הקאסט ביקש שלא להופיע באריאל - בקאמרי סירבו
פרסום ראשון: עשרות שחקנים שאמורים היו להופיע בהיכל התרבות באריאל קיבלו מכתבים אישיים שקראו להם לסרב. מיה דגן, שרית וינו-אלעד ויתר כוכבות "החברות הכי טובות" השתכנעו ואמרו להנהלת הקאמרי: "לא מעוניינות להופיע שם באופן גורף". בתיאטרון דחו את הבקשה: "לא הודעתן מראש"
סערת אריאל חוזרת?שחקניות ההצגה "החברות הכי טובות", בהן הכוכבות מיה דגן, יעל לבנטל ושרית וינו-אלעד, פנו להנהלת התיאטרון הקאמרי וביקשו לבטל את הופעותיהן המתוכננות בהיכל התרבות באריאל בינואר 2014 - אך נענו בשלילה.
"הודענו להנהלה שבאופן גורף אין לנו עניין להופיע בהתנחלות", אמרה ל-ynet אחת השחקניות בהצגה, אותה כתבה ענת גוב המנוחה - מחותמות מכתב אריאל המקורי. פנייתן הגיעה לאחר שקיבלו מכתבים אישיים שקראו להן לסרב להופיע במקום. בתיאטרון הודיעו להן כי אין בכוונתם להיענות לבקשה, בטענה שלא הודיעו מראש על הבעיה - זאת למרות שבעבר אמר מנכ"ל התיאטרון נעם סמל כי יכבד את רצון השחקנים בנושא זה.
"הסברנו לשחקניות ההצגה כי אנו מכבדים את דעתן הפוליטית, אולם אי אפשר להודיע על סירוב בהתראה כה קצרה - אחרי שההצגה שובצה וכבר נחתם חוזה", מבהירים בתיאטרון הקאמרי, שאחראים על ההפקה יחד עם תיאטרון בית ליסין. "השחקניות גילו הבנה, והסכימו להופיע. להבא נתחשב בדעתן". עם זאת, וינו-אלעד לא צפויה לקחת חלק בהפקה באריאל, אלא תוחלף בשחקנית אחרת.
גורם המקורב לשחקניות ציין כי יש דווקא צדק עם עמדת התיאטרון: "זכותו של שחקן להופיע איפה שהוא רוצה", אמר, "אבל הוא חייב להודיע על המגבלות האלה לפני חתימת החוזה. להשאיר אופציה להנהלת התיאטרון להחליט אם זה מתאים או לא. ובמקרה הזה, ככל הידוע לי, אף שחקנית לא עשתה את זאת". עוד הוסיף הגורם כי "ההצגה נמכרה והכרטיסים נמכרו - למה שהתיאטרון יוותר על כסף בגלל פוליטיקה? אם מישהי מהבנות רוצה, שתעלה לבמה ותגיד את דעתה".
מנגד, ישנם קולות היוצאים נגד עמדת הקאמרי. "בין אם נרצה או לא נרצה, עבודה מעבר לקו הירוק זה לא עבודה בישראל - אז אם אדם מחוייב להופיע בכל מקום ובכל זמן בישראל, זה לא כולל את השטחים", אומרת עורכת הדין גבי לסקי. "כל זה רלוונטי בתנאי שבחוזים שלהן אין סעיף שאומר שהן מחוייבות להופיע בכל זמן ובכל מקום שהתיאטרון אומר. הנושא הזה של עבודה מעבר לקו הירוק לא מוסדר בחוק ולכן אנחנו משאירים את זה כרגע במסגרת חופש הביטוי וחופש המצפון. אי אפשר לפגוע באופן כלכלי באדם שקורא לחרם או לא להופיע מעבר לקו הירוק".
"אי אפשר להכריח אתכם להופיע מחוץ לגבולות ישראל"
בקשת השחקניות לבטל את קיום ההצגה הגיעה כאמור בעקבות מכתבים שנשלחו במהלך החודש האחרון לעשרות שחקנים שהופיעו באחרונה או אמורים להופיע בקרוב בהיכל התרבות באריאל, וקראו להם שלא להופיע במקום. "אתם עומדים להופיע בהיכל התרבות שהוקם בהתחלות אריאל על שטח כבוש, שבו העם הפלסטיני חי במצב של דיכוי תחת שלטון הכיבוש הישראלי", נטען במכתבים הללו. "ישראל מעולם לא סיפחה חוקית ומשפטית את שטחי הכיבוש מעבר לקו הירוק. מפעל ההתנחלויות מנוגד לכללי המוסר האנושי הבסיסי שאנחנו מאמינים בהם בכל לבנו, ולפיכך כל אזרח בישראל חייב להדיר את רגליו מפעילות שמתקיימת בהתנחלויות בשטחים".
יוזמי המכתב הוסיפו כי "הנהלות התיאטרונים הודיעו בכלי התקשורת שיקבלו בהבנה סירוב של שחקן להופיע באריאל. אי אפשר להכריח אתכם להופיע ביישוב שמקומו מחוץ לגבולותיה של
מדינת ישראל! מי שמסכים להופיע כשחקן באולמות של אריאל וקרית ארבע משתף פעולה עם המגמה להפיכתה של ישראל ממדינה דמוקרטית למדינה בה עם בעל זכויות יתר שולט בעם נטול זכויות".
על המכתב חתומים כ-30 אנשי תיאטרון בולטים (ביניהם גם מובילי מכתב אריאל של אוגוסט 2010), ובהם עינת ויצמן, איתי טיראן, אופירה הניג, יוסי פולק, יהושע סובול, דורי פרנס, עודד קוטלר, לאורה ריבלין, ורדית שלפי ודורון תבורי. בסופו קוראים החותמים לשחקנים לסרב להופיע בשני היכלי התרבות הממוקמים מעבר לקו הירוק.
הסוכן בועז בן ציון, שמייצג את שלוש השחקניות הראשיות בהצגה - מיה דגן, יעל לבנטל ומיה דגן - מסר בתגובה: "הבנתי שירד שם שלג ועדיין קשה להגיע לשם. ואיך אומרים בברודוויי - The show must go on".