חם מסביב לעולם: 4 מרקים של בני סיידא
מרק כרוב הונגרי, מרק עוף חמצמץ עם כדורי בשר, מרק עדשים וגם פטריות עם גריסים - 4 מרקים מעולים של בני סיידא מרחבי העולם, מתוך ספרו החדש "מרק חם"
מרק כרוב הונגרי עם בשרים מעושנים
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- חמוץ מתוק: טארט מרנג וקינוחי לימון
- גראטן מעיר האורות: תפוחי אדמה בשמנת
- ההיית או חלמתי חלום: אנטרקוט בכנרת
המרכיבים:
6 כפות שמן - אפשר להשתמש במקום בשומן אווז מומס
5 נקניקי קבנוס, פרוסים
200 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות
2 בצלים קצוצים
1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
6 שיני שום, קצוצות
1 כף זרעי קימל
3 כפות עלי תימין
1 כרוב קטן, חתוך לרצועות
4 עגבניות, קלופות וקצוצות
2 ליטרים (8 כוסות) מרק עוף צח
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
1 כף פפריקה מעושנת
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר גדול חצי מהשמן או משומן האווז. מוסיפים את הקבנוס וחזה האווז המעושן ומטגנים על להבה גבוהה, תוך בחישה מדי פעם, במשך 4 דקות עד להזהבה. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים לסיר את שאר השמן או השומן, בצל, פלפל חריף, שום, קימל וטימין ומטגנים תוך ערבוב 4 דקות.
- מוסיפים את הכרוב ומאדים 10 דקות. מוסיפים את העגבניות, הבשרים והמרק ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה.
- מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות, עד שכל הירקות מתרככים. מגישים חם עם לחם כפרי.
מרק עוף חמצמץ עם כדורי בשר
המרכיבים:
למרק:
21/2 ליטרים (10 כוסות) מרק עוף איכותי
6 תפוחי־אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
מיץ משני לימונים
2 גבעולי סלרי בהירים, קצוצים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
לכדורי הבשר:
400 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
4 כפות פירורי לחם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
1 ביצה
1/2 בצל, קצוץ דק
להגשה:
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי כדורי הבשר וצרים מהתערובת כדורים קטנים.
- מביאים את המרק שוב לרתיחה, מוסיפים את כדורי הבשר ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין על להבה נמוכה 20 דקות.
- טועמים, מאזנים טעמים ומגישים בעיטור פטרוזיליה קצוצה.
מרק 3 סוגי עדשים ועגבניות
המרכיבים:
3/4 כוס עדשים ירוקות
3/4 כוס עדשים שחורות
1 כוס עדשים אדומות
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
6 שיני שום, פרוסות
3 גבעולי סלרי, קצוצים
1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק - לפי הטעם
3 עגבניות, חתוכות לקוביות
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
2 כוסות מיץ עגבניות
21/2 ליטרים (10 כוסות) מרק עוף צח
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
1 כפית כמון
להגשה:
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- משרים יחד את העדשים הירוקות והשחורות במים כדי כיסוי ל-3 שעות (את האדומות אין צורך להשרות), מסננים.
- מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום, הסלרי והפלפל החריף ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את כל סוגי העדשים, העגבניות וממרח העגבניות.
- מוסיפים את מיץ העגבניות ומרק העוף, מתבלים במלח, פלפל ובכמון ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות, עד שכל העדשים רכות לחלוטין. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים עם כוסברה קצוצה.
מרק פטריות וגריסים
המרכיבים:
1/4 כוס שמן
2 בצלים קצוצים
2 כרישות (החלק הלבן בלבד), קצוצות
600 גרם (כ-21/2 סלסילות) פטריות מסוגים שונים, פרוסות
20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות, שרויות בכוס מים רותחים חצי שעה
1 כף עלי תימין
2 גבעולי סלרי, קצוצים
11/2 ליטרים (6 כוסות) מרק עוף צח
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
1/2 כוס גריסים
להגשה:
3 בצלים ירוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים על להבה גבוהה תוך בחישה במשך 5 דקות. מוסיפים את הפטריות הטריות ומטגנים 5 דקות. קוצצים את פטריות הפורצ'יני ומוסיפים למרק יחד עם נוזלי ההשרייה שלהן.
- מוסיפים את התימין, הסלרי ומרק העוף. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הגריסים ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהגריסים עשויים לחלוטין. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומשפרים תיבול.
- הגשה: מחלקים את המרק למנות ומגישים עם מעט בצל ירוק מעל.
"מרק חם" מאת בני סיידא. 74 עמודים. כשר. הוצאת מודן. ניתן להשיג בחנויות הספרים