פלסטיני הועסק ללא היתר בבית שופטת
המשטרה תבקש לבדוק אם שופטת בבית דין לעבודה ידעה שפלסטיני שעבד בביתה שהה בארץ בניגוד לחוק. השופטת התלוננה כי האיש איים עליה וטענה כי ידעה שלחשוד אישור שהייה. הפלסטיני מכחיש: היא חייבת לי 190 אלף שקל
מבוכה למערכת המשפט: פלסטיני שחשוד באיומים על שופטת בית דין לעבודה עבד ללא היתר בשיפוצים בביתה של השופטת. כך עלה מבקשת המשטרה להאריך את מעצרו של הפלסטיני ששהה בארץ בניגוד לחוק. הבוקר (יום ב') החליט בית משפט השלום בתל-אביב להאריך את מעצרו של הפלסטיני ביומיים.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
דודו של החייל ההרוג: "מלח הארץ"
סכנת נפשות: 100 נפגעו מהחלקות בשלג בי-ם
לפי הידוע למשטרה, החשוד, תושב הכפר הפלסטיני חבלה שבשומרון, ביצע עבודות שיפוצים בביתה של השופטת ברמת גן. לטענתו, לאחר שסיים את העבודה לפני שנתיים נמנעה השופטת להסדיר חוב בסך 190 אלף שקל. בהמשך, כך חושדים במשטרה, התקשר הפלסטיני לבעלה של השופטת ואיים עליו שיסדיר את החוב.
החשוד טען להגנתו כי נשכר על ידי משפחת השופטת לבצע עבודת שיפוץ בביתה. הוא סיפר שהגיע לבית המשפט עם כמה פועלים נוספים, ולאחר שסיים את עבודתו לא קיבל את התמורה הכספית. עוד טוענת המשטרה כי החשוד ציין בפני בעלה של השופטת שהוא יודע שרעייתו שופטת ושהוא יפגע בה.
בעקבות האיומים הגישה השופטת תלונה נגד הפלסטיני ובשל כך הוא נעצר על ידי משטרת רמת גן. בחקירתו לא הכחיש החשוד את השיחה שקיים עם בעלה של השופטת, אך הדגיש כי הוא לא העביר מסר של איומים. בחקירה התברר כי הפלסטיני, שקיבל היתר לעסוק בעבודות חקלאות, עבד אצל השופטת בניגוד להיתר שהיה בידו. מלבד עבירת האיומים, הדגישה המשטרה בבקשה להאריך את מעצרו של הפלסטיני כי הוא חשוד בכך ששהה בארץ בניגוד לחוק.
"השאלה אם השופטת תיחקר"
פרקליטו של הפלסטיני, עו"ד אלון דוידוב, מסר בתגובה כי "יש חוב כלפי מרשי וכלפי עובדים אחרים. הוא התקשר על מנת לבקש לשלם את החוב. הכי קל היה להזעיק את המשטרה בטענות סרק. עד עכשיו הוא לא קיבל כסף ונעצר במקום זאת. אם מדובר באדם שגם שוהה לא כחוק בישראל, השאלה אם גם השופטת תיחקר".
במהלך הדיון בבית משפט השלום בתל-אביב טען נציג המשטרה כי בכוונתו לחקור גם את השופטת וגם את בעלה, ששוהה בחו"ל, על מנת לבדוק אם השניים ידעו שהעסיקו עובד ששהה בארץ בניגוד לחוק. השופט שמואל מלמד ציין בהחלטתו כי "מעיון בתיק החקירה עולה כי קיים חשד סביר נגד החשוד לביצוע העבירות המיוחסות לו. יצוין כי לגבי העבירה של כניסה לישראל והפרת תנאי רישיון, קיימות ראיות מוצקות שכן הרישיון שהחזיק החשוד הוא התרת כניסתו לצורך עבודה בחקלאות. לגבי עבירת האיומים, הראיות מתבססות בעיקר על גרסת המתלוננת. יחד עם זאת מדובר בעדות שמועה".
מדוברות בתי המשפט נמסר בתגובה כי "למיטב ידיעתה של השופטת, בכל עת שבה נכח האדם נושא השאילתה בנכס שבבעלותה, היה בידו אישור שהייה כדין. הואיל והעניין מצוי בבדיקת משטרה לא נוכל להוסיף".