שתף קטע נבחר

 

קנדה: העליון פסל החוקים שאוסרים על זנות

לפי הפסיקה בקנדה החוקים הקיימים שאוסרים על זנות מסכנים את הנשים ואינם מונעים את ניצולן. הפרלמנט נדרש לחוקק חוקים חדשים תוך שנה

בית המשפט העליון בקנדה פסל אתמול (ו') את כל החוקים שאסרו על זנות ברחבי המדינה. ההחלטה נתפשת כניצחון לעובדות ועובדי תעשיית המין בקנדה, שטענו כי האיסור על פעילות בתי בושת מגביר משמעותית את הסיכון שבמקצוע. פוליטיקאים שמרנים ואנשי דת בקנדה מתחו ביקורת חריפה על ההחלטה.

 

הוויכוח על זנות בעולם - דיווחים אחרונים ב-ynet:

הולנד: "לתת לזונות פנסיה כמו של כדורגלנים"

העירייה תסגור עסק לחיבוקים? "זו זנות"

נערות מסרסרות ילדות בשביל בלקברי וסמים

חדש בשוויץ: "קופסאות סקס" לזונות

 

שלוש הנשים שעובדות בתעשיית המין של קנדה הן שהגישו את העתירה, אשר הובילה לביטול כל שלושת החוקים האוסרים על זנות בקנדה: איסור על הפעלת בית בושת, איסור על התפרנסות מזנות ואיסור על מכירת שירותים ומוצרים ברחוב. השלוש, איימי לבוביץ', טרי-ג'ין בדפורד וואלרי סקוט הביעו שמחה ותדהמה על הפסיקה. "אני נדהמת שהעבודה בתעשיית המין והחוקים שקשורים אליה ומשפיעים על חיינו באופן יום-יומי לא יוכלו לפגוע בנו בתוך שנה", אמרה לבוביץ'.

 

הפסיקה לא תצא לפועל באופן מיידי, משום שבית המשפט החליט לאפשר לפרלמנט הקנדי לחוקק חוק חדש תוך שנה. עד שיסתיים תהליך החקיקה החדש, החוקים הקודמים ישארו בתוקף.

החוק שאסר על פרנסה מזנות פגע בנשים, ולא במנצלים אותן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
החוק שאסר על פרנסה מזנות פגע בנשים, ולא במנצלים אותן(צילום: shutterstock)
 

החלטת בית המשפט העליון עוררה דיון ציבורי נרחב ומורכב לגבי האופן שבו קנדה תמסד את הזנות. בית המשפט קבע שהחוקים הקיימים מנוגדים לעקרונות החירות, הביטחון האישי והזכות לחיים. השופטת בברלי מקלכלין, שכתבה את החלטת השופטים, ציינה כי קנדה השתנתה משמעותית מאז 1990 - אז נחקקו החוקים האמורים.

 

"העתירות בעניין אינן עוסקות בשאלה האם יש למסד את הזנות ולהפוך אותה לחוקית או לא. הן לגבי החוקים שכבר נחקקו על ידי הפרלמנט בעניין הזנות והאם הם עומדים בקנה המידה החוקתי. אני מסכמת שהם אינם עומדים בכך", כתבה השוטפטת מקלכלין.

 

בין היתר, ציינו השופטים כי החוק שאוסר על פרנסה מזנות מנוסח באופן נרחב מדי. החוק שנועד "לעצור סרסורים ואת פעולתם הנצלנית, מעניש את כל מי שחיה ממקצוע הזנות עצמו, מבלי להבדיל בין אלו שמנצלים זונות לבין אלה שיכולים להגביר את ביטחונן ובטיחותן של הזונות, כגון נהגים, מנהלי בתי בושת או שומרים".

 

במדינות אחרות בעולם, במיוחד באירופה, מתקיימים דיונים דומים. מוקדם יותר החודש אישר הבית התחתון של הפרלמנט בצרפת הצעת חוק שמטילה קנס על הגברים שקונים את הנשים, ולא מטילה עונש פלילי על הזונות עצמן. לטענת חלק, חוקים אלה מעצימים את הזונות אל מול מנצליהן הפונטציאליים, אבל לטענת אחרים - ובהן זונות רבות - החוקים הללו רק מדירים אותן עוד יותר אל שולי החברה והופכים את העיסוק למסוכן בהרבה.

 

העובדות בתעשיית המין בקנדה הגבירו בשנים האחרונות את מאבקן למען תנאי עבודה

בטוחים יותר לאחר סדרת מקרי רצח של זונות בקולומביה הבריטית על ידי רוצח סדרתי בשנת 2007. גופותיהן של הנשים שנרצחו על ידי רוברט פיקינטון נמצאו בחווה בוונקובר. בשנים שלפני שהרוצח הסדרתי טבח בנשים, הרשויות בקולומביה הבריטית סגרו מבנה שפעל כבית בושת למעשה בוונקובר, ונחשב למרחב בטוח עבורן.

 

בשנה שעברה קבע בית המשפט לערעורים באונטריו כי החוק שאוסר על פעילותם של בתי בושת למעשה מסכן את חייהן של הזונות, בכך שהוא מאלץ אותן לעבוד ברחובות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
העבודה ברחוב מסכנת את חיי הזונות (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים