טרנטינו נכנס לארכיון הסרטים האמריקני
סרטו של קוונטין טרנטינו "ספרות זולה" נמנה על 25 היצירות שהתווספו לארכיון הקולנוע האמריקני הלאומי. עוד ברשימה: "מרי פופינס", "שבעת המופלאים", "משפטי נירנברג" וסרט המדע בדיוני "Forbidden Planet"
כבכל שנה, ארכיון הקולנוע האמריקני בוחר 25 סרטים אשר נחשבים בעיני מקבלי ההחלטות לנכסי צאן ברזל שראויים למקום של כבוד בספריית הסרטים הלאומית של הקונגרס בוושינגטון. השנה בולטים ברשימה המגוונת כמה יצירות פורצות דרך ובראשן "ספרות זולה" (1994) של הבמאי הפרובוקטיבי קוונטין טרנטינו, כשלצידו לא אחר מאשר הדוקומנטריסט רודף השערוריות מייקל מור, שסרטו הנוגע ללב "רוג'ר ואני" (1989) צורף לרשימה גם כן.
הטריילר של "רוג'ר ואני"
על פי צוות המומחים שאמון על הבחירות, אוסף הסרטים אמור להיות חשוב מבחינה תרבותית, אסתטית והיסטורית. "זו רשימה אקלקטית, ומטרתה לעזור להגן על המורשת הקולנועית השברירית של האומה שלנו", נכתב. נכון ל-2013 בארכיון הסרטים האמריקני נכללים 625 סרטים בסך הכל.
אז מי עוד ברשימה? "מרי פופינס" מבית וולט דיסני בכיכובה של ג'ולי אנדוז על פי סיפור של פ.ל. טרוורס, שבהשראתו נוצר הדרמה התקופתית "להציל את מר בנקס" שתצא השנה. סרט המדע בדיוני הקלאסי "Forbidden Planet" מ-1952 בכיכובו של לסלי נילסן הוכנס פנימה וכך גם סרטו של ג'ון וויין "האיש השקט" מ-1952, ו"מי מפחד מווירג'יניה וולף" בכיכובם של אליזבת' טיילור וריצ'רד ברטון (1966).
הטריילר של "Forbidden Planet"
הסרט המוקדם ביותר הנכלל ברשימה הוא "A Virtuous Vamp" של דיוויד קירקלנד מ-1919. המאוחר שבהם הוא "Decasia" האמנותי של ביל מוריסון מ-2002. ב-83 השנה שביניהם אפשר גם להבחין בקומדיה "זה קרה בחצות" מ-1939, המערבון הקלאסי "שבעת המופלאים" של ג'ון סטרג'ס מ-1960 ו"הצוות המובחר" של פיליפ קאופמן מ-1983. מקום של כבוד ניתן לדרמה ההיסטורית עתירת הכוכבים "משפטי נירנברג" של סטנלי קרמר מ-1961.