בשל הביקורת: ניסיון להכשיל חוק הקנאביס הרפואי
עוד מכשול לחוק הקנאביס הרפואי: לאחר שהתקנות החדשות אושרו בממשלה הודיע יו"ר ועדת הבריאות של הכנסת, ח"כ חיים כץ, כי הוא מגיש הצעת חוק משלו בנושא. המטרה: לעקוף את שרת הבריאות יעל גרמן. החוק זוכה לתמיכה בועדת הבריאות - אך לא ברור אם יעבור את אישור הכנסת
הצעת המחליטים של גרמן התקבלה בתמיכת הממסד הרפואי אך בהתנגדות של מגדלי הקנאביס הרפואי ושל הח"כים כץ ומשה פייגלין, שאף העלה הצעת חוק משלו בנושא. כעת, כאשר מאחוריו רוב של חברי ועדת הבריאות, מתכוון ח"כ חיים כץ להגיש את ההצעה לשולחן הכנסת, כך שהנושא יוסדר באמצעות חקיקה ראשית, הגוברת על החלטת הממשלה. עם זאת, לא ברור מה הסיכויים שכץ יגייס את הרוב הדרוש לכך בכנסת.
"רוב הגורמים העוסקים בנושא מסכימים כי החומר הפעיל בקנאביס עשוי לסייע בטיפול בכמה בעיות רפואיות, ובהן מניעת בחילות
לפי ההצעה הסמכות על מגדלי הקנאביס הרפואי תעבור ממשרד הבריאות למשרד החקלאות. כל רופא מומחה יהיה רשאי לרשום קנאביס כטיפול רפואי למטופליו, אך הדבר יהיה כפוף לאישור של משרד הבריאות, כפי שקורה גם היום. ההצעה קובעת שהממונה מטעם משרד הבריאות ייתן החלטה בעניין בתוך 21 יום, בניגוד למצב כיום שהדבר עשוי להימשך גם כמה חודשים.
גם הצעת המחליטים שהתקבלה בממשלה הגדירה לוחות זמנים מחייבים למתן מענה לחולים: 48 שעות לחולה סופני ועד שבוע לחולי סרטן המטופלים בהקרנות או כימותרפיה. ההצעה גם מסדירה את מעמדו של הקנאביס הרפואי בחוק הסמים המסוכנים, כך שהוא יוגדר כחומר בעל תועלת רפואית, וכן מכניסה את הצמח לתוך חוק מועצת הצמחים.
עוד קובעת הצעת החוק כי כדי להסדיר את השימוש בקנאביס הרפואי המדינה תקים סוכנות ממשלתית שתהיה אחראית על הגידול, הייצור והשימוש בקנאביס, ויהיו חברים בה נציגי השר לביטחון פנים, שר האוצר ושר החקלאות, נציג הסתדרות הרופאים, נציג ארגון חולים, רופא בעל ניסיון של עשר שנים בקנאביס רפואי, נציג הרשות למלחמה בסמים ונציג מועצת הצמחים. תפקידיה יהיו בין היתר קביעת תקנות החוק, קביעת סטנדרטים, את מחירי הקנאביס, ייעוץ לגורמי האכיפה והפיקוח ותמיכה במחקרים.
החלטת הממשלה קבעה כי חברת "שראל", הנמצאת בבעלות בתי החולים, תיכנס כגורם נוסף בין מגדלי הקנאביס לבין החולים. החלטה זו הביאה לביקורת רבה מצד שלל גורמים, שטענו כי הדבר יעכב את מתן הקנאביס לחולים ואף יביא לעלייה במחירו.