שתף קטע נבחר

צווי פינוי לצריפים במאהל ארלוזורוב בת"א

את האוהלים של מחוסרי הדיור התחייבה העירייה לא לפנות ממתחם רכבת מרכז, אך את הצריפים והמבנים הניידים בכוונתה לפנות בהקדם. דפני ליף: העירייה צינית והתנהלותה בלתי נתפסת. שימצאו לאנשים פתרון

יושבי מאהל ארלוזורוב בתל אביב קיבלו הבוקר (יום ג') מהעירייה צווי פינוי לחלק מהצריפים והמבנים הניידים במקום. בכוונת העירייה לפרק מבנים אלה, אם יושביהם לא יעשו זאת בעצמם, אך הדגישו כי האוהלים לא יפונו.  

 

עדכונים נוספים בחדשות ynet:

מצרים: הרוגים בפיגוע בבניין מטה המשטרה

סערת קרח בקנדה: מאות אלפים ללא חשמל

 

לפני כשנה וחצי אישרה עיריית תל אביב להקים מאהל מחאה בגינת וולובסקי הסמוכה לרכבת מרכז, במקום מאהלי המחאה שפינתה בשדרות רוטשילד, בשכונת התקווה ובמקומות נוספים בעת המחאה החברתית.  

המאהל בחודש שעבר (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
המאהל בחודש שעבר(צילום: גלעד מורג)

צווי פינוי מהעירייה ()
צווי פינוי מהעירייה
 

עמוס דויטש, שמתגורר במאהל מחוזק בעץ כבר תשעה חודשים, עובד כמטפל סיעודי והגיע מקריית גת לתל אביב ולא מצליח למצוא דירה להשכרה: "מבקשים 12 צ'קים ואין לי לתת להם ולכן אני נאלץ לגור כאן", הוא סיפר. "בסופה כמעט קפאתי למוות. עכשיו קיבלתי צו אבל אני לא הולך מכאן. ביום הפינוי אכבול את עצמי בשרשראות עם בלון גז".

 

ויקטור מימון, שמתגורר גם הוא במאהל, הוסיף: "אסור להם להזיז את מחוסרי הדיור בקביעת בית משפט והם גורמים לכף שלאנשים לא יהיה מחסה לגשם. לדעתי זה תרגיל שנועד להעיף אותנו מכאן".

 

דויטש וצו הפינוי שקיבל (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
דויטש וצו הפינוי שקיבל(צילום: גלעד מורג)

במשך הזמן התרבו יושבי מאהל ארלוזורוב והם מונים כמה עשרות. בעירייה מביעים חשש כי מבני עץ וקרוואנים עלולים להפוך למבני קבע ולכן חילקו צווי פינוי. לדיירים הוקצבו כמה שבועות, עד 12 בינואר, לצורך פירוק המבנים, ולא - בכוונת העירייה לפרקם בכוח. בין המפונים שקיבלו צו נמצאים גם בני זוג, שהאישה נמצאת בהריון.

 

דפני ליף, ממובילי המחאה החברתית בשנת 2011, תקפה בחריפות את עיריית תל אביב: "השימוש הציני של העירייה במונח 'מאהל מחאה' הוא בלתי נתפס. מדובר באנשים שגרים במאהל כי אין להם לאן ללכת", היא אמרה.

 

ליף ציינה כי היא מבינה את חרדת העירייה ממבני קבע, אך יש להציע פתרון חלופי. "מן הראוי שלפני שמפרקים את קורת הגג של האנשים בחורף, שיציעו פתרון כמו מבנה קבע שהם יספקו".



 

המשנה למנכ"ל העירייה, רובי זלוף, הסביר: "אין לנו כל כוונה לפנות את יושבי המאהל, אבל קבענו שיהיו שם רק אוהלים. לא ניתן לשהות שם עם קרוואנים וצריפים ולעשות שם בינוי מסיבי, זה לא דיור קבע, זה מאהל מחאה". הוא הסביר כי תושבי המקום "ידעו מראש שאנחנו דורשים אוהלים בלבד וחלקם לא סתם מסתירים מתחת לבדים של יריעות האוהלים בנייה קבועה".

 

זלוף הוסיף כי בעירייה ימשיכו לספק למאהל חשמל, והבטיח "לחשוב על דרך אפילו להרחיב את העניין הזה. אנחנו מזמינים את הדיירים לפנות אלינו ולעובדים הסוציאליים. יש גם אלטרנטיבות לינה בימי גשם". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד מורג
מאהל ארלוזורוב לפני כמה שבועות
צילום: גלעד מורג
מומלצים