בול לחורף: מרק רטטוי צבעוני עם פוזילי
מלא ירקות, פסטה ואם רוצים גם טעם פיקנטי אפשר להוסיף אפילו רוטב טבסקו. מתכון למרק רטטוי צבעוני עם פסטה שיחמם לכם את הלב בימים הקרים של השנה - ולא רק בהם
מרק רטטוי עם פוזילי
מצרכים
1 חבילה פוזילי ברילה, מבושלת לפי הוראות יצרן
2 צנצנות רוטב עגבניות עם בזיליקום, ברילה
1 חציל קטן חתוך לקוביות
1פלפל אדום חתוך לקוביות
1פלפל ירוק חתוך לקוביות
1פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
6 שיני שום פרוסות
1 בצל חתוך לקוביות
מעט תימין/אורגנו, טרי/ יבש
1/4 צרור בזיליקום טרי קצוץ
1/4 כוס שמן זית
2-3 כוסות מים
מלח לפי הטעם
מעט טבסקו (לא חובה)
פרמזן (לא חובה)
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
הוא שהבטיח לי חורף חם: 3 מרקים
אופן הכנה
מטגנים את קוביות הירקות בסיר עם מעט שמן זית כחמש דקות. מוסיפים לסיר את רוטב העגבניות והמים, מתבלים בתימין ואורגנו ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות (עד לריכוך הירקות). מתבלים (אפשר עם טבסקו), טועמים ומשפרים טעם.
הצעת הגשה
יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ והפוזילי המבושל. ניתן לתבל בגבינת פרמזן מגורדת.
הידעתם?
אם רוצים להגיש את המרק גם למחרת, יש לבשל את הפסטה בנפרד ולהוסיף אותה ישירות לצלחת ההגשה, וזאת כדי שהפסטה לא תגיע למצב של בישול יתר.
המתכון הוכן על-ידי השף יניב פרטוש-תמיר, "ברילה"