בקלאווה עם גבינה לשבת: מאפה נצרתי עסיסי
להכין בקלאווה? אין מה לפחד, זה קל! אחמד חסן, הקונדיטור של "מאפיית דיאנא" הנצרתית ממלא בגבינה את המאפה המקומי והמתוק בקלי קלות
בקלאווה נצרתית עם גבינה
מתכון של אחמד חסן, השף קונדיטור של "מאפיית דיאנא" בנצרת.
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
המרכיבים:
500 גרם בצק לבקלוואה מצונן
500 גרם גבינת עיזים
1/4 כוס שמן אפיולה בטעם חמאה
לסירופ הסוכר:
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
טיפות לימון
3 כוכבי אניס
2 מקלות קינמון
להגשה:
פיסטוק חלבי טחון
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצק לרצועות. מרססים עם שמן בטעם חמאה.
- מניחים כף גבינה בתחילת הפס ומגלגלים לצורת משולש
- יוצקים 2-3 כפות שמן מעל הבקלאוות. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 15 דקות או עד להזהבה.
- מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים את כל מרכיבי סירופ הסוכר בזמן האפייה של הבקלאווה עד לרתיחה עדינה. מכבים את האש ומצננים מעט.
- הגשה: יוצקים את סירופ הסוכר מעל הבקלאוות. מצננים מעט ומפזרים פיסטוק חלבי טחון מעל
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
בקלאווה
צילום: תום להט
מומלצים