דו"ח עולמי: עלייה במקרי הסרטן בעולם
ארגון הבריאות העולמי מציג נתונים מדאיגים על שיעור הסרטן בעולם הנמצא במגמת עלייה: מעל 14 מיליון איש חולים ו- 8 מיליון מתו מהמחלה בשנה החולפת. הדו"ח החדש מגלה גם מהם הסרטנים השכיחים ביותר, ומהו הסרטן הכי קטלני
הסרטן הפך למחלה השכיחה ביותר בישראל, יותר מהתקפי לב ושבץ מוחי, וגם בעולם המגמה דומה: ארגון הבריאות העולמי מפרסם את המספרים המדאיגים. בשנה החולפת חלו מעל 14 מיליון איש במחלה הקשה, מהם מתו מעל 8 מיליון איש.
את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד
מהנתונים עולה כי 14.1 מיליון מקרים חדשים של סרטן דווחו בשנה החולפת, ו- 8.2 מיליון מקרי תמותה, זאת בהשוואה ל-12.7 אבחונים ו- 7.6 מקרי תמותה בשנת 2008. בצל המספרים הקשים גם נתונים מעודדים: 32.6 מיליון איש ממשיכים לחיות לאחר שאובחנו בסרטן 5 שנים קודם לכן.
להתמודד עם סרטן
מחקר קובע:בשר אדום עלול לגרום לסרטן
דו"ח: ירידה של 13.2% בתמותה מסרטן בישראל
הסרטנים השכיחים ביותר בעולם הם ריאות (1.8 מיליון איש, 13% מכלל מקרי הסרטן), המעי הגס (1.4 מיליון, 9.7% מכלל המקרים), בעוד שסיבות המוות המובילות הן סרטן הריאות (1.6 מיליון מקרי תמותה) כבד (0.8 מיליון) וקיבה (0.7 מיליון). מעל מחצית ממקרי הסרטן מתרחשים במדינות בלתי מפותחות. על פי תחזיות הארגון, עד שנת 2025 ילקו מידי שנה לפחות 19.3 מיליון איש בסרטן.
עלייה חדה בסרטן השד
בשנת 2012, 1.7 מיליון נשים ברחבי העולם אובחנו כלוקות בסרטן השד. כיום חיות 6.3 מיליון נשים עם המחלה מעל לחמש שנים. מקרי סרטן השד עלו מאז שנת 2008 בשיעור של 20%, והתמותה ממחלה צנחה ב-14%. סרטן השד הוא סיבת המוות המובילה בנשים, והביאה למותן של מעל חצי מיליון חולות בשנת 2012.
סרטן צוואר הרחם הוא הסרטן הרביעי השכיח בנשים, אחרי סרטן השד, המעי הגס והריאות. הוא שכיח יותר במדינות עניות כמו מדינות תת הסהרה באפריקה. סרטן צוואר הרחם הוא גם סיבת המוות הרביעית בשכיחותה מסרטן והביאה למותן של 266 אלף נשים ברחבי העולם בשנת 2012.
בישראל לוקים מידי שנה כ-25 אלף איש בסרטן. על פי נתוני האגודה למלחמה בסרטן, הסרטן המוביל בישראל בקרב גברים הוא סרטן הערמונית בו לוקים כ-22% מהגברים, אחריו סרטן הריאות, סרטן המעי הגס, כיס השתן ולימפומה. בקרב נשים, הסרטן המוביל הוא שד בו לוקות כ-31% מהנשים, ואחריו סרטן המעי הגס, סרטן הריאות, סרטן הרחם וסרטן בלוטת התריס.
"בישראל אין עלייה באירעות מחלת הסרטן בקרב היהודים, בעוד שקיימת עליה בקרב האוכלוסייה הערבית" אומרים באגודה למלחמה בסרטן בתגובה לממצאי הדו"ח, "המודעות הגבוהה בישראל לאבחון המוקדם כמו גם קיום תוכניות לאומיות ובדיקות ממוגרפיה הביאו לכך כי שיעורי האבחון המוקדם גבוהים בישראל. בשל הזדקנות האוכלוסייה והעלייה בתוחלת החיים , צפויה עלייה בשיעורי התחלואה. לכן, חשוב להמשיך ולקדם את תוכניות המניעה והאבחון המוקדם".