תהיו בקשר: תורמים ישירות לנזקקים
לפעמים אנחנו רואים מישהו שזקוק לעזרה ולא בטוחים שכדאי לגשת אליו, לעיתים אנחנו רוצים לעזור ולא יודעים כיצד - ארבעה סיפורים של אנשים פרטיים וחברות גדולות שבחרו לתרום מתחומם למען האחרים מפרטים כיצד גם אתם יכולים לעשות את זה
לא פעם אנחנו שומעים על אנשים פרטיים וגם על חברות גדולות שרוצים ליצור קשר ישיר עם הזקוקים לתרומות וסיוע ולא תמיד יודעים איך עושים את זה. הנה סיפורם של אלו שבחרו לתרום מתחום התמחותם ישירות לנצרכים ומצאו דרכים יצירתיות ויעילות להחזיר לקהילה, ובדרך גם מקבלים בחזרה.
מציירים חלומות
אפרת אילן היא ציירת ישראלית בינלאומית המציגה בגלריות בקיבוץ הזורע, דיזיין סנטר ובלוס אנג'לס. אילן תורמת ציורים למחלקות בבתי חולים ולמספר מחלקות בין היתר לאיכילוב, וולפסון וכפר הילדים.
אחד הסיפורים המרגשים הזכורים לה הוא תרומה לכפר הילדים (ילדים מכרמיאל ממשפחות אמנה) של תמונה שנתנה להם השראה. "הם ביקשו להגיע לגלריה שלי", היא מספרת, "וכשהגיעו, הדרכתי אותם ליצור ציור משלהם מה ששימח אותם מאוד. מאז, אני משלבת את הציורים שלהם בתערוכה הנודדת שלי ,"לא הכל שחור לבן" שהוצגה במגדלי עזריאלי ובימים אלה במגדלי אביב".
"אין חלום שלא ניתן להגשימו", היא אומרת. "נתחיל בכך שנצייר אותו. זה מה שחשוב לי להעביר לילדים".
"שבת אחים גם יחד"
השריפה הגדולה ביערות הכרמל, לפני שלוש שנים, כילתה לא רק את העצים אלא גם את בתיהם של רבים. אחד המקומות שנפגעו היה פנימייה ובה נשרף חלק מהריהוט של התלמידים. בחברת הרהיטים שמרת הזורע החליטו לעזור ושלחו משאית עמוסה בציוד משרדי.
האחים אריה ונחום ויסמן, בעלי החברה, דוגלים, מזה שנים רבות, במתן לקהילה ישירות לנזקקים. הם מקבלים כתובות של משפחות דרך מחלקות הרווחה של העיריות השונות, וכן פניות ישירות, ומספקים לנצרכים פינות אוכל, שולחנות סלון, מזנונים ועוד.
כירושלמים ותיקים, אחת החוויות העוצמתיות הזכורות להם ביותר הייתה בשנת 1991, לאחר העלייה מאתיופיה, בה חלק מהעולים החדשים שוכנו בקרוונים בסמוך לגבעת המטוס בעיר. לקראת ספירות מלאי בסוף דצמבר אספו את כול הרהיטים הבודדים שנשארו ונסעו עם משאית החברה לשכונת הקרוואנים שם חילקו את כל הריהוט מדלת לדלת. "זו היתה חוויה של תרומה עם שכר בצידה כיוון שעד היום הם רואים את ניצוץ התודה בעיניהם של אנשים", מספרים נחום ואריה. דרך יצירתית נוספת בעזרתה הם תורמים מדי תקופה, היא בתום מבצע "טרייד אין", אז מוסרים את הרהיטים שמתקבלים.
לרקוד אל מחוץ למעגל האלימות
ד"ר לוי בר גיל, מורה לחינוך גופני, הוא כוריאוגרף, מרקיד ובעלים של חברת "רוקדים בגיל". במסגרת עבודתו הוא עורך פעילויות מחול ותנועה בחינוך ומקיים הרקדה חווייתיות במגוון מסגרות ברחבי הארץ, בבתי ספר, בגנים ובצהרונים, בקניונים ועוד. סיפור חייו המרתק, יחד עם מחקריו, הובילו אותו למסקנה שריקודי ילדים בבתי הספר מסייעים להפחתת אלימות. בנוסף לעבודתו, הוא עורך, בהתנדבות, מספר פעמים בשנה הפעלות והרקדות לילדים ונוער בסיכון ונפגעי אלימות במשפחה. "אני אוהב לתת לחברה בחזרה כמו שאני מקבל ממנה. ההתנדבות תורמת המון גם לילדים וגם לי", הוא אומר.
תורמים לאיכות החיים
קלנועית אפיקים רכב חשמלי, ממציאת ויצרנית המותג קלנועית, נוהגת לתרום מדי שנה כ-5-10 קלנועיות לנזקקים. את שמות האנשים הנצרכים הם מקבלים דרך אנשי המכירות המסתובבים בשטח בכל הארץ, או דרך מחלקות הרווחה בעיריות. לאחרונה נפגש נציג המכירות עם אישה מבוגרת מאוד ביישוב בצפון, אך התברר לו כי לא הבינה כראוי את המחיר ואיננה מסוגלת לממן את עלות הקלנועית. לכן, ביקש לסייע לה ולתרום לה קלנועית, וזה אכן קרה.
בנוסף לתרומות, אפיקים משתפת פעולה מזה כמה שנים עם עמותת "נגישות ישראל", שמקיימת ימי הסברה ופעילויות למען אנשים עם מוגבלות מנת לאפשר להם ולבני משפחותיהם להשתלב בחברה, בשוויון, בזכות, בכבוד ועצמאות מירבית.
"החברה תורמת לאנשים שהקלנועית קריטית עבור רווחתם ואיכות חייהם. ללא הקלנועית לא היו מסוגלים לצאת כלל מהבית", אומר עופר אמיתי, סמנכ"ל השיווק באפיקים רכב חשמלי. "לכן, אנו שמחים להעניק קלנועית חדשה או משומשת עם אחריות ושירות באופן ישיר למי שצריך כשניתן. התרומה מעשירה אותנו כחברה וכבני אדם".
- תורמים ישירות לנזקקים? ספרו לכולם בטוקבקים
- הצטרפו עכשיו ליום מעשים טובים
והבטיחו את מקומכם בחגיגה שכולה עשייה חיובית