שתף קטע נבחר
 

מבעבע מקומי: 4 יינות תוססים מכאן

תנו צ'אנס למבעבע שכולו מתוצרת כחול לבן: מהוורוד החדש בשכונה ועד כוכב האינדי מזכרון יעקב, רועי ירושלמי מצדיע ל-4 יינות תוססים ישראליים מובילים, ששווה לפתוח איתם את השנה החדשה

1. ירדן רוזה 2008

החודש הושק מחדש, לאחר כמעט 20 שנות היעדרות, רוזה מבעבע מבית יקב רמת הגולן. "לקחנו את הזמן ללמוד ולשפר את העשייה שלנו ככל האפשר, הייננים שלנו עשו הרבה שיעורי בית עד שהשקנו מחדש את היין המבעבע הזה, הפעם תחת התווית של 'ירדן'", אומר ארנון הראל, סמנכ"ל השיווק של היקב.

 

צילום: אבי חי וניצן דרור

צילום: אבי חי וניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ואכן, אי אפשר שלא להוריד את הכובע בפני היוזמה השאפתנית של היקב, שלא מתייאש ומצליח להעלות את הרף בנישה הסיזיפית והלא כלכלית של ייצור יינות מבעבעים מתיישנים בסגנון שמפאן (מתוד שמפנואז - Méthode Champenoise). מלבד ההון האנושי, עומד לזכותם האקלים הקר של רמת הגולן, שמאפשר ליקב לגדל זני ענבים שהיו מתקשים לשרוד באיזורים אחרים בארץ כמו למשל פינו נואר, שמזוהה עם היינות המבעבעים של חבל שמפאן ויינות בורגון.

 

המבעבע הוורוד, בדומה לאחיו החיוור ("בלאן דה בלאן" 2008), התיישן במשך 5 שנים. התוצאה יבשה וחמצמצה, עם ניחוחות מודגשים של תפוזי-דם ויוזו, הבעבוע נעים והצבע יפהפה, אלגנטי להפתיע. מספר מצומצמם של בקבוקים יוצרו ממנו והוא מכיל 80% ענבי פינו נואר ו-20% שרדונה. כשהוא קריר ומוגש לצד תקרובת קלילה הוא נעים לשתייה כבר עכשיו, אך יישון נוסף במקרר יינות, בטמפרטורה נמוכה יחסית, יקנה ככל הנראה יין מרשים הרבה יותר בעוד שנה. 140 שקלים.

 

 (צילום: שרית כהן) (צילום: שרית כהן)
(צילום: שרית כהן)

 

2. ברוט תשבי

המפתיע והמסקרן מבין היינות המבעבעים שטעמנו מיוצר בשקט כבר 20 שנה ביקב המשפחתי של משפחת תשבי שעל הכרמל. זהו ככל הנראה אחד היינות המבעבעים היחידים בעולם שמיוצרים מזן ענבי קולומבארד הלבן והפירותי מאד, שנשתל בכרמי זכרון יעקב כבר לפני כ-100 שנה, מתאזרח שהפך, בדומה לחברו האדום קריניאן, לזן כמעט מקומי בנוף העשייה הישראלית.

 

זן ענבי הקולומבארד עובר בשנים האחרונות מהפכת דימוי. יקבים שמנפקים ממנו יינות מוותרים על קידומת הפרנץ' על התווית והוא אף מככב ביינות זניים מפונפנים ומדוברים, כמו למשל זה של יקב רקנאטי. "בכנות, אני מעולם לא התנערתי מהענב הזה, אז אני גם לא מנסה לרכב על השינוי שחל בדימוי שלו. הוא היה ויהיה בשבילי זן אידאלי ליינות יבשים, חצי יבשים, שמצליח לעניין גם כשהוא מבעבע", אומר גולן תשבי, הבעלים והיינן של היקב.  

 

5000 ליטרים בלבד מיוצרים מהיין הזה, שכולו טעם פירותי עז (על אף שיעורי הסוכר הנמוכים - פחות מ-6 גרם לליטר). הבועות כאן, כנגד כל הסיכויים ובדומה ליינות שמפניה, קטנות ונמרצות והסיומת עשבונית-מתוקה - גרניום ריחני וסוכריות סודה בצמיד, אם תרצו. מומלץ בחום למי שרוצה להתנסות בכוכב אינדי 100% מקומי ויוצא דופן. 89 שקלים

 

 (צילום:מוטי פישביין) (צילום:מוטי פישביין)
(צילום:מוטי פישביין)

 

3. פלטר בלאן דה בלאן

יקב הבוטיק האהוב מנפק כבר זמן מה ומדי שנה 2 מבעבעים שנעלמים מהשוק בזריזות, בזכות קהל מעריצים מושבע של לקוחות פרטיים ומסעדות. האחד, "בלאן עם נואר", כולל 80% ענבי פינו נואר ו-20% שרדונה ואילו השני מרכיב 100% לבן מענבי שרדונה (בלאן דה בלאן).

 

עם או בלי קשר ללאום, זהו אחד היינות המבעבעים הנעימים והקלילים שאפשר להשיג כאן. המתיקות מאוזנת, הניחוחות נעימים - שילוב מעניין של שמרים וצוף פרחים - ובקיצור, הוא מצדיק ללא עוררין את המוניטין שהוא זוכה לו. תנו לו צ'אנס בבקבוק אבל גם בכוס, במסגרת פסטיבל המבעבעים של "רביבה וסיליה" שמתקיים החודש במסעדות שברמת השרון ובתל אביב. 180 שקלים

 

 (צילום: פלטר) (צילום: פלטר)
(צילום: פלטר)

 

4. ברוט גמלא השמורה

במפתיע, היין הזול ברשימה הקצרה של היינות המעבעים הוא גם הנגיש והמשויף שבהם שמעיד על עשייה טכנית מרשימה. טעמו הדרי וחמצמץ מאד, עם בעבוע עשיר שמזכיר פרוסקו וקאווה יותר מכל.

 

בקטגוריה שלו, הוא מתעלה על מרבית מתחריו בשוק שניחנים באותו תג מחיר, אפילו באלו שמגיעים ממחוזות מפורסמים הרבה יותר מפסגות רמת גולן. 69 שקלים.

 (צילום: שרית כהן) (צילום: שרית כהן)
(צילום: שרית כהן)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יחסי ציבור
מגדלים פה גם ענבים למבעבעים. כרם ברמת הגולן
צילום: יחסי ציבור
מומלצים