שתף קטע נבחר
 

וול סטריט ירדה; הילטון קפצה ב-8.5%

דאו ג'ונס ירד ב-0.7%, נאסד"ק נחלש ב-0.1%, S&P 500 איבד 0.4%. פייסבוק, שתצטרף בשבוע הבא למדד ה-S&P 500, קפצה ב-5%. המכירות הקמעונאיות הפתיעו לטובה, נתוני הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה איכזבו. הזהב איבד 2.6% - הירידה החדה זה חודש וחצי

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ה') בירידות זה היום השלישי ברציפות לאחר פרסום נתוני המכירות הקמעונאיות שהפתיעו לטובה ונתוני הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה שאיכזבו. ברקע למסחר ירידות שערים בבורסות המובילות באירופה ואסיה. בנוסף: קרן פימקו פרסמה תחזית לצמיחה של 2.25%-2.75% בארה"ב ב-2014, לעומת 1.8% היום. הצפי לכלכלה העולמית עומד על 2.5%-3%, לעומת 2.3% היום. אירופה צפויה לפי פימקו לצמוח ב-0.25%-0.75% בהשוואה לצמיחה שלילית של 0.4% היום.

 

מדדי מניות וסחורות

מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.66% ל-15,739.43 נקודות. מדד נאסד"ק ירד ב-0.14% ל-3,998.4 נקודות. מדד S&P ירד ב-0.38% ל-1,775.5 נקודות.

 

הנפט עלה קלות ל-97.5 דולר לחבית על רקע נתוני המכירות הקמעונאיות המעודדים. הזהב איבד 2.6% - הירידה החדה זה חודש וחצי - ל-1,224.9 דולר לאונקיה. הכסף ירד ב-4.4% - ל-19.6 דולר לאונקיה.

 

ברקע המסחר

"לא התביעות לדמי אבטלה ולא המכירות הקמעונאיות ישפיעו על החלטת הפד בנוגע לתכנית הרכישות", אמר ג'ון קנאלי (Canally), אסטרטג השקעות ב-LPL Financial "מספר התביעות הגבוה מהצפוי של היום העלה מעט את הממוצע, אבל זה בסך הכל עניין של עונתיות. המגמה הבסיסית בשוק העבודה עדיין חזקה. כפי שהמכירות הקמעונאיות הצביעו, הצרכנים עדיין מבזבזים והמומנטום טוב".

 

תגובת נלהבות ברחבי העולם למינוי הצפוי של נגיד בנק ישראל לשעבר, סטנלי פישר, לתפקיד סגן יו"ר הבנק המרכזי של ארה"ב. "השווקים צריכים לחגוג את המינוי של פישר למספר 2 של יו"ר הפד החדשה ג'נט ילן", כך לפי מאמר מערכת שפורסם בפורבס.

 

המסחר בבורסות המובילות באירופה ננעל בירידות, זה היום השלישי ברציפות. המסחר התנהל בציפייה לפרסום נתוני המאקרו בארה"ב, כאשר המשקיעים ביקשו לדעת אם יחזקו או יחלישו את התמריץ עבור הפד לתחילת ה"טאפרינג" (צמצום תכנית הרכישות). לאחר פרסום נתונים מעורבים, המדדים תיקנו מעט מעלה, אולם המגמה השלילית נמשכה.

 

"על כולנו להיות מודאגים ממצבה של צרפת. דירוג המדינה עשוי לרדת שוב בשנה הבאה. אנו מעדיפים השקעה בשוקי המניות בגרמניה ובארה"ב על השקעה במדד הקאק 40 הצרפתי". כך אומר היום סטין ג'קובסון, הכלכלן הראשי של הבנק האירופי Saxo Bank.

 

ג'קובסון מציין כי "צרפת, הכלכלה השנייה בגודלה בגוש היורו, צריכה להתאים את המדיניות הפיסקאלית שלה לכיוון של צנע, אבל לשלטון אין את היכולת או את הרצון להפעיל אמצעים חריפים אלה. צרפת יכולה היתה להציל את עצמה אם היתה מוכנה לבצע שינויים והתאמות בגיל היציאה לפנסיה, אבל אף אחד לא מוכן להילחם את המלחמה הזו. אם צרפת לא תשנה את מדיניותה, הדירוג שלה עשוי לרדת שוב בשנה הבאה".

 

המסחר בבורסות אסיה ננעל הבוקר בירידות על רקע הערכות בוול סטריט כי קרבה השעה שבה יודיע הבנק המרכזי בארה"ב על הפחתת רכישות האג"ח החודשיות. הבורסה ביפן המשיכה לאבד גובה וזאת על רקע התחזקות הדולר מול הין לרמה של 102.56 ין לדולר.

 

מאקרו בארה"ב

היום לפני פתיחת המסחר פורסמו נתוני הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה של השבוע שעבר עם 368 אלף דרישות חדשות, מעל הצפי בשוק לקריאה של 321 אלף דרישות חדשות, זאת לעומת 298 אלף דרישות שנרשמו בשבוע הקודם.

 

במקביל פורסמו נתוני המכירות הקמעונאיות לחודש נובמבר, לגבי נתוני הליבה (בניטרול מכירות רכבים) נרשם גידול 0.4%, מעל הצפי בשוק לגידול ברמה זהה לזו שנרשמה בחודש אוקטובר של 0.2% בלבד בערך הכולל של המכירות. ברמה הכוללת, נרשם גידול של 0.7%, מעל הצפי בשוק לגידול של 0.6% בערך המכירות, זאת לעומת גידול של 0.4% בחודש הקודם.

 

מניות במרכז

פייסבוק תצטרף בשבוע הבא למדד S&P 500, מהלך המבטא את ההתאוששות של הרשת החברתית מהקשיים שליוו את ההנפקה. על פי ההצהרה הרשמית של חברת S&P Dow Jones Indices, פייסבוק תחליף את טרדיין (Teradyne) במסחר ב-S&P 500 בסגירת יום המסחר ב-20 בדצמבר. פייסבוק תצטרף גם למדד S&P 100 במקום וויליאמס (Williams Cos). ההצטרפות למדד היוקרתי מהווה צעד של אמון בפייסבוק, שעמדה בדרישות של S&P, לאחר שהציגה שנה של רווחיות. לעומת זאת, בחודשים שלאחר ההנפקה במאי 2012, החברה איבדה למעלה ממחצית השווי שלה, על רקע חששות המשקיעים לגבי אפשרויות הצמיחה שלה. בשנה הנוכחית, מניית פייסבוק זינקה ב-86% לאחר שהחברה הרחיבה את עסקי הפרסום וקידום המכירות שלה במכשירים ניידים, תחום שנחשב מרכזי לפעילות שלה, שכן קרוב למיליארד משתמשים מתחברים לאתר בשיעור הולך וגדל דרך מכשירי הסמרטפון והטאבלטים שלהם.

 

יצרנית הרכב ג'נראל מוטורס הודיעה כי בכוונתה לחסל את כל אחזקותיה ב-7% ממניות שותפתה, יצרנית הרכב הצרפתית פז'ו (Peugeot S.A) - שווי שוק של האחזקה כיום עומד על כ-360 מיליון דולר. ג'נרל מוטורס תמכור את 24.8 מיליון המניות שלה בפז'ו, בהנפקה פרטית למשקיעים מוסדיים, בנוסף, הודיעה החברה כי אין בכוונתה להפסיק את שיתוף הפעולה הנוכחי שלה עם יצרנית הרכב הצרפתית.

 

הבנק האמריקאי ג'יי.פי מורגן צ'ייס ישלם, ככל הנראה, למשרד המשפטים למעלה ממיליארד דולר בקנסות כדי ליישב חקירה פלילית, שבחנה את החשד שהבנק לא סיפק אזהרות הולמות לגבי פעולותיו של ברנרד מאדוף. בנוסף לקנס שישלם למשרד המשפטים, הבנק הגדול ביותר בארה"ב ישלם למוסדות הרגולציה קנסות נוספים הקשורים לאזהרות הלקויות שהעביר לגבי מאדוף.

 

משתמשי סמארטפונים וטאבלטים ביפן הוציאו 10% יותר מעמיתיהם בארה"ב על רכישת אפליקציות באוקטובר, בכך הפכה למדינה המובילה בהכנסות ממכירת אפליקציות, כשהיא עוקפת לראשונה את ארה"ב, על פי נתוני חברת App Annie שמנטרת את הפעילות בחנויות האפליקציות של גוגל ואפל. המדינה גם הפכה לראשונה בעולם בה עקפה גוגל פליי את האפסטור של אפל בהיקף ההכנסות.

 

רשת המלונות הילטון נסחרת היום לראשונה לפי שווי שוק של 2.46 מיליארד דולר. מחיר המניה נקבע על 20 דולר, כך עולה מדיווח של החתמים ששימשו בהנפקת הרשת. בכך השלימה הילטון גיוס של 112.8 מיליון דולר, כאשר טווח מניה המקורי נקבע על 18-21 דולר למניה. ייתכן כי סכום ההנפקה יעלה אם וכאשר יחליטו החתמים לממש את האופציות שברשותם.

 

ישראליות במרכז

"אופקו נסחרת בין 75% ל-100% מעל לשווי השוק האמיתי שלה. אנחנו מאמינים כי החברה מספקת למשקיעים הרבה אשליות", כך כתבו בבית ההשקעות לייקווד (LAKEWOOD) מניו יורק, בסקירה מיוחדת בת 45 עמודים על חברת הביומד בניהולו של פיליפ פרוסט. לגבי מחיר מניית אופקו מציינים בבית ההשקעות כי בתרחיש האופטימי ביותר המניה שווה 3 דולרים ובתרחיש הפסימי היא שווה 0 דולרים. "אנחנו לא רואים דרך כלשהי שבה החברה תייצר רווח", כתבו.

 

דירקטוריון חברת אבטחת המידע פורסקאוט (ForeScout), קיבל החלטה להנפיק את החברה בנאסד"ק, ולנסות לגייס 100 מיליון דולר לפי שווי של 400–500 מיליון דולר. ההנפקה צפויה להיערך ברבעון השני של 2014, כלומר בתוך חצי שנה, כך נודע ל"כלכליסט". החברה מתמחה באבטחת רשתות ארגוניות במקומות עבודה - בעיקר בארגונים המעסיקים יותר מ־500 עובדים. בניגוד לחברות דוגמת צ'ק פוינט או פאלו אלטו, פורסקאוט אינה מתמקדת בהגנה כנגד חדירת גורמים עוינים מבחוץ, אלא מתמקדת בניהול מדיניות הרשת הארגונית מבפנים. רוב המכירות של החברה מתבצעות בארה"ב (כ־70%).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
המסחר בוול סטריט, ארכיון
צילום: EPA
מומלצים