שתף קטע נבחר

הכל בו: חנויות הכלבו הגדולות של פריז

השפע האינסופי, חלונות הראווה היפהפיים וההנחות הסודיות - יפה עירון-קוץ ממליצה ומספרת על קורותיהם של שלושת בתי הכלבו המפורסמים בפריז - גלארי לאפייט, פרנטאן ובון מרשה. יש גם טיפים לשופינג חכם וזול

בימים שלפני חג המולד והשנה האזרחית החדשה, מתקשטת פריז בשפע אורות. מגדל אייפל ושדרות השאנז אליזה הם האתרים המעוטרים ביותר בעיר ועמם באותה נשימה אפשר למנות גם את איזור האופרה ובולבאר האוסמן, בו ממוקמים בתי הכלבו המפורסמים של העיר, שמתהדרים בחלונות ראווה ועיצובים עוצרי נשימה בעונה זו של השנה. 

 

עוד טיולים בעולם  בערוץ התיירות:

 

לא חייבים לקנות בחנויות הכלבו הגדולות והנאות מאוד של פריז, אבל תייר שמגיע לעיר בפעם הראשונה - מומלץ מאד שיבקר לפחות באחת משלוש המפורסמות שבהן - גאלרי לאפייט ופרנטאן שבשדרות האוסמן ולה בון מרשה, הכלבו היוקרתי שבסמוך לסן ז'רמן שבגדה השמאלית. 

 

חנויות הכלבו חוסכות זמן רב למי שמגיע לעיר גם לצורך שופינג. יש בהם ייצוג גדול מאוד של מותגים ומוצרים עכשוויים בכל רמות המחירים, יש מסעדות ובתי קפה בכל חנות, אפשרות להפקיד מזוודה, תיק או מעילים לשמירה והשירות העצמי מאפשר לקונים שמעוניינים בפרטיות להתעמק במוצרים שעל המדפים, כשבמידת הצורך תמיד עומדים לרשות הקונים גם מוכרים דוברי מספר שפות.

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

 

1. לה בון מארשה - Le Bon Marché

חנות הכלבו הראשונה של פריז הוקמה ב-1852 ולתקופתה נחשבה חדשנית ואף מהפכנית באופן שבה הציעה מוצרים ללקוחות. המייסדים, בני הזוג אסטריד ומרגריט בוסיקו (Boucicaut), הגיעו לעבוד בפריז בצעירותם מהפריפריה - אסטריד עבד כמוכר בחנות בגדים ורעייתו מלצרה במסעדה בעיר. מנסיונם כמוכרים, הם הבינו שהקהל הפריזאי הבורגני של מחצית השנייה של המאה ה-19 מחפש סוג חדש של חנויות וחוויות קניה.

 

החנות שפתחו בגדה השמאלית הציעה מבחר מוצרים גדול, במחירים קבועים וזולים ובשרות עצמי, ללא התיווך שהיה הנהוג עד אז, של מוצרים שרק המוכר יכול לספק. בהמשך הציעו גם שירותים נוספים כמו שירות משלוחים, החלפת מוצרים, ימי מכירות ואפילו קונצרטים חינם ופתחו וגלריות עבור אומנים למשיכת קהל איכותי. הקונספט החדש שהונהג בחנות הפך למודל שעמד מאחורי הקמת חנויות בסגנון זה בפריז וברחבי העולם.

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)


חנות הכלבו ממוקמת עד היום במקום בו נפתחה החנות הראשונה, ומשתרעת על שני בניינים סמוכים זה לזה. מ-1984, אז רכש את החנות תאגיד מוצרי היוקרה LVMH, שלו שייכים המותגים דיור, ז'יבאנשי ולואי ויטון, הפכה חנות הכלבו לחנות עילית ונמכרים בה כעת בעיקר מותגי יוקרה.

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

 

במהלך השנים החנות עברה שיפוץ יסודי ולאחרונה הסתיים שיפוץ חנות האוכל הגדולה העמוסה במוצרים מרחבי העולם של הכלבו.

 

כדאי לבקר: בבניין המרכזי וכן בקומת המרתף, שכוללת מבחר רחב מאד של בגדי גברים איכותיים. מלב האגף הזה אפשר לעבור ישירות לחנות האוכל דרך מרתף יין מרשים.

 

בקומת הקרקע יש מבחר אינסופי של מוצרי חברות קוסמטיקה יוקרתיות ובקומה הראשונה ישנה קומת בגדי נשים עם מבחר נהדר של מותגים ומעצבים, מדיור, שאנל ופראדה ועד למעצבים צעירים יותר כאיזבל מאראן וכן מותגים זולים יותר כסי של קלואה, מארק מבית מארק ג'קובס, אקנה, דיזל ועוד.

 

בנוסף, בכלבו מוצגות באופן קבוע יצירות של אמנים צעירים ויש בה גלריה עם תערוכות מתחלפות שמומלץ לבקר בה.

 

Le Bon Marché. 24 Rue de Sèvres, 75007 2.

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

 

2. גאלרי לאפייט - Galeries Lafayette

מכל חנויות הכלבו הפריזאיות, גלארי לאפייט היא חנות הכלבו היפה והמגוונת ביותר, בית מסחר שהפך למונומנט עירוני. בשנים האחרונות עברה החנות המיתולוגית שיפוץ יסודי ולמרות שהיא פונה יותר ויותר לקהל איכותי ולתיירים - בכל הקשור לאופנה, יש בה עדיין מבחר מגוון של מותגים, משמלות של המעצב אזאדין עלאייה ותיקי לואי ויטון ועד לטופ שופ וזארה.

 

החנות נוסדה על ידי שני בני דודים יהודים מאלזס, טופיס ואלפונס קאן, שלפני 150 שנה, ב-1864, הקימו את החנות ברחוב לאפייט, אז אזור מתעורר שנהנה מסמיכות לבניין האופרה שנבנה באותם שנים. הם ייעדו את הסחורה שלהם לנשות המעמד הגבוה מחד אך גם לנשים עובדות, שנהגו להגיע לחנות בהפסקת הצהריים שלהן.

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

 

ההצלחה האירה להם פנים והכלבו התרחב וכלל מבנים נוספים בבולבר האוסמן הסמוך. ב-1912 נבנה הבניין הנאה בעל 6 הקומות עם כיפת הוויטראז'ים בסגנון ביזאנטני עשיר ובצבעי בזהב, שמזכיר יותר תיאטרון מאשר חנות. במקום ממוקמת עד היום חנות האופנה לנשים של הכלבו.

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

 

כיום החנות משתרעת על פני שטח של 70,000 מטר מרובעים, שפרוסים על 3 בניינים. החנות עדיין שייכת לאחת ממשפחות המייסדים ומבקרים בה מדי שנה 25 מליון איש, פי 5 מכמות התיירים שמגיעים לישראל בשנות שיא.

 

כדאי לבקר: בדוכן מותג אוואן פרימייר (Avant Première), שמציע בגדים אופנתיים במחירים סבירים. אגף נעלי הנשים הוא הגדול והמגוון ביותר בפריז, חנות המזכרות מפריז גדולה ועשירה ובקומת הקוסמטיקה הגדולה אפשר לנסות שלל בשמים ואף לקבל איפור בחינם. מסעדת השירות העצמי שבבניין אופנת הנשים זולה יחסית ומומלצת.

 

Galeries Lafayette . 40 Boulevard Haussmann

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

 

3. פרנטאן וסיטאדיום - Le Printemps, Citadium

חנות הכלבו לה פרנטאן - "האביב" בעברית - נפתחה ב-1865, על ידי ז'ול ז'אלוזו (Jules Jaluzot), בנו של נוטריון שעבד כמוכר בכלבו לה בון מרשה. עם כספי נדוניית רעייתו, הוא פתח בגיל 30 בלבד את חנות הכלבו לה פרנטאן בשדרות האוסמן, לא רחוק מתחנת הרכבת סאן לזאר וגאלרי לפאייט.

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

 

החנות החדשה הציעה מבחר מגוון של מוצרים במחיר קבוע וסביר. המהפכה התעשייתית של אותן שנים הוזילה את מחירי המוצרים והולידה שיטות מכירה חדשות, שקסמו לקהל הפריזאי. ז'אלוזו עצמו נחשב לאבי שיטת הסיילים - במקום לשמור פריטים לעונה או לשנה נוספת כפי שנהגו לעשות סוחרים רבים בזמנו, הוא החליט להיפטר מהסחורה במחיר זול במיוחד שניתן עליה בסוף כל עונה.

 

10 שנים אחרי הקמת החנות הראשונה, פרנטאן התרחבה לבניין סמוך וגשר נבנה כדי לחבר בין שני הבניינים. במקום הותקנו מעליות, חידוש משמעותי לאותה תקופה, שמשך קהל רב לחנות.

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

 

כיום החנות משתרעת על 4 בניינים ונחשבת לחנות יוקרתית עם ייצוג מותגים מובחר ויקר יחסית. בניין שלם שמוקדש לאופנת נשים ובניין שני שמוקדש לבגדי גברים עם שירות תפירת חליפות בהזמנה. בקומת קרקע של הבניין השלישי נמצא אגף טיפוח ובישום ומעליה 3 קומות של מוצרי עיצוב לבית ומתנות.

 

לפני כעשור הוקם הבניין הרביעי, סיטאדיום, שמתמקד במותגי אופנה אורבנית ונחשב לחנות מספר אחת בפריז לבגדים בסגנון זה. 

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

 

ב-5 הקומות המעוטרות בציורי גרפיטי ניתן למצוא על המדפים פריטי אספנים ובגדים מקולקציות הסטריט של אדידס, נייקי, פרד פרי, פרנקלין מרשל, ליווי'ס, ראלף לורן ג'ינס ועוד. שווה ביקור.

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

 

כדאי לבקר: במסעדה והקפה המרשים והגדול של החנות, שממוקם מתחת לכיפת הויטרז'ים בקומה האחרונה של חנות האופנה לנשים וכן בחנות הבשמים והקוסמטיקה בקומת הקרקע, שמצוידת היטב וכוללת דוכן בקומה הראשונה שמציע בשמים ייחודיים, בעיקר ישנים, ובשמי נישה שלא ניתן למצוא בחנויות אחרות בעיר.

 

Le Printemps . 64 Boulevard Haussmann

56 Rue de Caumartin, 75009

 

לפני שמתחילים בקניות - 5 טיפים לשופינג בבתי הכלבו של פריז

  1. אל תלכו לחנויות ביום האחרון לביקורכם בעיר - לא תוכלו להחזיר או להחליף את מה שקניתם במקרה והתחרטתם.
  2. לא הספקתם להגיע במהלך היום לחנות? בימי חמישי החנויות פתוחות עד 21:30 בערב.
  3. וותרו על ביקור בחנויות בסופי השבוע, בהם יש עומס גדול של קונים.
  4. מצאתם חפץ שאהבתם - אל תדחו את הקניה. לא בטוח שתמצאו אותו למחרת.
  5. ואולי הכי חשוב: כך תשיגו כ-20 אחוז הנחה על הקניות בבתי הכלבו של פרנטאן וגאלרי לאפייט: על קניות מ-175 אירו ומעלה יש החזר מס של מינימום 8 אחוז. בנוסף, בתוספת כרטיס הנחה זמני שתקף ליום, ניתנת עוד הנחה בסך 10 אחוזים לרוכשים זרים. מה שכן, יש להצטייד בדרכון. פרטים בדוכני קבלת קהל בחנויות גאלרי לפאייט ופרנטאן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יפה עירון-קוץ
גאלרי לאפייט
צילום: יפה עירון-קוץ
מומלצים