4 פשטידות משובצות בירקות
רות אוליבר מוסיפה לאפונה, גזר וכרישה ביצים, גבינות ועוד, שולחת לתנור - והופ! נולדת פשטידה שווה. מתכוני מעקודה, פשטידת פראסה ועוד, במיוחד לערבים הקרירים
1. מעקודה
פשטידת ירקות מרוקאית, עשירה בביצים ותבלינים - מנה צמחונית מצוינת, שמזכירה את הפריטטה הספרדית.
המרכיבים:
סיר או תבנית בקוטר 26 ס"מ
3 תפוחי אדמה3 גזרים
3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות
1 כוס אפונה קפואה מופשרת
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית פלפל לבן
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
8 ביצים טרופות
3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
- מבשלים תפוחי אדמה וגזרים בסיר עם מים עד לריכוך.
- מצננים, מקלפים וחותכים לקוביות. מערבבים בקערה עם שאר חומרי הפשטידה, למעט השמן.
- מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור או תבנית שיכולה לעמוד על כיריים. יוצקים את התערובת ומתחילים בטיגון, ממש כמו בפריטטה, כ-5 דקות עד שמתחיל להתייצב. מעבירים לתנור.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25 דקות או עד שהמאפה מתייצב ופניו זהובים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- סטוקהולם-בגדד: קיבוץ גלויות של קציצות
- העדשה הנסיכה: תבשיל פתיתים ועדשים
- הנסיכה ביאנקה ואדון אלפרדו: 5 רטבי שמנת איטלקיים
2. פשטידת בשר עם פראסה
במקום לטגן קציצות, מכינים מהתערובת מאפה מבושם בבהראט ופטרוזיליה.
שימו לב: לפני שחותכים את הפשטידות, חשוב לתת להן לנוח במשך 10 דקות להתייצבות.
המרכיבים:
תבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ או עגולה בקוטר 26 ס"מ
5 גבעולי כרישה (רק החלק הלבן)
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כפית בהראט
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומעוכים למחית
500 גרם בשר בקר טחון, טרי
3 כפות קמח
5 ביצים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
שומשום - לפיזור
אופן ההכנה:
- חותכים 3 גבעולי כרישה למקטעים ומבשלים במים כ-20 דקות. מסננים, סוחטים ומקררים.
- פורסים את 2 גבעולי הכרישה הנותרים ומטגנים עם בצל כ-5 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה. מתבלים בבהראט ואגוז מוסקט, מערבבים, מסירים מהאש ומקררים מעט.
- מערבבים היטב את הכרישה המבושלת והמטוגנת עם מחית תפוחי אדמה, בשר, קמח וביצים. מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת. מפזרים מעל שומשום.
- אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפשטידה יציבה ופניה זהובים.
- מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, פורסים ומגישים.
3. פשטידת בטטה וגבינת עיזים
שילוב חכם של טעמים - המתקתקות של הבטטות משלימה יפה את החריפות הקלה של גבינות העיזים והבצל הירוק.
טיפ: אפשר להכין מראש ולחמם עם כיסוי, כדי למנוע ייבוש בחימום החוזר.
המרכיבים:
תבנית פיירקס בגודל 20×27 ס"מ
2 בטטות בינוניות (500 גרם), קלופות ומגוררות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 שיני שום קצוצות
6 ביצים
1/3 כוס אינסטנט פולנטה (קמח תירס דק)
150 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת
1 גביע גבינת קוטג'
200 גרם גבינת מוצרלה יבשה או גבינה צהובה מגוררת
1/4 צרור שמיר, קצוץ דק
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- סוחטים את הבטטות מנוזלים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית פיירקס משומנת.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות או עד שמתייצב ומזהיב יפה.
4. פשטידת אורז, כרוב ובשר
מאפה שנרקח בהשראת הרקוט קפוסטה - מאפה כרוב כבוש ובשר מהמטבח ההונגרי. כאן מערבבים הכל יחד במקום לסדר בשכבות.
טיפ: חימום חוזר - מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את הפשטידה לתנור כשהיא מכוסה, כדי שלא תתייבש בזמן החימום.
המרכיבים:
תבנית בגודל 25×30 ס"מ
1 כוס אורז פרסי או יסמין
1/4 כוס שמן קנולה
2 בצלים קצוצים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 קופסאות שימורי כרוב כבוש
1 כף פפריקה מתוקה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור טחון, טרי - לפי הטעם
1 כף קמח
3 ביצים
אופן ההכנה:
- מבשלים אורז בסיר עם הרבה מים כ-10 דקות (חצי בישול). מסננים ומקררים.
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו ואין נוזלים. מעבירים לקערה גדולה. שוטפים את הכרוב הכבוש במים, מסננים וסוחטים מנוזלים.
- מערבבים את הכרוב עם הבשר בקערה ומתבלים. מוסיפים את האורז, קמח וביצים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית משומנת..
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שמתייצב ומזהיב.
- המתכונים
(הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון