ההיית או חלמתי חלום: אנטרקוט בכנרת
למרות שרפי אהרונוביץ' רק רצה להישאר במיטה בשבת הגשומה, הוא מצא את עצמו במערב הפרוע של ורד הגליל, יחד עם אנטרקוט שלא מהעולם הזה. סיפור מסע ומתכון לתבשיל עוף פיקנטי עם חומוס
מאחר ואנחנו מכירים כבר תקופה, לבטח שמתם לב שאיש חובב שגרה אנוכי. זה אומר שאם הכל היה תלוי בי, הייתי אוכל תמיד באותם מקומות, מבשל כל הזמן את אותן המנות וחי את חיי בשלווה יחסית. אלה מה? העזר כנגדי מאזנת בהצלחה את תכונתי זו.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- שמחת בית השואבה: גיל חובב מבשל על אסדה
- נובי גוד בצלחת: ארוחה רוסית לשנה החדשה
- פשוט נהדרת: 6 שמפניות רעננות ושוות
ולמה אני משתף אתכם בפרטים האינטימיים האלו על חיי? כדי שתבינו שלצאת באופן ספונטני מהבית בשבת גשומה מעט ואפרורית הרבה לכיוון מקום בשם ורד הגליל לא היה ממש רעיון שלי. למעשה התאוששתי מההלם רק אחרי שעברנו את חדרה, וגם זה בעזרת מילות הרגעה של יוזמת הטיול ודיסק של ענקי בלוז (ואגב ענקי בלוז, קבלו וידוי נוסף - אני עדיין קונה דיסקים).
גשם קל ובקתה עם נוף מדהים לכנרת קידמו את פנינו, באווירה של המערב הפרוע. קשרתי את האוטו ליד הבקתה ותוך כדי תפס אותי הרעב. הסתבר שבמקום ישנה מסעדה גדולה, "טיבי'ס" שמה, ששוכנת במבנה מקסים שמזכיר מסעדות אלפיניות בתפאורה. בחוץ סוסים ובפנים אווירה חמימה וחדר יין.
ריחות טובים עלו מהמטבח. שוט אחד של וודקה ואני מתחיל להרגיש בבית. רצינו להתחיל לאט והזמנו סלט חם של עדשים שחורות עם שורשים, שהיה מתובל פיקס ולקח איתו על הדרך גם חלק גדול מהפוקצ'ה. בקיצור, בחירה טובה לפתיחה. עוד בפתיחים: ריזוטו ארטישוק טוב ופולנטה עשויה מתירס טרי עם אספרגוס וביצה עלומה שהיתה מעולה, נימוחה וקטיפתית. הפולנטה מתירס טרי תפסה מקום של כבוד בחלק גדול ממסעדותינו וטוב שכך, כי עכשיו כבר התאוששתי כמעט סופית מהלם הנסיעה.
הפסקה קלה, עוד משקה, מבט סביב למסעדה ההומה וממשיכים. רביולי זנב שור בגרסה מוקטנת של מנה ראשונה היה עשוי היטב והוגש עם רוטב על בסיס סלרי וחתיכות כרישה. בצק הרביולי היה עדין ולא עבה מידי ויחד עם המילוי, הוא השתלב היטב ברוטב העשיר בירקות. מנה חורפית נהדרת.
לעיקרית הלכנו על צלע של פריים רייב, נתח אנטרקוט על העצם, מהצד שקרוב לסינטה שהוגש על משטח שחור. הבשר עצמו היה טוב וציר הבקר שהוגש לידו השתלב מצויין בטעמו.
לקינוח הלכנו על פנקוטה עם דובדבני אמרנה (חולה עליהם) בטעם קלאסי של וניל אבל עם תוספת שקדים ופאדג' שוקולד עם ברנדי קלאסי (אני גם חולה על שוקולד. וגם על ברנדי). השילוב של שוקולד וברנדי לדעתי הוא השילוב האופטימלי לסיום ארוחה. קפה והליכה איטית לכיוון הביקתה. אורות טבריה מנצנצים באופק. לפעמים לא רע להיות ספונטניים.
תבשיל כנפיים פיקנטי עם גרגירי חומוס
מנה שהיא ספק מרק ספק תבשיל ומוגשת ללא הרבה נוזלים, לכן כדאי להוסיף לה פסטה כלשהי שאוהבים. המלצה שלי: הוסיפו לה מספר דקות לפני ההגשה טורטליני במילוי בשר. פשוט מביאים את המרק לרתיחה לפני ההגשה, מוסיפים את הטורטליני לפני שלב הפטרוזיליה והסלרי, מערבבים מספר דקות ומגישים.
אפשרות נוספת ופשוטה יותר אבל פחות טעימה היא לבשל את הטורטליני במים רותחים, להניח בצלחות ולמזוג עליהם את המרק.
טיפ: אוהבי החריף יכולים להוסיף את הפלפל בהתחלה יחד עם שאר הירקות.
המרכיבים ל-6 מנות:
1 ק"ג כנפי עוף
1 כוס גרגרי חומוס, מושרים למשך לילה
1 כרישה גדולה, חתוכה לטבעות
1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
4 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות
1 פלפל אדום חריף ללא הגרעינים, חתוך לטבעות דקות
8 כוסות מים
1 כפית חוויאג' שטוחה למרק
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
מעט שמן זית
1 לימון טרי
להגשה:
טורטליני בקר מוכן - לפי הטעם. לא חובה
1/2 כוס עלי סלרי ללא גבעולים, קצוצים דק
1/2 כוס עלי פטרוזיליה ללא גבעולים, קצוצים דק
אופן ההכנה:
- מחממים מעט שמן זית בסיר ומזהיבים בו את הבצל. מוסיפים את הכנפיים ומטגנים מעט. מוסיפים לסיר תוך כדי בחישה כרישה, גזר, תבלינים ואת גרגרי החומוס המושרים ומסוננים.
- מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים את התבשיל לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
- הגשה: מוסיפים לסיר את הפלפל חריף ואת עלי הסלרי והפטרוזיליה ומבשלים כמה דקות נוספות. ממלאים כל קערה בתבשיל ומגישים עם פלח לימון שמומלץ לסחוט על המנה.
- לאתר של רפי אהרונוביץ'
, מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר