שתף קטע נבחר

 

איפה נציגי הציבור? / מליניאק

משחקים הפכו לתוכניות טלוויזיה, צופים במגרש הם רק דקורציה לשידור. אין מי שידאג לאינטרסים של האוהדים. בדיוק בשביל זה חייבים למנות נציגי ציבור בהנהלת ההתאחדות ובמינהלת הליגה

למה עושים עניין מדחיית משחק בכמה ימים? חוץ מהנזקים הכספיים שנגרמים לטוטו (שאני לא מזלזל בהם), מה נורא כל כך בדחיית משחק, כאשר מדינה בעוצר ומאות אלפים תקועים בבתיהם ללא חשמל, לא יכולים להגיע למגרשים ולא מסוגלים לצפות אפילו בשידורי הטלוויזיה? מה הבעיה?

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

מכבי חיפה בכדורסל שיחקה ארבעה משחקים בעשרה ימים. משחק בכל יומיים. חלק מהמשחקים התקיימו באירופה. שעות בטיסות וטלטולים בדרכים. מכבי ת"א בכדורסל משחקת שני משחקים בשבוע כל השנה. קבוצות ליגת העל בכדורגל, פרט לאחת, משחקות משחק אחד בשבוע. לא נגד צ'לסי, אלא נגד רעננה והפועל ת"א. מה הבעיה לדחות משחק? למה לא להעביר את כל המחזור לאמצע השבוע?

 

סכנין מול בית"ר. למה לא לדחות את כל המחזור? (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
סכנין מול בית"ר. למה לא לדחות את כל המחזור?(צילום: אלעד גרשגורן)

 

כאשר המשחקים, להוציא כמה "משחקי עונה", נערכים לעיני אלפי צופים בודדים, ועיקר ההכנסות באות מהטוטו וממכירת זכויות שידור, אין פלא שלא סופרים כמה מאות אוהדים שמוכנים לחרף את נפשם במזג אוויר סוער בשביל לראות משחק כדורגל בישראל.

 

בעל המאה הוא בעל הדעה, לכן ההתאחדות לכדורגל, ובקרוב תהיה גם מינהלת ליגה, דואגות להבטיח את הכסף הגדול ולדאוג לאינטרסים של הטוטו וערוצי השידור (יש חוזים חתומים), שמשלמים עשרות מיליוני שקלים, ולא של הציבור שמעדיף להישאר במזג אוויר סוער בבית במקום לצפות במלחמת בוץ חסרת ערך ספורטיבי.

 

אוהדי אשדוד שיצאו מהבית (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
אוהדי אשדוד שיצאו מהבית(צילום: אבי רוקח)

 

אבל הספורט איבד ערך. משחקים הפכו לתוכניות טלוויזיה. צופים במגרש הם רק דקורציה לשידור, כי אצטדיון ריק נראה רע. בדיוק בשביל זה דרושים נציגי ציבור בהנהלת ההתאחדות ובמינהלת הליגה, וזו הסיבה שבהתאחדות לכדורגל, במינהלות הליגה ובאיגוד הכדורסל, אין נציגים כאלה. אין מי שידאג לאינטרסים של האוהדים.

 

קחו למשל את המשחק בין הפועל ת"א לחולון בכדורסל, שנדחה ליום חמישי ב־18:45. אוהדי שתי הקבוצות שמסיימים את עבודתם לא מסוגלים להגיע למגרש לפני שבע וחצי, ומדובר בקהל הכי שרוף בליגה. בדרך כלל משחקים ב־18:45 כי אח"כ יש בערוץ הראשון שידור משחק כדורגל ב"ערב הספורט של ישראל". במקרה זה אין "ערב ספורט" ואין שידור כדורגל. כנראה הפעם הקדימו כדי לא להתנגש בשידור המשחק של מכבי ת"א ביורוליג. הדבר האחרון שמעניין את אוהדי חולון והפועל ת"א זה מכבי ת"א ביורוליג. למה הם צריכים לשחק בשעה מוקדמת? האם מינהלת הליגה מנהלת את הליגה, או אחראית רק לתחרויות קליעה בהפסקות?

 

מכבי ת"א ביורוליג. למה לחולון אכפת? (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
מכבי ת"א ביורוליג. למה לחולון אכפת?(צילום: עוז מועלם)

 

להטיל הגבלות על בעלי הקבוצות  

תבוא ברכה על כל מי שמוכן להשקיע בספורט בישראל, אבל חשוב לבדוק אותו לפני שהוא רוכש קבוצה. הגיע הזמן גם להטיל על בעלי הקבוצות הגבלות, כדי שהפערים בין הקבוצות "הגדולות" ל"קטנות" לא יתרחבו לממדים לא הגיוניים.

 

מתאבקים במשקל 60 ק"ג לא מתחרים נגד 100, ילדים לא משחקים נגד בוגרים, ונשים מתחרות בנפרד מגברים. לכן גם קבוצה עם תקציב של 100 מיליון לא יכולה לשחק בליגה של קבוצה שתקציבה 10 מיליון, כי 100 מיליון יכולים לצמוח ל־150. על פי דרישתן של הקבוצות הגדולות, גם זכויות השידור ילכו לכיוון הקבוצות שיביאו רייטינג, ובמילים אחרות כסף יילך לכסף. למכבי ת"א ולמכבי חיפה.

 

גולדהאר. כסף יילך לכסף (האתר הרשמי של מכבי ת"א) (האתר הרשמי של מכבי ת
גולדהאר. כסף יילך לכסף(האתר הרשמי של מכבי ת"א)

 

אם הפועל ת"א לא תמצא קונה, היא תיאלץ לשחרר את עומר דמארי, איתי שכטר ואולי גם גילי ורמוט, והפערים בינה לבין מכבי ת"א ומכבי חיפה עוד יתרחבו. תוצאות של מהלכים בסדר גודל כזה הן בלתי הפיכות, כי קבוצה עם כסף קונה שחקנים, מנצחת משחקים, מגיעה לאירופה, נכנס הכסף הגדול ואז קונים שחקנים יותר טובים. סוף סיפור. הגלגל מסתובב גם בכיוון למטה: אין כסף, מוכרים שחקנים, מפסידים משחקים, הקהל בורח, לא מוכרים מנויים, נאלצים למכור גם שחקנים שגדלו במחלקת הנוער, סוף סיפור. אין הווה, לא יהיה גם עתיד.

 

ניתן להפוך את כיוון הסיבוב רק בעזרת מיליארדר. הבעיה שעד שהוא קולט מי נגד מי, סוכנים, מאמנים ומנהלים עושים עליו סיבוב והוא נמלט. כולנו היינו רוצים שבעל הקבוצה שלנו יהיה עשיר, נחמד, טיפש וגם חכם, יהודי חם ואוהד של הקבוצה. אין חיה כזאת.

 

דמארי ושכטר. יהיה קשה לשמור עליהם (צילום: ראובן שוורץ ) (צילום: ראובן שוורץ )
דמארי ושכטר. יהיה קשה לשמור עליהם(צילום: ראובן שוורץ )

 

הפועל ת"א מצאה את מוטי מקסימוב, או שהוא מצא אותה. רצה לקנות את בית"ר, היה תפוס, הלך על הפועל. למרות שבינתיים הנושא ירד מהפרק, עדיין צריך לשאול איך ייתכן שאין נוהל מסודר ואין קריטריונים. אני רציתי לקנות את מנצ'סטר יונייטד. לרצות לא עולה כסף. חפרו קצת וגילו שאחיו של מקסימוב בכלא. מה אחיו קשור לעניין? מישהו בדק מה עושה אחיו של ג'קי בן זקן, או אחותו של יואב כץ? יש לו בכלל אחות? מה עושה אביו של ג'ורדי קרויף?

 

אם יש כל כך הרבה מיליארדרים יהודים, איך זה שנוחי דנקנר לא הצליח למצוא שותף לאי־די־בי? נכון שמדובר ב־800 מיליון שקלים ולא ב־80, אבל בסוף הגיע עוד מוטי, בן משה. הוא, לפחות, נדרש להוכיח מאיפה הכסף. בעניין של מקסימוב מספיק לזרוק כמה סיפורים כדי לקבל כותרות.

 

נוחי דנקנר. מחפשים יהודי עשיר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נוחי דנקנר. מחפשים יהודי עשיר(צילום: מוטי קמחי)

 

לדרבי חוקים משלו 

אורח לרגע רואה כל פגע, לכן אני אוהב לשמוע דעות של מאמנים ושחקנים זרים. פאולו סוזה הציע לא לעשות עניין גדול מהדרבי, כי האליפות לא נקבעת במשחק הזה. אולי בשבילו זה עוד משחק, ובאמת תוצאת הדרבי לא קובעת אליפות, הבעיה שהיא נחרתת בזיכרון הקולקטיבי לעולמים. אתה יכול להפסיד שש פעמים לבאר־שבע ולאשדוד, ובעוד חודש לא תזכור את התוצאה. את ההחמצה בדרבי מול שער ריק, יזכירו לך גם כשתהיה על ערש דווי.

 

אני לא מאמין שסוזה יציע לא לעשות עניין גדול מהסופר־קלאסיקו. עזוב אותך מברצלונה, הוא יגיד לאנצ'לוטי, עוד משחק ליגה. גם הדרבי של מנצ'סטר הוא לא עוד משחק, ואת ה־1:6 לא ישכחו בעיר לעולם.

 

פאולו סוזה. דרבי זה דרבי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
פאולו סוזה. דרבי זה דרבי(צילום: אורן אהרוני)

 

לא מזמן פגשתי את מושיק תאומים שעבר עם הפועל ת"א כמעט הכל. מסע מופלא באירופה, אליפות, גביע. רק דבר אחד הבטחתי להשיג ולא הצלחתי, אמר לי תאומים: לנקום את ההפסד 5:0 בדרבי מ־1970. חושבים שהמחשבות האלה לא רצו לשחקני ואוהדי הפועל ת"א בראש לפני הדרבי?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
סכנין מול בית"ר
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים