שתף קטע נבחר

איכילוב: יולדת קיבלה זירוז - והעובר מת ברחם

לטענת בני הזוג, שתובעים את בית החולים "איכילוב", טבליית פרוסטגלנדין שניתנה לזירוז הלידה גרמה למות העובר. עוד הם טוענים: ניתן היה להציל אותו - אם רק היה מתבצע ניטור אחר מצבה של היולדת, כפי שדורשות ההנחיות למתן התרופה

את העובר הזה אולי היה אפשר להציל: בני זוג תובעים את בית החולים "איכילוב" לאחר שהעובר שנאה האישה מת ברחם בעקבות מתן תרופה לזירוז הלידה. לטענת בני הזוג אם היו מתבצעים ניטור והשגחה כפי שנדרש על פי ההנחיות ניתן היה להציל את העובר. את התביעה הגישו עורכי הדין דני סרור ויואב כספי לבית המשפט בהרצליה.

 

עוד על רשלנות רפואית :

כל מה שצריך לדעת כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית

רשלנות רפואית: באיזה תחום תובעים הכי הרבה? 

7 טיפים שייגנו עליכם מפני רשלנות רפואית

 

לפני כשנתיים, כשהייתה בשבוע ה-38 להריונה, פנתה התובעת לחדר המיון של בית החולים "איכילוב" בשל עליה בערכי הסוכר בדמה. בניטור הרחם נצפו צירים לא סדירים ועובר פעיל והיא שוחררה להמשך מעקב בקהילה והוזמנה לביקורת חוזרת. כשבועיים לאחר מכן היא שבה למיון לביקורת, ולאחר שנצפו צירים לא סדירים הוחלט על זירוז לידה באמצעות טבליית פרוסטגלנדין, שנועדה להביא להבשלת צוואר הרחם, ולגרום לפתיחתו, מחיקתו וריכוכו. על פי ההנחיות חייבת להינתן התרופה תוך ניטור רפואי רציף.

 

לאחר החדרת הטבליה הונחתה היולדת להמתין במסדרון עד להגעת סניטר שיסייע לה להגיע למחלקה. לטענת בני הזוג הם המתינו זמן רב עד להגעתו ולאחר מכן המתינו זמן נוסף בלובי המחלקה, מבלי שאף אחד ייגש אליהם ויבדוק את מצבה של האישה. במשך כשעתיים לאחר החדרת הטבליה לא בוצע כל מעקב אחר מצבה, פעילות רחמה או דופק ליבו של העובר.

 

עוד עולה מכתב התביעה כי רק מאוחר יותר היא חוברה למוניטור על ידי האחיות, שנתקלו בקושי לאתר את דופק העובר במשך דקות ארוכות. לאחר זמן מה נקרא לחדר הרופא התורן שביצע אולטרסאונד, בו לא נצפה דופק, ונקבע מותו של העובר.

 

היולדת הועברה לאישפוז במחלקת נשים כשהיא בכיסא גלגלים. בשעות הבוקר המוקדמות של יום המחרת נערכה "לידה שקטה", במהלכה עברה את כל השלבים של לידה רגילה, כשהיא ממתינה ליציאתו לאוויר העולם של העובר חסר החיים. נתיחת העובר, אשר נולד כשחבל הטבור כרוך פעמיים סביב צווארו ופעם סביב ידו, לא העלתה כל ממצא שעשוי להסביר את מותו, מלבד תת חימצון כתוצאה מהידוק חבל הטבור סביב צווארו וגופו. הידוק זה נגרם בשל התכווצות יתר של הרחם, שנבעה מהשימוש בפרוסטגלנדין. לטענת התובעים, מאחר שלא בוצע מעקב אחר שינויים בדופק העובר לאחר מתן הפרוסטגלנדין, לא זיהו הרופאים את מצוקתו וכשלו בהצלתו.

 

מבית החולים איכילוב נמסר בתגובה: "בית החולים טרם קיבל את כתב התביעה. עם קבלתו הוא יגיב בבית המשפט כמקובל לאחר שילמד את פרטי המקרה".




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור צור וגדי סגל
בית החולים איכילוב. במשך ארבע שעות לא נערך כל ניטור אחר מצבה של היולדת
צילום: ליאור צור וגדי סגל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים