שתף קטע נבחר
 

גשם של קובבות: 4 מתכונים לא שגרתיים

אמיר קרונברג החליט לעשות לקובות העיראקיות של ילדותו מהפך ולמלא אותם בכל מיני דברים טובים. 4 מתכונים לא שגרתיים של קובה חריימה, קובה קרבונרה וגם גרסה טבעונית ועוד אחת מתוקה של מלכת מטבח הסהר הפורה

קובה קרבונרה

 

המרכיבים ל-5 מנות: 

 

לבצק:

1 כוס בורגול גס

1 כוס סולת

1 כפית מלח

1 כף שמן צמחי

  

למילוי:

200 גרם חזה אווז מעושן קצוץ - אפשר להשתמש במקום בבייקון

2 גבעולי פראסה (החלק הלבן בלבד), קצוצים דק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס פרמזן מגורר

1/2 ק״ג חזה עוף טחון

מלח - לפי הטעם 

פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

1 כף שמן זית

 

למרק:

2 ליטר ציר עוף

1 כוס יין לבן יבש

50 גרם חמאה

3 גבעולי פראסה (החלק הלבן), קצוצים דק

4 שיני שום

200 מ"ל שמנת מתוקה

2 כוסות אפונת גינה (אפשר קפוא)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח - לפי הטעם 

פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

50 גרם פרמזן מגורר

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: משרים את הבורגול במים קרים כ-1/2 שעה ומסננים. מערבבים את כל החומרים יחד ומשהים כ-1/2 שעה בקירור.
  2. מכינים את המילוי: מאדים פראסה וחזה אווז קצוץ בשמן כ-5 דקות עד שהפראסה מתרככת, מוסיפים את חזה העוף ומערבבים. מטגנים כ-10 דקות תוך ערבוב עד שחזה העוף מוכן ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ומתבלים.
  3. מכינים את הקובה: מרטיבים את היד במעט מים, יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, משטחים על היד, לוקחים כף מהמילוי ומניחים במרכז הבצק.
  4. עוטפים את הבצק סביב המילוי ומגלגלים לצורת כדור מושלם.
  5. מכינים את המרק: מאדים אתה כרישה בחמאה עד שהיא מתרככת. מוסיפים את השם ומאדים כדקה.
  6. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים לחצי. מוסיפים את ציר העוף ואפונת הגינה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות.
  7. מוסיפים את השמנת ומתבלים. מכניסים למרק את כדורי הקובה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
  8. מגישים חם ומעטרים עם הפרמזן המגורר והפטרוזיליה

 

 

קובה חריימה

 

המרכיבים ל-5 מנות:

 

לבצק:

1 כוס בורגול גס

1 כוסות סולת

1 כפית מלח

1 כף שמן צמחי

 

למילוי:

1/2 ק״ג פילה דג טרי, נקי מעור ועצמות

1/2 בצל סגול קצוץ

1/2 צרור כוסברה קצוץ

2 כפות פירורי לחם

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל צ׳ילי ירוק חריף, קצוץ דק

מלח - לפי הטעם 

פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

 

למרק:

2 פלפלים אדומים מתוקים

1 פלפל צ׳ילי חריף

1 גזר

2 בצל יבש

6 שיני שום

1/2 צרור כוסברה

1 כף רסק עגבניות

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כוס שמן סויה

מלח - לפי הטעם 

פלפל שחור גרום - לפי הטעם

2 ליטר ציר דגים או מים

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הבצק: משרים את הבורגול במים קרים כ-1/2שעה ומסננים. מערבבים את כל החומרים יחד ומשהים כ-1/2 שעה בקירור.
  2.  מכינים את המילוי: קוצצים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים. מתבלים במלח ופלפל.
  3. מכינים את הקובה: מרטיבים את היד במעט מים, יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, משטחים על היד, לוקחים כף מהמילוי ומניחים במרכז הבצק.
  4. עוטפים את הבצק סביב המילוי ומגלגלים לצורת כדור מושלם.
  5. מכינים את המרק: מלהיטים את הסיר על אש גבוהה ומטגנים בו את הבצל. מוסיפים פלפלים וגזר ומטגנים כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים לתערובת שום, תבלינים, רסק עגבניות ואת ציר הדגים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכוסברה ומבשלים כ-40 דקות.
  6. מכניסים פנימה את כדורי הקובה ומבשלים כ-20 דקות עד שהם מוכנים. מגישים את המנה עם כוסברה קצוצה ופלח לימון.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

קובה טבעוני ונטול גלוטן

 

המרכיבים ל-5 מנות:

 

לבצק:

2 כוסות קמח פולנטה

2 כוסות מים

2 כפות קמח תפוחי אדמה

מלח - לפי הטעם

פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

 

למילוי:

1/2 ק"ג פטריות שמפיניון קצוצות

1 בצל, קצוץ דק

1 צרור פטרוזיליה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

1 כף שמן לטיגון

3 כפות צנוברים קצוצים

1 כף שמן

 

למרק:

3 גבעולי כרישה (החלק הלבן), קצוצים דק

2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

1/2 ק״ג דלעת, חתוכה לקוביות של 2 ס״מ

1/2 ק״ג קישואים, חתוכים גס

1 כוס עדשים כתומות

1 כפית פפריקה מתוקה

2 ליטר ציר ירקות

1/2 צרור כוסברה קצוץ

1/2 צרור שמיר קצוץ

2 כפות שמן זית

מלח - לפי הטעם 

פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד ומשהים כחצי שעה בקירור
  2. מכינים את המילוי: מטגנים את הפטריות בשמן עד שרוב הנוזלים מתאדים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומצננים.
  3. מכינים את הקובה: מרטיבים את היד במעט מים, יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, משטחים על היד, לוקחים ככף המילוי ומניחים במרכז הבצק
  4. עוטפים את הבצק סביב המילוי ומגלגלים לצורת כדור מושלם.
  5. מכינים את המרק: מאדים את הפראסה בשמן עד שהיא מתרככת, מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-10 דקות את הנוזלים. מוסיפים את התבלינים והעדשים וממשיכים לבשל כ-30 דקות עד לריכוך העדשים.
  6. מוסיפים כוסברה,שמיר ואת כדורי הקובה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

קובה מסקרפונה ואגוזים

 

המרכיבים ל-5 מנות:

 

לבצק:

1 כוס סולת

1/2 כוס קמח לבן

2 כפות גבינת מסקרפונה

1/2 כוס שקדים טחונים

2 כפות סוכר

1 כוס מים

 

למילוי:

150 גרם פקאן קצוץ

50 גרם שקדים קצוצים

50 גרם פיסטוקים קצוצים

3 גבעולי תימין

2 כפות סוכר

5 כפות גבינת מסקרפונה

 

לסירופ:

1 כוס סוכר

1 ליטר מים

 

למרק:

1 שקית תערובת פירות יער קפואה

2 כפות סוכר

1 כוס יין לבן

1 כוס מים

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד ומשהים כ-1/2 שעה בקירור.
  2. מכינים את המילוי: קוצצים את האגוזים במעבד מזון בפולסים למחית ומערבבים עם שאר החומרים.
  3. מכינים את הקובה: מרטיבים את היד במעט מים, יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, משטחים על היד, לוקחים כף מהמילוי ומניחים במרכז הבצק. עוטפים את הבצק סביב המילוי ומגלגלים לצורת כדור מושלם.
  4. מכינים את הסירופ: מחממים את הסוכר והמים יחד בסיר, כשהסוכר נמס מוסיפים את הקובה ומבשלים כ-20 דקות.
  5. מכינים את המרק: מחממים את כל המרכיבים בסיר כ-15 דקות, טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרק חלק, מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את כדורי הקובה המבושלים.

 

  • אמיר קרונברג הוא השף של מסעדת גדרה 26. גדרה 26 (כרם התימנים), תל אביב. הקובות שבכתבה ועוד קובות טובות אחרות יוגשו בתאריכים ה-22-27/12 בשעות הצהריים. מומלץ להזמין מקום מראש

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טעים גם בגרסה המתוקה. קובה מסקרפונה ואגוזים
צילום: ירון ברנר
מומלצים