אנשי דת שיצאו לסוריה הואשמו: 'זו גזענות'
16 אזרחים דרוזים עברו לסוריה דרך ירדן - באופן מנוגד לחוק. ביהמ"ש דחה עתירה לבטל את האישומים. לדבריהם, "לא ימנעו מאיתנו קשר עם קרובינו"
בית משפט השלום בנצרת דחה היום (ד') את בקשתם של 16 שייחים דרוזים שדרשו לבטל כתבי אישום שהוגשו נגדם בגין כניסתם לסוריה
באופן לא חוקי. כתבי האישום מתייחסים למקרה שבו עברה הקבוצה לסוריה דרך ירדן במהלך 2010. בינתיים המשפט ממשיך להתנהל והדיון הבא נקבע לחודש מרס.
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- מורסי לדין: "ריגל לטובת חמאס וחיזבאללה"
- היועמ"ש וינשטיין: לא אערער על זיכוי ליברמן
- "שלח יקבל את ועדת חוץ וביטחון רק ברוטציה"
- 14 שנות מאסר לסמנכ"ל שתקף 29 ילדים
אחד הנאשמים הוא השייח עלי מעדי מירכא. לדבריו, מטרת הביקור ב-2010 הייתה ביקור קרובי משפחה וקיום מצווה דתית להגיע לקבר הנביא הביל.
"המשפט הזה מצער", הוא אמר ל-ynet. "יש לנו קשר קרוב עם בני המשפחה שלנו בסוריה, וביקור במקומות קדושים הוא חלק מזכות של כל אדם דתי. אין זכות לשפוט שייחים בגלל ביקור דתי ואנושי".
נאשם אחר, עוני כניפס משפרעם, המכהן כראש ועד הקשר בין הדרוזים בישראל לאלה שבסוריה, אמר: "המשפט הזה הוא גזענות ממדרגה ראשונה. לא יכול להיות שאסור לנו להיות בקשר עם האחים שלנו בסוריה ובלבנון ולבקר במקומות הקדושים לנו. האבות שלנו ביקרו במקומות האלה עוד לפני קום המדינה. לא משנה מה תהיה תוצאת המשפט - אנחנו נעקוף אותה. אף אחד לא ימנע מאיתנו להיות בקשר עם אחינו. גם לא המלחמה בסוריה".
הנאשם פואד סויד מבקיעה סיכם: "כתבי האישום הללו לא הגיוניים. התייחסות כזאת מראה זלזול של המדינה בכל העדה הדרוזית. מגיע לנו לנסוע לסוריה ולבקר את קרובי המשפחה שלנו. הפוליטיקה במדינה מנסה למנוע מאיתנו את הביקורים".
Read this article in English
בית המשפט בנצרת, היום
צילום: חסן שעלאן
מומלצים