שתף קטע נבחר

 

דנקנר העביר לאשתו חצי בית לפני 3 חודשים

מוסף ממון של "ידיעות אחרונות" חושף היום כי בספטמבר האחרון ביצע דנקנר שינויי רישום שכירות בווילה שלו בהרצליה פיתוח, חילק אותה לשלוש חלקות והעניק לרעייתו מחצית מהזכויות. עורכי דין: "כדי שהנושים יצליחו לבטל את המתנה, לא צריך להוכיח שהחייב רצה לרמותם"

במהלך מאבק ההישרדות של אי.די.בי, רשם נוחי דנקנר ב-1 בספטמבר חצי מהווילה שלו בהרצליה על שם אשתו אורלי. כך מפרסם הבוקר (ה') מוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות" על סמך מסמכי הרישום שהגיעו לידיו. לפי הערכות שמאים, שווי הנכס עומד על כ-40 מיליון שקל.

 

דנקנר בכותרות - דיווחים נוספים ב-ynet:

החלפת הבעלים באי.די.בי: עתיד מעורר דאגה

נציגו של אלשטיין: נחליף את הנהלת אי.די.בי

 

מהמסמכים עולה כי דנקנר רכש בפברואר 1998 את זכויות החכירה בשתי החלקות להקמת הבית משני אנשים, ואיחד ביניהן תמורת 9.3 מיליון שקל בלבד. בספטמבר האחרון ביצע דנקנר שינוי ברישום שכירות. הוא חילק את ביתו לשלוש חלקות משנה, והעניק לרעייתו מחצית מהזכויות בהן.

הווילה של דנקנר בהרצליה (צילום: יריב כץ, "ידיעות אחרונות") (צילום: יריב כץ,
הווילה של דנקנר בהרצליה(צילום: יריב כץ, "ידיעות אחרונות")

הווילה בהרצליה פיתוח (צילום: עמית שעל) (צילום: עמית שעל)
הווילה בהרצליה פיתוח(צילום: עמית שעל)

דנקנר בביתו, לאחר הכרעת בית המשפט השבוע (צילום: צביקה טישלר, "ידיעות אחרונות") (צילום: צביקה טישלר,
דנקנר בביתו, לאחר הכרעת בית המשפט השבוע(צילום: צביקה טישלר, "ידיעות אחרונות")
 

יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, אוהד דנוס, הסביר: "סמיכות הזמנים מעוררת תהיות. בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, מכירת נכס באמצעות כונס נכסים הופכת את בן הזוג של החייב לדייר מוגן בנכס, הן לעניין שוויו והן לעניין האפשרות לפנותו. הלכה זו אולי מסבירה את ההעברה לגברת דנקנר".

 

מדובר בבית עצום בשטח של כ-1000 מ"ר, בנוי על שטח של שני דונמים עם בריכה צמודה. הבריכה עצמה היא בשטח של 84 מ"ר, בגודל דירת שלושה חדרים ממוצעת, ולצדה ג'קוזי. הבית כולל גם חמישה חדרי שינה עם שירותים ואמבטיה צמודים, יחידת הורים בשטח של 50 מ"ר, חדר ארונות של 20 מ"ר, מטבח, שני חדרי אוכל, סלון, חדר כושר, מעלית, חדר צפייה, מרתף וחניה, עם מקום לשתי מכוניות ולסירה. כן יש בריכת נוי וחצר אנגלית.

 

דוברו של נוחי דנקנר מסר: "על פי הדין, מחצית מהזכויות בבית המגורים של אורלי ונוחי דנקנר שייכות לאישה ומחצית שייכות לבעל".

 

מה המשמעות המשפטית של שינוי הרישום? ככלל, רשאי אדם לעשות ברכושו כראות עיניו ולהעבירו לטובת אחר. הבעיה מתחילה כאשר יש לו נושים והוא אינו מסוגל לפרוע את חובותיו.

 

עו"ד מור נרדיה, שותף במשרד לוי טילר ושות', הסביר: "בסיטואציה של חדלות פירעון, כשחייב מעביר זכויות ברכושו ללא תמורה, עלולה ההעברה להיתפס כמעשה פשיטת רגל המהווה בסיס להגשת בקשה לצו כינוס נכסים. זאת כאשר ההעברה נעשתה מתוך כוונה להכשיל את הנושים. הנאמן יכול לבקש מבית המשפט לבטל את המהלך".

 

עו"ד רות דיין וולפנר הוסיפה: "כדי שהנושים יצליחו לבטל את המתנה הם לא צריכים להוכיח שהחייב רצה לרמות אותם, כי המתנה לא הייתה אמיתית וכו'. גם מתנה כנה ואמיתית תתבטל בתנאים כאלו".

 

עו"ד נרדיה הוסיף כי "לחייב מוקנות הגנות והעברת זכויות לא תתבטל בכל מצב". הוא ציין כי יש לתת את הדעת אם בין החייב לבת זוגו יש הסכם של הפרדה רכושית, "שהרי אז הסכם כזה עלול להיות חסם בפני הנושים".

 

הסיפור המלא מתפרסם היום ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים