שתף קטע נבחר

עובדים התבצרו במפעל: "100 יפוטרו"

שערי מפעל "צינורות המזרח התיכון" בצריפין נסגרו במחאה על כוונת ההנהלה לפטר כמחצית מהעובדים. העבודה התחדשה לאחר שההנהלה הסכימה לחדש את המו"מ

עובדי "צינורות המזרח התיכון" השביתו הבוקר (ה') את עבודתם והתבצרו במפעל בצריפין, זאת לאחר שהמו"מ בינם לבין ההנהלה על תוכנית פיטורים מאסיבית המתוכננת המפעל - נקלע למבוי סתום. העובדים חזרו בהמשך לעבודה, לאחר שההנהלה הסכימה לשוב למו"מ אינטנסיבי בתחלת השבוע. "אם תהיה התקדמות נברך על כך ואם לא נשקול את צעדנו", כך הזהיר משה ארבלי יו"ר מרחב השפלה בהסתדרות.

 

 

במפעל מועסקים כ-200 עובדים, רובם פועלי ייצור, וכ-50 בחוזים אישיים. הנהלת המפעל הודיעה לאחרונה  על תוכנית התייעלות אגרסיבית, בשל הפסדים שספגה. החברה נקלעה לקשיים על רקע התחרות מול פסי ייצור זולים בעולם וצניחה בהזמנות מהלקוחה העיקרית שלה – חברת המים הממשלתית מקורות. העובדים וההסתדרות טוענים, כי ההנהלה מתכננת לפטר 50% מעובדי המפעל - כ-100 עובדים.


עובדי צינורות המזרח התיכון. חסמו את הכניסה למפעל (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
עובדי צינורות המזרח התיכון. חסמו את הכניסה למפעל(צילום: אבי מועלם)

 

בחודש האחרון התנהל בין הוועד וההסתדרות לההנהלה, כשבמקביל הכריזו העובדים לפני כשבועיים על סכסוך עבודה. יו"ר הוועד, חיים ויטלם, סיפר ל-ynet כי הם דרשו להפחית את כמות המפוטרים ולהיטיב את תנאי הפרישה שלהם - אולם הבוקר התפוצץ המו"מ והעובדים הודיעו על שביתה וסגרו את שערי המפעל.

 

"רוצים להביא צינורות מתורכיה ולסגור קווי ייצור", הוא טוען. "הסכמנו לפיטורים של 64 עובדים, אבל דרשנו להוציא אותם עם רשת ביטחון נורמאלית, שתאפשר להם לחיות. היום הודיעו לנו שאין על מה לדבר ושנעשה מה שאנחנו רוצים. הביאו אותנו עד לקצה".

 

"אי אפשר להתחרות מול התורכים"

ארבלי הזהיר היום, כי "עד שדרישותינו לא ייענו - שערי המפעל לא ייפתחו". לדבריו, החברה נקלעה לקשיים בשל מדיניות הממשלה. "הממשלה מעדיפה לייבא צינורות מתורכיה על פני תעשייה כחול-לבן", אמר. "המפעל לא יכול להתחרות מול התורכים ולכן נכפה עליו לסגור קווי ייצור ולפטר כ-50% מהעובדים. אין לתעשייה בארץ שום יכולת להתחרות מול יבוא".

 

 

 

הכניסה למפעל חסומה (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
הכניסה למפעל חסומה(צילום: אבי מועלם)

 

גבי אסרף, הממונה על תיק המתכת בהסתדרות, סיפר כי הם הצליחו לצמצם את הפיטורים בחצי ולסכם שחלק יפרשו בפרישה מוקדמת. הוא הוסיף כי הם דורשים גם רשת הביטחון לנשארים ושההנהלה תתחייב על הכנסת ציוד חדש. 

 

"אנחנו רוצים לדעת שיש אופק לאנשים הללו ושהמפעל ימשיך לעבוד", הסביר. "דרשנו שגם עובדים בחוזים אישיים יפרשו ושההנהלה גם תבצע צעדי התייעלות ותקצץ בהוצאות שלה. היום היא הודיעה שלא תקבל את הדרישות שלנו ומיד הודענו על נקיטת צעדים ארגוניים".

 

צינורות המזרח התיכון הוקמה ב-1951 ומייצרת צינורות פלדה ופלסטיק המשמשים בין היתר לתשתיות מים וביוב והולכת דלק וגז. את תוכנית ההתייעלות בחברה יזמה קרן ויוליה – שרכשה במאי השנה את השליטה בחברה ממשה גאון.

 

מנכ"ל החברה רפי איפרגן מסר כי "אנחנו נמצאים במו"מ אינטנסיבי וענייני מול ההסתדרות על תוכנית ההתייעלות, שהיא הכרח בשל ההפסדים של המפעל. אנחנו מצרים על כך שהעובדים בחרו לפעול בצורה כזו קיצונית וסגרו את המפעל, שכן נקיטה באמצעים הללו מגבירה את הפסדי החברה. קראנו להם לחזור לשלוחן המו"מ כדי למצוא את הדרך הנכונה וההגיונית לבצע את כל צעדי ההתייעלות".


פורסם לראשונה 19/12/2013 13:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
העובדים מפגינים מחוץ לשערים הסגורים
צילום: אבי מועלם
מומלצים