גשם של קובבות: 4 מתכונים לא שגרתיים
אמיר קרונברג החליט לעשות לקובות העיראקיות של ילדותו מהפך ולמלא אותם בכל מיני דברים טובים. 4 מתכונים לא שגרתיים של קובה חריימה, קובה קרבונרה וגם גרסה טבעונית ועוד אחת מתוקה של מלכת מטבח הסהר הפורה
קובה קרבונרה
המרכיבים ל-5 מנות:
לבצק:
1 כוס בורגול גס
1 כוס סולת
1 כפית מלח
1 כף שמן צמחי
למילוי:
200 גרם חזה אווז מעושן קצוץ - אפשר להשתמש במקום בבייקון
2 גבעולי פראסה (החלק הלבן בלבד), קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס פרמזן מגורר
1/2 ק״ג חזה עוף טחון
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
1 כף שמן זית
למרק:
2 ליטר ציר עוף
1 כוס יין לבן יבש
50 גרם חמאה
3 גבעולי פראסה (החלק הלבן), קצוצים דק
4 שיני שום
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כוסות אפונת גינה (אפשר קפוא)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
50 גרם פרמזן מגורר
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- קוסקוס, לא משנה מאיזו עדה: דלורית ממולאת בכל טוב
- טום יאם וג'רי: 4 מרקים תאילנדים
- רק אני והגברת: סוף שבוע רומנטי בגליל
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: משרים את הבורגול במים קרים כ-1/2 שעה ומסננים. מערבבים את כל החומרים יחד ומשהים כ-1/2 שעה בקירור.
- מכינים את המילוי: מאדים פראסה וחזה אווז קצוץ בשמן כ-5 דקות עד שהפראסה מתרככת, מוסיפים את חזה העוף ומערבבים. מטגנים כ-10 דקות תוך ערבוב עד שחזה העוף מוכן ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ומתבלים.
- מכינים את הקובה: מרטיבים את היד במעט מים, יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, משטחים על היד, לוקחים כף מהמילוי ומניחים במרכז הבצק.
- עוטפים את הבצק סביב המילוי ומגלגלים לצורת כדור מושלם.
- מכינים את המרק: מאדים אתה כרישה בחמאה עד שהיא מתרככת. מוסיפים את השם ומאדים כדקה.
- מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים לחצי. מוסיפים את ציר העוף ואפונת הגינה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים את השמנת ומתבלים. מכניסים למרק את כדורי הקובה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
- מגישים חם ומעטרים עם הפרמזן המגורר והפטרוזיליה
קובה חריימה
המרכיבים ל-5 מנות:
לבצק:
1 כוס בורגול גס
1 כוסות סולת
1 כפית מלח
1 כף שמן צמחי
למילוי:
1/2 ק״ג פילה דג טרי, נקי מעור ועצמות
1/2 בצל סגול קצוץ
1/2 צרור כוסברה קצוץ
2 כפות פירורי לחם
1 כף שמן זית
1 כפית פלפל צ׳ילי ירוק חריף, קצוץ דק
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
למרק:
2 פלפלים אדומים מתוקים
1 פלפל צ׳ילי חריף
1 גזר
2 בצל יבש
6 שיני שום
1/2 צרור כוסברה
1 כף רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כוס שמן סויה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרום - לפי הטעם
2 ליטר ציר דגים או מים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: משרים את הבורגול במים קרים כ-1/2שעה ומסננים. מערבבים את כל החומרים יחד ומשהים כ-1/2 שעה בקירור.
- מכינים את המילוי: קוצצים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים. מתבלים במלח ופלפל.
- מכינים את הקובה: מרטיבים את היד במעט מים, יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, משטחים על היד, לוקחים כף מהמילוי ומניחים במרכז הבצק.
- עוטפים את הבצק סביב המילוי ומגלגלים לצורת כדור מושלם.
- מכינים את המרק: מלהיטים את הסיר על אש גבוהה ומטגנים בו את הבצל. מוסיפים פלפלים וגזר ומטגנים כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים לתערובת שום, תבלינים, רסק עגבניות ואת ציר הדגים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכוסברה ומבשלים כ-40 דקות.
- מכניסים פנימה את כדורי הקובה ומבשלים כ-20 דקות עד שהם מוכנים. מגישים את המנה עם כוסברה קצוצה ופלח לימון.
קובה טבעוני ונטול גלוטן
המרכיבים ל-5 מנות:
לבצק:
2 כוסות קמח פולנטה
2 כוסות מים
2 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
למילוי:
1/2 ק"ג פטריות שמפיניון קצוצות
1 בצל, קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כף שמן לטיגון
3 כפות צנוברים קצוצים
1 כף שמן
למרק:
3 גבעולי כרישה (החלק הלבן), קצוצים דק
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
1/2 ק״ג דלעת, חתוכה לקוביות של 2 ס״מ
1/2 ק״ג קישואים, חתוכים גס
1 כוס עדשים כתומות
1 כפית פפריקה מתוקה
2 ליטר ציר ירקות
1/2 צרור כוסברה קצוץ
1/2 צרור שמיר קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד ומשהים כחצי שעה בקירור
- מכינים את המילוי: מטגנים את הפטריות בשמן עד שרוב הנוזלים מתאדים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומצננים.
- מכינים את הקובה: מרטיבים את היד במעט מים, יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, משטחים על היד, לוקחים ככף המילוי ומניחים במרכז הבצק
- עוטפים את הבצק סביב המילוי ומגלגלים לצורת כדור מושלם.
- מכינים את המרק: מאדים את הפראסה בשמן עד שהיא מתרככת, מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-10 דקות את הנוזלים. מוסיפים את התבלינים והעדשים וממשיכים לבשל כ-30 דקות עד לריכוך העדשים.
- מוסיפים כוסברה,שמיר ואת כדורי הקובה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
קובה מסקרפונה ואגוזים
המרכיבים ל-5 מנות:
לבצק:
1 כוס סולת
1/2 כוס קמח לבן
2 כפות גבינת מסקרפונה
1/2 כוס שקדים טחונים
2 כפות סוכר
1 כוס מים
למילוי:
150 גרם פקאן קצוץ
50 גרם שקדים קצוצים
50 גרם פיסטוקים קצוצים
3 גבעולי תימין
2 כפות סוכר
5 כפות גבינת מסקרפונה
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 ליטר מים
למרק:
1 שקית תערובת פירות יער קפואה
2 כפות סוכר
1 כוס יין לבן
1 כוס מים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד ומשהים כ-1/2 שעה בקירור.
- מכינים את המילוי: קוצצים את האגוזים במעבד מזון בפולסים למחית ומערבבים עם שאר החומרים.
- מכינים את הקובה: מרטיבים את היד במעט מים, יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, משטחים על היד, לוקחים כף מהמילוי ומניחים במרכז הבצק. עוטפים את הבצק סביב המילוי ומגלגלים לצורת כדור מושלם.
- מכינים את הסירופ: מחממים את הסוכר והמים יחד בסיר, כשהסוכר נמס מוסיפים את הקובה ומבשלים כ-20 דקות.
- מכינים את המרק: מחממים את כל המרכיבים בסיר כ-15 דקות, טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרק חלק, מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את כדורי הקובה המבושלים.
- אמיר קרונברג הוא השף של מסעדת גדרה 26. גדרה 26 (כרם התימנים), תל אביב. הקובות שבכתבה ועוד קובות טובות אחרות יוגשו בתאריכים ה-22-27/12 בשעות הצהריים. מומלץ להזמין מקום מראש