמיר
מצרכים:
1 חבילה קנלוני ברילה - לא להוציא מהאריזה!
2 צנצנות רוטב עגבניות בטעם בולונז, ברילה
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
6 שיני שום כתושות
1/4 כוס יין אדום (לא חובה)
1 ביצה
מעט קמח
אורגנו טרי או יבש
מעט שמן זית לטיגון
מלח לפי הטעם
מעט סוכר
פלפל שחור
1 מיכל שמנת אלפרו 5%
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
סטוקהולם-בגדד: קיבוץ גלויות של קציצות
העדשה הנסיכה: תבשיל פתיתים ועדשים הנסיכה ביאנקה ואדון אלפרדו: 5 רטבי שמנת איטלקיים
אופן הכנה:
1. מטגנים בסיר עם מעט שמן זית את הבצל, הגזר, הסלרי ולבסוף את פרוסות השום. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר מאבד את צבעו ונפרד לפירורים קטנים. מוסיפים את היין, מצמצמים מעט ומוסיפים צנצנת אחת של רוטב עגבניות ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מערבבים ומתבלים. מצננים את הבולונז, ומוסיפים את הביצה ומעט קמח (ליצירת מרקם יציב), מערבבים נמרצות.
2. בסיר נוסף מחממים קלות שמנת אלפרו, ומוסיפים צנצנת רוטב עגבניות - לקבלת רוטב רוזה. מסירים מהאש ומניחים בצד.
3. ממלאים את גלילי הקנלוני בבולונז: חותכים את מכסה האריזה. ממלאים שקית זילוף ברוטב בולונז, וגוזרים את הפייה. זולפים לכל גליל את רוטב הבולונז. מסדרים את גלילי הקנלוני בשכיבה בתבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות, יוצקים את רוטב הרוזה כתשעים אחוז מגובה הגלילים. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, כחצי שעה. עד שמזהיב ומבעבע.
הצעת הגשה:
חשוב לתת לקנלוני לנוח כמה דקות לפני החיתוך, רצוי להגיש בצלחות אישיות.
הידעתם?
ניתן להשתמש בכל שקית שקופה (לא צבעונית) כשרית זילוף. ממלאים, קוטמים את השפיץ - וממלאים.
המתכון הוכן על-ידי השף יניב פרטוש-תמיר, "ברילה"