שתף קטע נבחר

נהגות מדברות יותר בנייד, נהגים מזגזגים

דו"ח הלמ"ס חושף כי כמעט 75% מכלל דו"חות התנועה ב-2012 נרשמו לגברים. אחוז הנשים שנתפסו מדברות בנייד ללא דיבורית גבוה מזה של הגברים. והיכן נמצא האחוז הגבוה ביותר של נהגים שמצפצפים על החוק?

גברים מקבלים יותר דו"חות מנשים בגין סטייה מנתיב, ואחוז הנשים שדיברו בטלפון נייד ללא דיבורית גבוה מזה של הגברים. כך עולה מדו"ח עברות תנועה ל-2012 של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המתפרסם היום (א'). בדו"ח צוין עוד כי לקיה הוא היישוב עם האחוז הגבוה ביותר של נהגים שעברו עברות תנועה, בזמן שכפר סבא היא העיר שבה הנהגים הכי מצייתים לחוק.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

בהפרדה: 23 שעות בבידוד, בתא של 3 מ"ר

עובד נהרג מפגיעת רכבת בתחנת לוד

 

מהנתונים עולה כי בשנת 2012 היו כ-3.7 מיליון בעלי רישיון נהיגה בישראל. לחובתם נרשמו כ-520 אלף הרשעות בגין עבירות נהיגה. בנוסף נרשמו בשנה שעברה 19 אלף הרשעות להולכי רגל ועוד 9,000 עבירות לנוסעים בכלי רכב.

 

14% מהנהגים הגברים, ו-6% מהנהגות הורשעו ב-2012 בעברת נהיגה. לכל מורשע נרשמו בממוצע 1.3 הרשעות, ולכל מורשעת נרשמו בממוצע 1.1 הרשעות.

 (צילום: shuttersrock) (צילום: shuttersrock)
(צילום: shuttersrock)

 

כמעט 75% מכלל עברות התנועה נרשמו לנהגים גברים. העבירות הנפוצות ביותר הן אי ציות לתמרור (20.9%), שימוש בטלפון נייד ללא דיבורית (16.9%) ונהיגה במהירות מופרזת (15.7% מהעבירות). אצל הנשים עברות של אי ציות לתמרור מהוות 24.1% מהד"וחות. גם בעברת שימוש בטלפון נייד ללא דיבורית אחוז הנשים שקיבלו דו"ח בגין אותה עבירה גבוה מאשר הגברים והוא עומד על 20.9%.

בתחום הנסיעה במהירות מופרזת אחוז הנהגות שקיבלו דו"ח דומה לזה של הנהגים.

 

14% מורשעים בגילים הצעירים

ומה לגבי גיל הנהג? בשנת 2012 47% מאוכלוסיית הישראלים המורשים לנהוג היו בני 25–44, אך הם הורשעו ב-54% מסך ההרשעות בעברות נהיגה. בני 55 ויותר היוו כ-23% מהמורשים לנהוג והורשעו בכ-16% מההרשעות בעברות נהיגה. מורשעים צעירים עד גיל 24 היו 14% מאוכלוסיית המורשים לנהוג והורשעו ב-14% מסך ההרשעות בעברות נהיגה.

 

עוד עולה מהנתונים כי נהגים ערבים מקבלים יותר דו"חות בממוצע. מנתוני הלמ"ס עולה כי ב-2012 הורשעו בעבירת נהיגה 12% מהגברים היהודים המורשים לנהוג ו-24% מהגברים הערבים המורשים לנהוג.

 

לכל מורשע יהודי נרשמו בממוצע 1.2 הרשעות, ולכל מורשע ערבי נרשמו בממוצע 1.4 הרשעות. בקרב הנשים עולה כי 6% מהנשים היהודיות המורשות לנהוג הורשעו בעברת נהיגה ו- 9% מהנשים הערביות המורשות לנהוג הורשעו בעברת נהיגה.

שלושה רבעים מעברות התנועה נרשמו לגברים (אילוסטרציה) (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שלושה רבעים מעברות התנועה נרשמו לגברים (אילוסטרציה)(צילום: shutterstock)

בלמ"ס בדקו גם באיזו עיר הנהגים שמתגוררים בה צוברים הכי הרבה עבירות תנועה. מבין שש הערים הגדולות נמצא כי בפתח תקווה אחוז המורשעים היה הנמוך ביותר. המובילה של הרשימה היא ירושלים שם 13.1% מהנהגים והנהגות הורשעו בעבירות תנועה בשנה שעברה.

 

בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מציינים לטובה את תושבי הרצליה, באר שבע, אבן יהודה, רעננה וכפר סבא - שם אחוז המורשעים בעבירות תנועה עמד על כ-7% בלבד. מנגד, 29.1% מהנהגים בלקיה, 28.4% מנהג חורה ו-27% מכסייפה הורשעו בעברות תנועה אשתקד. עוד נמצאים ברשימה הלא מכובדת גם נהגי ג'סר א-זרקא ותל שבע.

 

בלמ"ס ציינו כי עברת נהיגה היא פעולת נהיגה או פעולה נלווית לנהיגה, המהווה עברת תעבורה. דוגמה לפעולת נהיגה מנוגדת לחוק: עקיפה, אי מתן זכות קדימה, סטייה מנתיב, קיפוח זכות השימוש בדרך, או אי ציות לתמרור עצור.

 

דוגמה לפעולה נלווית לנהיגה הנוגדת לחוק: נהיגה ברכב עם ליקויים, נהיגה לאחר פסילת רישיון נהיגה, שימוש בטכוגרף שלא בהתאם לתקנות או נהיגה בקלות ראש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא יכולות בלי (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים