שתף קטע נבחר

 

נעצר אדם ששפך תה חם על ח"כ אחמד טיבי

בהפגנה של עשרות תושבי הנגב נגד מתווה פראוור שפך גבר כבן 40 תה על הח"כ. הוא אמר לאחר התקרית: "זו תולדה של הסתה נגד הח"כים הערבים"

המשטרה עצרה הבוקר (יום ה') אדם ששפך תה חם על פניו של ח"כ אחמד טיבי במהלך הפגנה שקיימו הבוקר עשרות תושבי הנגב נגד תוכנית פראוור מול בית משפט השלום בבאר שבע. במהלך ההפגנה התקרב לטיבי גבר יהודי בשנות ה-40 לחייו ושפך עליו כוס תה חם. כוחות משטרה עצרו את החשוד, וטיבי דיווח על צריבה בעיניו. עשרות מפגינים השתתפו בהפגנה ואליהם הצטרפו חברי כנסת ערבים ואנשי התנועה האיסלאמית.

 

ח"כ טיבי בהפגנה. המשטרה עצרה את החשוד    (צילום: רועי עידן)

ח"כ טיבי בהפגנה. המשטרה עצרה את החשוד    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ח"כ טיבי לאחר התקרית (צילום: קאיד אלקצאצי) (צילום: קאיד אלקצאצי)
ח"כ טיבי לאחר התקרית(צילום: קאיד אלקצאצי)

 (צילום: קאיד אלקצאצי) (צילום: קאיד אלקצאצי)
(צילום: קאיד אלקצאצי)

עוד דיווחים בחדשות ynet:

תולים אסירים ומתעללים. סיוט בכלא הסעודי

המתורגמן המתחזה אושפז בבי"ח פסיכיאטרי

 

טיבי אמר מיד לאחר התקרית: "אין ספק שלהסתה של הימין נגד הח"כים הערבים יש תוצאה ויש מי שמבצע. ההתקפה עליי היא תולדה של גזענות גואה ושל ההסתה נגד הח"כים הערבים בעניין פראוור במיוחד. לא חששתי מאיומי רצח, יריקות או תה חם, ואמשיך להשמיע את קולי ומחאתי בכל מקום. חמור שאיש ציבור נבחר מותקף פיזית בגלל עמדתו".

 

אחד המפגינים סיפר על הסיבות למחאה: "עדיין יש לנו חשש שממשלת ישראל מנסה לבצע את תוכנית פראוור. היא מסכנת את קיומנו על אדמותינו. לא נוותר בקלות, אפילו אם יהרגו אותנו בבתינו". עוד אמר: "לצערי מדינת ישראל נוהגת בגזענות נגד האזרחים הערבים בכל הארץ. במקום שהממשלה תגן עלינו, האזרחים, היא מפקירה אותנו. לא מעניין אותה מתושבי הנגב, בשבילה אנחנו כמו כלבים".

 

המפגין העיד כי מי ששפך את התה נהג "בביטחון מלא, כי הוא יודע טוב מאוד שבסוף הוא ישתחרר ולא יואשם בכלום. הממשלה מעודדת פעילות נגד האזרחים הערבים במדינת ישראל".

 

התוכנית נגנזה?

בשבוע שעבר הודיע השר לשעבר בני בגין על הפסקת קידומו של החוק להסדרת התיישבות הבדואים בנגב, אך בממשלה לא נעשו צעדים כלשהם בעניין ואף היו מי שהכחישו את הפסקת קידומה של התוכנית.

 

מפגינים בבאר שבע היום (צילום: רועי עידן ) (צילום: רועי עידן )
מפגינים בבאר שבע היום
 (צילום: רועי עידן ) (צילום: רועי עידן )
(צילום: רועי עידן )
 

מתווה פראוור הוא מהלך ממשלתי שנועד להביא להסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב. התוכנית גובשה בתום תהליך ארוך ונועדה להסדיר את המחלוקת הקיימת בין המדינה לבין הבדואים על בעלות הקרקעות. בעקבות כוונת הממשלה להעביר את החוק התקיימו במהלך השבועות האחרונים הפגנות ומחאה מאורגנת הן של אזרחים בדואים והן של פעילים חברתיים.

 

אחרי אותן הפגנות אמר נתניהו: "אין ולא תהיה סובלנות כלפי מפרי החוק. נמשיך לקדם את חוק פראוור. הניסיונות של מיעוט קולני ואלים למנוע עתיד טוב יותר מאוכלוסייה גדולה ורחבה הם חמורים".

 

במסגרת המתווה אמורים היו לפנות מאות דונמים שנמצאים במחלוקת בין המדינה ובין הבדואים. פינוי השטח נדרש לאחר שהמדינה הגדירה את פיתוח הנגב כמשימה לאומית לעשור הקרוב, דבר שמחייב את פינוי השטחים. הבדואים מצדם טוענים כי נוידו לשם חלקם בכפייה לפני שנים רבות ותובעים בעלות על הקרקע. עד כה בית המשפט לא הכיר באף תביעת בעלות כזאת.

  

מתווה פראוור הפך בכנסת הנוכחית לאחת הסוגיות הנפיצות והמעוררות מחלוקת קשה. סיעות האופוזיציה ובראשן הסיעות הערביות החלו לנהל מאבק עיקש בתוכנית והבטיחו כי לא ייתנו לה לצאת אל הפועל בשל העובדה שהיא למעשה מגרשת את הבדואים מבתיהם. לפני כמה חודשים הוא עבר בקריאה ראשונה ועורר סערה גדולה במליאה.

 

במסגרת הדיון אז קרעו הח"כים הערביים את ההצעה וח"כ אחמד טיבי גם שפך עליה מים. אבל ההתקוממות לא עצרה בקרב חברי האופוזיציה וגם בימין נשמעה נגדה ביקורת נוקבת, בין היתר בשל הטענה שהיא מעניקה "הטבות מפליגות" לציבור הבדואים שכלל לא מעוניינים להתפנות ומערימים קשיים על קידום החוק. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קאיד אלקצאצי
ח"כ טיבי בהפגנה
צילום: קאיד אלקצאצי
מומלצים