שתף קטע נבחר

 

המסתננים מפגינים בירושלים: "לא מסוכנים"

מול משרד ראש הממשלה מפגינים עשרות מבקשי המקלט שעזבו את מתקן "חולות" החדש. עד כה עזבו אותו 320 מתוך 483. החוק מאפשר לעצור אותם בהמשך ולהעבירם לכלא "סהרונים" הסגור

הם היו אמורים לשהות ב"מתקן השהייה" החדש, אבל יומיים אחרי שיצאו ממנו בצעדה, הגיעו הבוקר (יום ג') כ-150 מבקשי מקלט לירושלים. הם באו באוטובוסים מקיבוץ נחשון, שם לנו בלילה. המפגינים נשאו שלטים שעליהם נכתב "אנחנו בסכנה לא מסוכנים" והתקבלו במחיאות כפיים על-ידי כמאה מפגינים נוספים שבאו לתמוך בהם. בהמשך החלו לצעוד לכנסת, ומסביבם כוחות גדולים של משטרה.

 

לפני כן, פקחים של רשות האוכלוסין וההגירה מלווים בכוחות משטרה ומג"ב הגיעו לנחשון. מבקשי המקלט צעדו מהמתקן ביומיים האחרונים לירושלים, במטרה להפגין מול קריית הממשלה במחאה על כך שבקשותיהם לקבלת מקלט מדיני אינן נבדקות על ידי הרשויות בישראל. על פי התיקון החדש לחוק למניעת הסתננות שאישרה הכנסת בשבוע שעבר, ניתן לעצור את מי שהוכנס למתקן השהייה בחלוף 48 שעות מרגע שלא שב אליו, ולכלוא אותו מחדש בכלא "סהרונים" הסגור. המועד יחלוף כנראה היום בצהריים.

 

עדכונים נוספים בחדשות ynet:

צעד קטן? "אנשים יחיו על הירח תוך 40 שנה"

ילדי מרכז אפריקה מחפשים טעם לחיים

 

מתכוננים למעצר בנחשון (צילום: יריב כץ,  "ידיעות אחרונות" ) (צילום: יריב כץ,
מתכוננים למעצר בנחשון(צילום: יריב כץ, "ידיעות אחרונות" )

הצועדים בקיבוץ נחשון (צילום: יריב כץ,  "ידיעות אחרונות" ) (צילום: יריב כץ,
הצועדים בקיבוץ נחשון(צילום: יריב כץ, "ידיעות אחרונות" )

מפגינים מחוץ למועדון בקיבוץ (צילום: יריב כץ,  "ידיעות אחרונות" ) (צילום: יריב כץ,
מפגינים מחוץ למועדון בקיבוץ(צילום: יריב כץ, "ידיעות אחרונות" )

 (צילום: יריב כץ,  "ידיעות אחרונות" ) (צילום: יריב כץ,
(צילום: יריב כץ, "ידיעות אחרונות" )
 

צעדת מבקשי המקלט: "כולאים אותנו לשנתיים"    (צילום: רויטרס)

צעדת מבקשי המקלט: "כולאים אותנו לשנתיים"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עורך הדין טוני גרסיה מנציבות האו"ם לפליטים שמלווה את הצועדים אמר ל-ynet: "אנחנו מודאגים ממצבם. מבקשי המקלט נמצאים במצב נואש ולכן החליטו לצאת לצעדת מחאה בתנאים קשים". הוא הסביר כי בהתאם לאמנת האו"ם לפליטים, על ישראל לבדוק את בקשות המקלט באופן פרטני, אך כמדיניות ישראל אינה עושה זאת בשנים האחרונות. "דיברנו על כך עם בכירים ישראלים, אך הם טרם חזרו אלינו עם תשובות", הסביר.  

 

גורמים ברשויות האכיפה אמרו ל-ynet כי מבקשי המקלט לא ייעצרו בשלב הראשון, אם יגיעו להפגנה המתוכננת באוטובוסים. אך אם יצעדו מבקשי המקלט לירושלים ויפרו את הסדר הם ייעצרו ככל הנראה. זאת מכיוון שרק בשעות הצהריים יחלפו 48 שעות מאז עזיבתם את המתקן.  

 

לפי נתוני רשות האוכלוסין וההגירה, עד כה עזבו 320 מבקשי מקלט את מתקן "חולות" מתוך 483 שהובאו לשם מ"סהרונים". "חולות" פתוח ביום וסגור בלילה. לשוהים בו מותר לעזוב אותו בתנאי שיתייצבו במתקן שלוש פעמים ביום וישובו אליו בשעות הלילה. אתמול עזבו אותו שוהים נוספים, כך שלמעשה תוך שלושה ימים עזבו רוב השוהים את המתקן שבבנייתו הושקעו מאות מיליוני שקלים. מוקדם יותר אתמול עצרו פקחי רשות האוכלוסין וההגירה כ-20 מבקשי מקלט בתל אביב. חלקם הועברו לראשונה למתקן הפתוח.

מבקשי המקלט בדרך לירושלים (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מבקשי המקלט בדרך לירושלים(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)
 

מפגינים מול קריית הממשלה בבירה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מפגינים מול קריית הממשלה בבירה(צילום: אוהד צויגנברג)

מוחמד, מבקש מקלט מדרפור, אמר אתמול ל-ynet: "אנחנו צועדים למען החירות שלנו. מדינת ישראל לא נותנת לנו את זכויותינו. אנחנו דורשים שיבדקו את בקשות המקלט שלנו. היינו כלואים במשך חודשים ב'סהרונים', בלי יכולת ליצור קשר עם העולם החיצון. עכשיו אנחנו מבקשים שישמעו אותנו".

 

מנגד טענה יו"ר ועדת הפנים ח"כ מירי רגב: "המסתננים הפרו את החוק פעמיים. פעם אחת כשנכנסו לארץ בניגוד לחוק, ופעם שנייה כשעזבו את המתקן בנגב. מאחוריהם עומדים ארגונים קיצונים שדוחפים אותם לפעולות מסוג זה. אני מקווה כי עם הגעתם לירושלים הם ייעצרו ויוחזרו למתקן הסגור".



 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "ארגוני הזכויות פועלים בניגוד לנקבע בחוק ומחבלים ביישומו כשהם משכנעים את המסתננים שלא לשוב למתקן. אין ספק שהם לא שבו לא בגלל איכות המתקן או התנאים בו, כדבריהם, אלא פשוט כי הם רוצים לעבוד. רשות האוכלוסין וההגירה תפעל על פי החוק כלפי מסתננים שלא ישובו למרכז השהייה הפתוח".

 

ברשות האוכלוסין צפו שהכלואים שהגיעו ל"חולות" מ"סהרונים" יעזבו את המקום. זאת נוכח העובדה שב"סהרונים" הם נכלאו ליותר משנה. עם זאת ציינו ברשות כי הכליאה במתקן הפתוח מהווה חלק מתוכנית רחבה של החוק החדש, וקבוצות נוספות יזומנו ל"חולות". על כל מי שיזומן לשם ייאכף איסור העסקה.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 17/12/2013 08:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבקשי המקלט בנחשון, הלילה
מומלצים