שתף קטע נבחר

אלף תלמידים בבית בצפת: "מסוכן בחוץ"

במשרדי הממשלה, במשטרה וברשויות התגאו בתפקוד במהלך הסערה, אבל עובדה אחת אינה נתונה במחלוקת. שבוע אחרי, תלמידים רבים עדיין לא לומדים: "העיר חרבה, נראה שצריך להכריז על צפת כעל אזור מוכה אסון"

שבוע אחרי הסערה הגדולה - 40 סנטימטרים של שלג שירדו בצפת ממשיכים להשבית את מערכת החינוך בעיר. גם היום (ה') לא נפתחו ללימודים כמעט מחצית מבתי הספר בעיר, ובערך אלף תלמידים נהנו מיום חופש נוסף. בעירייה תלו את החזרה האיטית לשגרה בנזקים שגרמה הסערה: תקרות ועצים קרסו וכבלי חשמל נקרעו. 

 

עדכוני חדשות נוספים ב-ynet:

חשד: העלימו הכנסות בשווי 300 מיליון שקל

ביי גאיה: שוגרה החללית שתמפה כוכבים

 

ההורים מודעים מצד אחד לסכנות שאורבות לילדיהם במוסדות שנפגעו בסופה, ומנגד ניצבים חסרי אונים נוכח הישארותם של הילדים בבית והמחוייבות למקומות העבודה. מיכל ליזרוביץ', אם לילד בן 12, סיפרה ל-ynet כי בבית הספר שבו לומד בנה קרסו הגגות ונותק החשמל. "לא נראה שעומדים לפתוח את בית הספר בקרוב, וזה מתחיל לעלות לי על העצבים". היא הסבירה: "סדר היום משתבש. אני מנסה להעסיק אותו, מסתובבים בחוץ, נוסעים לראש פינה, הולכים לחברים. אבל החופש הזה מוציא אותם מאיזון, הם הולכים לישון מאוחר וקמים מאוחר. מצדו כמובן - שיהיה חופש כל השנה". 

תקרה שקרסה בכיתת לימוד בעיר ()
תקרה שקרסה בכיתת לימוד בעיר

"עדיין מסוכן". משפחת ליזרוביץ' בימי הסערה ()
"עדיין מסוכן". משפחת ליזרוביץ' בימי הסערה
 

עופרה ג'רבי, אם לתלמידת כיתה ח', סיפרה כי בתה מעבירה את הזמן "בעיקר בטלוויזיה ובמחשב, קצת משלימה שיעורים. אבל היא מושעממת, היא לא יצאה מפתח הבית יותר משבוע, כי מזג אוויר סוער התחיל עוד שלושה ימים לפני השלג".

 

לדבריה, "אנחנו כבר משתגעים, זו שערורייה, אף אחד לא היה ערוך לסערה הזו - העירייה, משרד החינוך, חברת חשמל. וההורים ששלחו את הילדים לבית הספר, גם הלב שלהם פועם בחוזקה עד שהם חוזרים. מסוכן בחוץ, השלג הפך לקרח". היא הביעה תקווה "שאף אחד לא ישבור רגל ושלא תקרוס פרגולה. העיר חרבה, נראה לי שצריך להכריז על צפת כעל אזור מוכה אסון".

מתמודדים עם השלג. צפת בראשית השבוע (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
מתמודדים עם השלג. צפת בראשית השבוע(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

רפאל צוברי סיפר כי בבתי הספר עדיין יש מפגעים קשים. "מנסים להשוות אותנו לערים באירופה שיורד בהן שלג, אבל בישראל מערכת החינוך והרשויות לא ערוכות לזה. איך ילדים ייצאו מתחנת אוטובוס חסומה בשלג? זה גם אזור הררי ומסוכן". הוא טען כי בתי הספר שנפתחו בעיר מחדש עשו זאת מוקדם מדי. "עדיף היה לחכות לשבוע הבא. מי יודע מה יכול לקרות כשהילד חוזר מבית הספר ועובר בדרך שלא פילסו? הילדים שלי, שלומדים בבית הספר הרב-תחומי בעיר, עדיין בבית". 

 

גם קרן אלון נותרה עם שלושת ילדיה בבית בשבוע האחרון. "אתמול דווקא היה יום מעודד, כבישים נפתחו וגם חנויות. אבל נפלו עצים בבתי הספר ובכמה מבנים יש הרס. אני מעדיפה שעם סיכון כזה הם יישארו בבית". 

 

מעיריית צפת נמסר: "בבית הספר הרב-תחומי נתגלו מפגעים שלא אפשרו את פתיחתו היום. בטיחות הילדים עומדת מעל הכול. רק לאחר אישור הנדסי של יועץ בטיחות הוא ייפתח".

 

יישובים נוספים שבהם עדיין מושבתת מערכת החינוך: בבית ג'אן, במועצה האזורית מטה בנימין לא לומדים בישיבת כינור דוד ובאולפנת מעלה לבונה. במועצה האזורית מטה יהודה אין לימודים בבתי הספר מרחבים ואלון. באבו גוש אין לימודים בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיכל ליזרוביץ' ובנה
צילום: תמיר אנגל, דובר העירייה
נזקים במוסדות הלימוד
צילום: תמיר אנגל, דובר העירייה
צילום: תמיר אנגל, דובר העירייה
הרס בבתי הספר
צילום: תמיר אנגל, דובר העירייה
מומלצים